Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 524
Abrikos, rå
Engelsk navn
Apricot, raw
Taxonomisk navn
Prunus armeniaca L.
Synonymer
Abrikoser
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 12 18 1015
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,700
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 170 kJ 1003
Energi, kcal 41 kcal 1003
total-N 0,209 g 0,112 - 0,336 26 1342, 1825
Protein, total 1,3 g 0,700 - 2,100 26 1342, 1825
Protein, deklaration 1,3 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 8,9 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 7,3 g 1003
kulhydrat, deklaration 7,3 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 1,6 g 1,3 - 1,9 4 1825
Fedt, total 0,3 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,7 g 0,6 - 0,9 4 1825
Tørstof 11,2 g 9,000 - 13,900 4 1825
Vand 88,8 g 86,100 - 91,000 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 131 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 1570 µg 1003
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
B1-vitamin 0,030 mg 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,040 mg 1938
Niacin 0,833 NE 1003
niacin 0,600 mg 1938
B6-vitamin 0,054 mg 1 1938
Pantothensyre 0,240 mg 1938
Folat 9,00 µg 4 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 10,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 10,0 mg 4 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 1,00 mg 18 1938
Kalium, K 259 mg 214 - 322 21 1938
Calcium, Ca 14,2 mg 6,97 - 26,3 6 1015
Magnesium, Mg 10,0 mg 9 - 14 21 1938
Phosphor, P 21,9 mg 18,2 - 25,1 6 1015
Jern, Fe 0,390 mg 0,16 - 0,62 21 1938
Kobber, Cu 0,078 mg 0,046 - 0,172 21 1938
Zink, Zn 0,200 mg 0,13 - 0,32 21 1938
Mangan, Mn 0,077 mg 0,057 - 0,104 21 1938
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Crude fibre 0,600 g 1342
Neutr.Det.Fibre (NDF) 1,32 g 5 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1938
C6:0 0,000 0,00 1938
C8:0 0,000 0,00 1938
C10:0 0,000 0,00 1938
C12:0 0,000 0,00 1938
C14:0 0,000 0,00 1938
C16:0 0,018 8,78 1342
C18:0 0,002 0,97 1342
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,00 1938
C18:1,n-9 0,130 62,0 1342
C20:1,n-11 0,000 0,00 1938
C22:1,n-9 0,000 0,00 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,059 28,3 1342
C18:3,n-3 0,000 0,00 1938
C18:4,n-3 0,000 0,00 1938
C20:4,n-6 0,000 0,00 1938
C20:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:6,n-3 0,000 0,00 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,020 9,57 1003
Sum monoumættede 0,130 62,2 1003
Sum polyumættede 0,059 28,2 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,209 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,00 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,059 28,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 38 180 1342
Leucin 71 340 1342
Lysin 90 430 1342
Methionin 6 27 1342
Cystin 3 13 1342
Phenylalanin 48 230 1342
Tyrosin 27 130 1342
Threonin 44 210 1342
Tryptofan 14 67 1342
Valin 44 210 1342
Arginin 42 200 1342
Histidin 25 120 1342
Alanin 63 300 1342
Asparaginsyre 293 1400 1342
Glutaminsyre 146 700 1342
Glycin 38 180 1342
Prolin 94 450 1342
Serin 77 370 1342

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby