Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 521
Æble, importeret, råt
Engelsk navn
Apple, imported, raw
Taxonomisk navn
Malus domestica Borkh.
Synonymer
Æbler
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 10
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 243 kJ 1003
Energi, kcal 58 kcal 1003
total-N 0,048 g 0,035 - 0,067 9 1068
Protein, total 0,3 g 0,219 - 0,419 9 1068
Protein, deklaration 0,3 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 13,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 11,3 g 1003
kulhydrat, deklaration 11,3 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 2,5 g 2,24 - 3,05 9 1068
Fedt, total 0,7 g 1 1068
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,3 g 0,22 - 0,32 9 1068
Tørstof 15,1 g 13,400 - 17,200 9 1068
Vand 84,9 g 82,800 - 86,600 9 1068
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,08 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 25,0 µg 18 - 32 2 T 2
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0,254 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,254 mg 0,255 0,09 - 0,39 14 T 2
K1-vitamin 3,00 µg T 2
B1-vitamin 0,013 mg <0,02 - 0,025 79 T 2
B2-vitamin, riboflavin 0,008 mg <0,02 - 0,016 61 T 2
Niacin 0,173 NE 1003
niacin 0,123 mg 0,09 - 0,18 25 T 2
B6-vitamin 0,046 mg <0,04 - 0,09 79 T 2
Pantothensyre 0,072 mg 0,064 0,042 - 0,121 15 T 2
Biotin 0,996 µg 0,900 0,67 - 1,4 15 T 2
Folat 9,00 µg 4,7 - 18 25 T 2
Frit folat 3,00 µg 1,5 - 5,2 4 T 2
B12-vitamin 0 µg T 2
C-vitamin 6,00 mg 1003
L-ascorbinsyre 6,00 mg 3,3 - 8,6 9 1068
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 0,601 mg 0,520 <0,2 - 1,50 15 T 2
Kalium, K 118 mg 77 - 343 40 T 2
Calcium, Ca 4,13 mg 3,08 - 6,3 21 T 2
Magnesium, Mg 4,49 mg 3,3 - 6,17 61 T 2
Phosphor, P 9,52 mg 9,10 6,8 - 13,1 15 T 2
Jern, Fe 0,121 mg 0 - 0,25 61 T 2
Kobber, Cu 0,031 mg 0,032 0,021 - 0,046 15 T 2
Zink, Zn 0,024 mg <0,03 - 0,06 61 T 2
Jod, I 0,098 µg 0,000 <0,18 - 0,326 15 T 2
Mangan, Mn 0,060 mg 0,051 0,017 - 0,142 15 T 2
Chrom, Cr 1,00 µg 0,80 0 - 4,6 20 1506
Selen, Se 0,258 µg <0,8 - 0,9 38 1506, 1817
Molybdæn, Mo 0 µg 2 T 2
Nikkel, Ni 0,895 µg <1,0 - 3,7 37 1539, 1817
Kviksølv, Hg 0,150 µg 0,140 0 - 0,44 20 1506
Arsen, As 0,440 µg 0,450 0,20 - 0,80 20 1506
Cadmium, Cd 0,040 µg <0,03 - 0,22 37 1539, 1817
Bly, Pb 0,543 µg 0 - 1,4 37 1539, 1817
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,030 mg T 2
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 T 2
Tyramin 0 mg 4 T 2
Spermin 0,222 mg T 2
Spermidin 9,86 mg T 2
Serotonin 0,003 mg 1656
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 6,05 g 6,00 3,20 - 7,70 29 T 2
Glucose 1,76 g 1,70 0,43 - 4,00 29 T 2
Monosaccharider, total 7,80 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 0 3 T 2
Saccharose 3,09 g 2,99 <0,1 - 5,4 29 T 2
Disaccharider, total 3,09 g 1003
Sukkerarter, ialt 10,9 g 1003
Stivelse 0 g 0 3 T 2
(a)Hexoses 0,120 g T 2
(b)Pentoses 0,250 g T 2
(c)UronicAcids 0,490 g T 2
Cellulose 0,760 g T 2
Lignin 0 g T 2
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,116 20,7 T 2
C18:0 0,022 3,88 T 2
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,022 3,88 T 2
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,316 56,5 T 2
C18:3,n-3 0,084 15,1 T 2
C20:4,n-6 0,000 0,00 T 2
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,138 24,6 1003
Sum monoumættede 0,022 3,93 1003
Sum polyumættede 0,400 71,4 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,560 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,084 15,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,316 56,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 10 200 T 2
Leucin 15 320 T 2
Lysin 14 300 T 2
Methionin 3 60 T 2
Cystin 1 20 T 2
Phenylalanin 8 160 T 2
Tyrosin 5 100 T 2
Threonin 9 180 T 2
Tryptofan 3 60 T 2
Valin 12 240 T 2
Arginin 7 140 T 2
Histidin 5 100 T 2
Alanin 12 260 T 2
Asparaginsyre 87 1820 T 2
Glutaminsyre 25 520 T 2
Glycin 9 180 T 2
Prolin 9 190 T 2
Serin 12 260 T 2

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby