DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 545
Mango, rå
Engelsk navn
Mango, raw
Taxonomisk navn
Mangifera indica L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 26 6 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 282 kJ 1003
Energi, kcal 67 kcal 1003
Nitrogen, total 0,076 g 0,0745 0,053 - 0,104 4 1801
Protein, videnskabelig 0,5 g 0,465625 0,331 - 0,65 4 1801
Protein, deklaration 0,5 g 0,465625 0,331 - 0,65 4 1801
Kulhydrat, difference 16,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 14,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 14,2 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 1,9 g 2,02 1,23 - 2,26 4 1801
Fedt, total 0,5 g 0,5 0,32 - 0,6 4 1801
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,3 g 0,33 0,3 - 0,39 4 1801
Tørstof 17,4 g 17,6 12,8 - 20,6 8 1801, 1878
Vand 82,6 g 82,4 79,4 - 87,2 8 1878, 1801
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 46,1 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 1,10 α-TE
alfa-tokoferol 1,10 mg 1342
B1-vitamin 0,0580 mg 35 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,0570 mg 36 1938
Niacinækvivalent 0,709 NE 1003
Niacin 0,584 mg 36 1938
B6-vitamin 0,134 mg 1 1938
Pantothensyre 0,160 mg 1938
Folat 71,1 µg 73 9,4 - 129 4 1801
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 40,1 mg 1003
L-ascorbinsyre 40,1 mg 36,6 12,1 - 75 4 1801
beta-caroten 553 µg 197 - 1630 6 1808, 1801
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 2,08 mg 2 1,4 - 2,9 4 1801
Kalium, K 105 mg 129 12 - 151 4 1801
Calcium, Ca 13,9 mg 9,4 - 25,8 10 1015, 1801
Magnesium, Mg 8,75 mg 8,85 6,2 - 11,1 4 1801
Fosfor, P 15,5 mg 10,7 - 20,9 6 1015
Jern, Fe 0,240 mg 0,22 0,13 - 0,39 4 1801
Kobber, Cu 0,110 mg 17 1938
Zink, Zn 0,0788 mg 0,073 0,062 - 0,107 4 1801
Jod, I 0,320 µg 0,04 - 0,7 4 T 447
Mangan, Mn 0,0270 mg 17 1938
Selen, Se 0,600 µg 1894
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 2,95 g 2,7 1,4 - 4,5 8 1878, 1801
Glukose 0,875 g 1 0,2 - 1,4 8 1801, 1878
Monosaccharider, total 3,83 g 1003
Sakkarose 6,36 g 5,75 4,8 - 9,8 8 1801, 1878
Disaccharider, total 6,36 g 1003
Sukkerarter, total 10,2 g 1003
Sorbitol 0 g 0 4 1878
Sukkeralkoholer, total 0 g 1003
Crude fibre 0,840 g 0,73 - 0,95 43 1342
Neutr.Det.Fibre (NDF) 1,08 g 2 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1938
C6:0 0,000 0 1938
C8:0 0,000 0 1938
C10:0 0,000 0 1938
C12:0 0,002 0,458 1342
C14:0 0,016 4,12 1342
C16:0 0,092 23,8 1342
C18:0 0,005 1,37 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,085 22 1342
C18:1,n-9 0,095 24,7 1342
C20:1,n-11 0,000 0 1938
C22:1,n-9 0,000 0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,025 6,42 1342
C18:3,n-3 (ALA) 0,065 16,9 1342
C18:4,n-3 0,000 0 1938
C20:4,n-6 0,000 0 1938
C20:5,n-3 (EPA) 0,000 0 1938
C22:5,n-3 0,000 0 1938
C22:6,n-3 (DHA) 0,000 0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,114 29,8 1003
Sum monoumættede 0,180 46,7 1003
Sum polyumættede 0,090 23,3 1003
Fedtsyrer, total 0,384 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,065 16,9 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,025 6,42 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 17 220 1342
Leucin 29 380 1342
Lysin 38 500 1342
Methionin 5 61 1342
Phenylalanin 16 210 1342
Tyrosin 9 120 1342
Threonin 18 230 1342
Tryptofan 7 98 1342
Valin 24 320 1342
Arginin 18 230 1342
Histidin 11 150 1342
Alanin 48 630 1342
Asparaginsyre 39 510 1342
Glutaminsyre 57 740 1342
Glycin 20 260 1342
Prolin 17 220 1342
Serin 21 270 1342

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby