DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 724
Skinke, inderlår, helt afpudset, rå
Engelsk navn
Pork, ham, topside (M. Semimembranosus), lean, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,920
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 446 kJ 1003
Energi, kcal 106 kcal 1003
Nitrogen, total 3,423 g 3,18 - 3,72 46 2091, 1832, 1336
Protein, videnskabelig 21,4 g 19,9 - 23,3 46 1336, 2091, 1832
Protein, deklaration 21,4 g 19,9 - 23,3 46 1832, 1336, 2091
Kulhydrat, difference 0,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 2,2 g 0,9 - 3,3 22 1832, 2091
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,2 g 1,165 1,11 - 1,17 4 2091
Tørstof 24,8 g 23,2 - 26,4 22 2091, 1832
Vand 75,2 g 73,6 - 76,8 22 2091, 1832
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,23 RE 1003
Retinol 2,23 µg 1,5 1,4 - 4,5 4 2091
D-vitamin 0,261 µg 1003
D3-vitamin 0,0243 µg 0,0265 0,014 - 0,03 4 2091
25-hydroxy D3-vitamin 0,0473 µg 0,045 0,041 - 0,058 4 2091
E-vitamin 0,408 α-TE
alfa-tokoferol 0,408 mg 0,34 0,33 - 0,62 4 2091
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 1,15 mg 1,188 0,927 - 1,28 4 2091
B2-vitamin, riboflavin 0,122 mg 0,124 0,104 - 0,135 4 2091
Niacinækvivalent 11,8 NE 1003
Niacin 7,93 mg 7,85 7,5 - 8,5 4 2091
B6-vitamin 0,703 mg 0,68 0,62 - 0,83 4 2091
Pantothensyre 0,467 mg 0,37 0,31 - 0,82 4 2091
Biotin 1,78 µg 1,7 1,6 - 2,1 4 2091
Folat 1,50 µg 0,8 - 4,6 10 T 988
B12-vitamin 0,700 µg 0,7 0,3 - 1,1 4 2091
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 42,1 mg 42,1 41,2 - 42,9 4 2091
Kalium, K 387 mg 386 368 - 409 4 2091
Calcium, Ca 4,24 mg 4,275 4,05 - 4,36 4 2091
Magnesium, Mg 25,2 mg 25,15 24,6 - 25,9 4 2091
Fosfor, P 209 mg 210 201 - 214 4 2091
Jern, Fe 0,462 mg 0,46 0,42 - 0,51 4 2091
Kobber, Cu 0,0996 mg 0 - 0,22 270 1102, 2091
Zink, Zn 3,57 mg 0 - 6,9 270 1102, 2091
Jod, I 1,000 µg 1003
Mangan, Mn 0,00650 mg 0,0065 0,006 - 0,007 4 2091
Chrom, Cr 0,278 µg 0,26 0,09 - 0,5 4 2091
Selen, Se 6,94 µg 0 - 300 235 1102, 2091
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 0,238 µg 0,26 0,11 - 0,32 4 2091
Kviksølv, Hg 0,130 µg 0 0 - 2,3 126 1533
Arsen, As 2,00 µg 0 - 18 266 1102
Cadmium, Cd 1,90 µg 1 0 - 24 126 1533
Bly, Pb 5,60 µg 2,8 0 - 9,2 126 1533
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,0750 mg 0,074 - 0,076 3 1460
Tyramin 0,0750 mg 0,074 - 0,076 3 1460
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Hexose 0 g 1655
Pentose 0 g 1655
Uronic Acid 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,024 1,21 2091
C16:0 0,484 24 2091
C17:0 0,005 0,251 2091
C18:0 0,260 12,9 2091
C20:0 0,000 0 2091
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,065 3,2 2091
C17:1,n-7 0,007 0,365 2091
C18:1,n-9 0,841 41,7 2091
C18:1,n-7 0,086 4,28 2091
C20:1,n-9 0,016 0,8 2091
C18:1,trans 0,005 0,263 2091
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,157 7,77 2091
C18:3,n-3 (ALA) 0,008 0,388 2091
C20:2,n-6 0,007 0,331 2091
C20:4,n-6 0,043 2,12 2091
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,774 38,3 1003
Sum monoumættede 1,022 50,7 1003
Sum polyumættede 0,214 10,6 1003
Transfedtsyrer, total 0,005 0,263 1003
Fedtsyrer, total 2,016 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,008 0,388 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,206 10,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 58 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1060 310 1059
Leucin 1610 470 1059
Lysin 1920 560 1059
Methionin 548 160 1059
Cystin 144 42 1059
Phenylalanin 787 230 1059
Tyrosin 719 210 1059
Threonin 924 270 1059
Tryptofan 233 68 1059
Valin 1160 340 1059
Arginin 1270 370 1059
Histidin 821 240 1059
Alanin 1230 360 1059
Asparaginsyre 1920 560 1059
Glutaminsyre 2840 830 1059
Glycin 993 290 1059
Prolin 787 230 1059
Serin 856 250 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby