Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 568
Hvide bønner, tørrede, rå
Engelsk navn
Beans, white, dried, raw
Taxonomisk navn
Phaseolus vulgaris L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1356 kJ 1003
Energi, kcal 324 kcal 1003
total-N 3,408 g 3,120 - 3,568 4 1825
Protein, total 21,3 g 19,500 - 22,300 4 1825
Protein, deklaration 21,3 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 62,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 43,9 g 1003
kulhydrat, deklaration 43,9 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 18,4 g 16,1 - 20,3 4 1825
Fedt, total 2,7 g 2,6 - 2,7 2 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 3,9 g 3,8 - 4,2 4 1825
Tørstof 90,2 g 89,100 - 91,100 4 1825
Vand 9,8 g 8,900 - 10,900 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,08 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 13,0 µg 10 - 16 2 T 19
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0,340 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,340 mg 3 T 19
K1-vitamin 170 µg T 19
B1-vitamin 0,437 mg 6 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,146 mg 6 1938
Niacin 4,68 NE 1003
niacin 0,479 mg 4 1938
B6-vitamin 0,508 mg 0,524 - 0,639 4 1072
Pantothensyre 0,980 mg 0,49 - 1,32 1343
Biotin 0,500 µg 1001
Folat 226 µg 236 - 262 10 1803, 1845
Frit folat 25,0 µg 12,8 - 45,3 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 2,04 mg 1003
L-ascorbinsyre 2,04 mg 1,18 - 3,00 5 1836
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 6,00 mg 1,9 - 10,8 7 1058
Kalium, K 1530 mg 1380 - 1690 7 1058
Calcium, Ca 126 mg 64,0 - 205 6 1015
Magnesium, Mg 184 mg 166 - 218 7 1058
Phosphor, P 425 mg 365 - 489 6 1015
Jern, Fe 5,50 mg 3,8 - 6,8 3 1043
Kobber, Cu 0,470 mg 8 1518
Zink, Zn 2,78 mg 8 1518
Jod, I 0,600 µg 0,5 - 0,7 3 1055
Mangan, Mn 2,00 mg 1349
Chrom, Cr 11,4 µg 10,0 3,7 - 21,2 19 1849
Selen, Se 8,80 µg 5,00 0 - 38 8 1079
Nikkel, Ni 331 µg 103,0 - 776,6 29 1849, 1850
Kviksølv, Hg 0,100 µg 0,000 0 - 0,4 8 1079
Arsen, As 0 µg 0 8 1079
Cadmium, Cd 1,66 µg 0,0 - 8,5 29 1849, 1850
Bly, Pb 6,08 µg 0,0 - 22,2 29 1849, 1850
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,003 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, ialt 3,60 g 1344
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 954 280 1938
Leucin 1700 500 1938
Lysin 1470 430 1938
Methionin 320 94 1938
Cystin 232 68 1938
Phenylalanin 1160 340 1938
Tyrosin 613 180 1938
Threonin 886 260 1938
Tryptofan 252 74 1938
Valin 1130 330 1938
Arginin 1330 390 1938
Histidin 579 170 1938
Alanin 886 260 1938
Asparaginsyre 2590 760 1938
Glutaminsyre 3240 950 1938
Glycin 818 240 1938
Prolin 886 260 1938
Serin 1160 340 1938

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby