Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 552
Grapefrugt, rå
Engelsk navn
Grapefruit, raw
Taxonomisk navn
Citrus x paradisi Macfad.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 31 4 1015
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 185 kJ 1003
Energi, kcal 44 kcal 1003
total-N 0,144 g 0,128 - 0,144 4 1825
Protein, total 0,9 g 0,800 - 0,900 4 1825
Protein, deklaration 0,9 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 10,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 8,7 g 1003
kulhydrat, deklaration 8,7 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 1,4 g 0,9 - 1,8 4 1825
Fedt, total 0,3 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,3 g 0,3 - 0,4 4 1825
Tørstof 11,6 g 9,2 - 14,0 12 1825, 1878
Vand 88,4 g 86,000 - 90,800 12 1825, 1878
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,42 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 17,0 µg 13 - 21 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,300 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,300 mg 0,16 - 0,34 3 1034
B1-vitamin 0,050 mg 0,048 - 0,055 3 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,035 mg 0,025 - 0,048 6 1022
Niacin 0,400 NE 1003
niacin 0,300 mg 0,26 - 0,42 10 1018
B6-vitamin 0,045 mg 0,025 - 0,056 5 1025
Pantothensyre 0,280 mg 1352
Biotin 1,00 µg 1344
Folat 39,0 µg 6 1803
Frit folat 7,00 µg 3,2 - 11,9 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 47,3 mg 1003
L-ascorbinsyre 45,0 mg 30 - 71 12 1017
L-dehydroascorbinsyre 2,30 mg 1837
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 2,00 mg 1,5 - 3,1 4 1058
Kalium, K 145 mg 137 - 154 4 1058
Calcium, Ca 28,3 mg 14,2 - 47 11 1015, 1030
Magnesium, Mg 10,0 mg 8,1 - 11,0 4 1058
Phosphor, P 19,5 mg 16,4 - 26,4 6 1015
Jern, Fe 0,130 mg 0,08 - 0,19 5 1043
Kobber, Cu 0,042 mg 0,030 - 0,051 4 1348
Zink, Zn 0,070 mg 0,045 - 0,100 4 1348
Jod, I 0,100 µg 0,05 - 0,1 3 1055
Mangan, Mn 0,036 mg 0,021 - 0,055 4 1348
Chrom, Cr 0,100 µg 0,100 0 - 0,3 5 1506
Selen, Se 0,220 µg <0,5 - 0,7 10 1506, 1817
Molybdæn, Mo 0 µg 2 1348
Nikkel, Ni 3,06 µg <0,5 - 11,1 11 1539, 1817
Kviksølv, Hg 0,040 µg 0,000 0 - 0,18 5 1506
Arsen, As 0,120 µg 0,100 0 - 0,2 5 1506
Cadmium, Cd 0,030 µg 0,020 0 - 0,08 6 1539
Bly, Pb 0 µg 0 0 - 0,1 6 1539
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 2,75 mg 2,5 - 3,0 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 1488
Serotonin 0,090 mg 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 1,91 g 1,95 1,6 - 2,2 8 1878
Glucose 1,81 g 1,80 1,5 - 2,2 8 1878
Monosaccharider, total 3,73 g 1003
Saccharose 3,23 g 2,60 2,2 - 5,6 8 1878
Disaccharider, total 3,23 g 1003
Sukkerarter, ialt 6,95 g 1003
Sorbitol 0 g 0 8 1878
Sukkeralkoholer, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1344
Cellulose 0,050 g 1376
Lignin 0,080 g 1376
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,067 27,8 1039
C18:0 0,009 3,80 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,006 2,53 1039
C18:1,n-9 0,048 19,8 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,086 35,9 1039
C18:3,n-3 0,024 10,1 1039
C20:4,n-6 0,000 0,00 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,076 31,7 1003
Sum monoumættede 0,054 22,5 1003
Sum polyumættede 0,110 45,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,240 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,024 10,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,086 35,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 16 110 1059
Leucin 24 170 1059
Lysin 32 220 1059
Methionin 5 35 1059
Cystin 2 17 1059
Phenylalanin 16 110 1059
Tyrosin 11 78 1059
Threonin 17 120 1059
Tryptofan 6 43 1059
Valin 24 170 1059
Arginin 66 460 1059
Histidin 10 70 1059
Alanin 33 230 1059
Asparaginsyre 176 1220 1059
Glutaminsyre 71 490 1059
Glycin 16 110 1059
Prolin 78 540 1059
Serin 43 300 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby