DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 510
Papaya, mamaja, træmelon, rå
Engelsk navn
Papaya, pawpaw, raw
Taxonomisk navn
Carica papaya L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 33
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 197 kJ 1003
Energi, kcal 47 kcal 1003
Nitrogen, total 0,108 g 0,1105 0,093 - 0,118 4 1801
Protein, videnskabelig 0,7 g 0,690625 0,581 - 0,737 4 1801
Protein, deklaration 0,7 g 0,690625 0,581 - 0,737 4 1801
Kulhydrat, difference 11,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 9,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 9,4 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 2,1 g 2,055 1,87 - 2,32 4 1801
Fedt, total 0,3 g 0,27 0,22 - 0,31 4 1801
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,5 g 0,52 0,46 - 0,54 4 1801
Tørstof 12,9 g 12,6 12,2 - 13,6 5 1801, 1878
Vand 87,1 g 87,4 86,4 - 87,8 5 1801, 1878
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 19,7 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0270 mg 17 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,0320 mg 19 1938
Niacinækvivalent 0,486 NE 1003
Niacin 0,338 mg 15 1938
B6-vitamin 0,0190 mg 1 1938
Pantothensyre 0,218 mg 1938
Folat 57,5 µg 57,5 52 - 63 4 1801
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 78,5 mg 1003
L-ascorbinsyre 78,5 mg 74,5 70 - 95 4 1801
beta-caroten 236 µg 117 - 419 8 1808, 1801
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 4,40 mg 4,1 2,1 - 7,3 4 1801
Kalium, K 197 mg 192 185 - 219 4 1801
Calcium, Ca 24,6 mg 7,82 - 38,6 10 1801, 1015
Magnesium, Mg 21,7 mg 20,35 15 - 31 4 1801
Fosfor, P 10,3 mg 8,56 - 12,5 6 1015
Jern, Fe 0,735 mg 0,34 0,26 - 2 4 1801
Kobber, Cu 0,0160 mg 18 1938
Zink, Zn 0,0725 mg 0,0765 0,053 - 0,084 4 1801
Mangan, Mn 0,0110 mg 18 1938
Nikkel, Ni 3,00 µg 1,7 0,6 - 14,2 10 1932
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 1,50 mg 1 - 2 1483
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 3,66 g 3,6 3,3 - 4,2 5 1801, 1878
Glukose 3,78 g 3,6 3,4 - 4,4 5 1801, 1878
Monosaccharider, total 7,44 g 1003
Sakkarose 0 g 0 5 1878, 1801
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, total 7,44 g 1003
Sorbitol 0 g 1 1878
Sukkeralkoholer, total 0 g 1003
Crude fibre 0,770 g 0,58 - 0,96 6 1342
Neutr.Det.Fibre (NDF) 0,910 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1938
C6:0 0,000 0 1938
C8:0 0,000 0 1938
C10:0 0,000 0 1938
C12:0 0,002 0,9 1342
C14:0 0,013 6,3 1342
C16:0 0,062 28,8 1342
C18:0 0,004 1,8 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,039 18 1342
C18:1,n-9 0,035 16,2 1342
C20:1,n-11 0,000 0 1938
C22:1,n-9 0,000 0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,012 5,4 1342
C18:3,n-3 (ALA) 0,048 22,5 1342
C18:4,n-3 0,000 0 1938
C20:4,n-6 0,000 0 1938
C20:5,n-3 (EPA) 0,000 0 1938
C22:5,n-3 0,000 0 1938
C22:6,n-3 (DHA) 0,000 0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,081 37,8 1003
Sum monoumættede 0,073 34,2 1003
Sum polyumættede 0,060 27,9 1003
Fedtsyrer, total 0,214 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,048 22,5 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,012 5,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 9 82 1342
Leucin 17 160 1342
Lysin 28 260 1342
Methionin 2 20 1342
Phenylalanin 10 92 1342
Tyrosin 6 51 1342
Threonin 12 110 1342
Tryptofan 9 82 1342
Valin 11 100 1342
Arginin 11 100 1342
Histidin 6 51 1342
Alanin 15 140 1342
Asparaginsyre 54 500 1342
Glutaminsyre 37 340 1342
Glycin 19 180 1342
Prolin 11 100 1342
Serin 16 150 1342

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby