DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 73
Feta, 40+
Engelsk navn
Cheese, semihard, Feta, 40 % fidm
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
FCF 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1059 kJ 1003
Energi, kcal 255 kcal 1003
Nitrogen, total 3,041 g 1221
Protein, videnskabelig 19,4 g 1221
Protein, deklaration 19,0 g 1221
Kulhydrat, difference 1,5 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 1,5 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,5 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 19,2 g 1182 1221
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 5,0 g 1003
Tørstof 45,1 g 1182 1221
Vand 54,9 g 1182 1221
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 170 RE 1003
Retinol 163 µg 1003
D-vitamin 0,210 µg 1003
D3-vitamin 0,210 µg 1003
E-vitamin 0,490 α-TE
alfa-tokoferol 0,490 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0450 mg 0,025 - 0,06 3 T 1235
B2-vitamin, riboflavin 0,450 mg 0,352 - 0,568 6 T 1235
Niacinækvivalent 6,26 NE 1003
Niacin 1,80 mg 1,45 - 2,18 6 T 1235
B6-vitamin 0,250 mg 0,169 - 0,341 6 T 1235
Pantothensyre 1,36 mg 16 T 1235
Biotin 1,50 µg 1 - 3,6 T 136
Folat 62,0 µg 18 T 1235
B12-vitamin 1,13 µg 1 - 1,2 3 T 1235
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1938
beta-caroten 84,0 µg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 1580 mg 775 - 2710 219 1221
Kalium, K 187 mg 9 T 1235
Calcium, Ca 620 mg 320 - 900 37 1221
Magnesium, Mg 20,0 mg 10 T 1235
Fosfor, P 360 mg 250 - 490 37 1221
Jern, Fe 0,180 mg 0,13 - 0,23 5 T 1235
Kobber, Cu 0,0700 mg 1 T 136
Zink, Zn 2,38 mg 4 T 1235
Jod, I 10,4 µg 11 6,8 - 14 5 T 148
Mangan, Mn 0,0590 mg 0,046 - 0,081 5 T 94
Chrom, Cr 0,250 µg 1538
Selen, Se 6,50 µg 1003
Molybdæn, Mo 6,00 µg 2 T 94
Nikkel, Ni 1,36 µg 1,16 0 - 2,9 5 T 148
Kviksølv, Hg 0,0600 µg 5 T 94
Arsen, As 1,000 µg 5 T 94
Cadmium, Cd 0,01000 µg 1538
Bly, Pb 0,450 µg 1538
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 1,52 g 1217
D-mælkesyre 0,0600 g 1217
Organiske syrer, tot. 1,58 g 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,600 mg 0,001 - 2 3 1480
Serotonin 0 mg 1474
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose 0,530 g 1217
Disaccharider, total 0,530 g 1003
Sukkerarter, total 0,530 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,650 3,58 1227
C6:0 0,420 2,31 1227
C8:0 0,270 1,48 1227
C10:0 0,600 3,3 1227
C12:0 0,740 4,07 1227
C14:0 2,120 11,6 1227
C16:0 5,681 31,3 1227
C18:0 1,940 10,6 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,270 1,48 1227
C16:1,n-7 0,420 2,31 1227
C18:1,n-9 4,261 23,4 1227
C20:1,n-11 0,220 1,21 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,400 2,2 1227
C18:3,n-3 (ALA) 0,150 0,826 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 12,423 68,4 1003
Sum monoumættede 5,171 28,5 1003
Sum polyumættede 0,550 3,03 1003
Fedtsyrer, total 18,144 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,150 0,826 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,400 2,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 64 mg 1182 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1060 350 1059
Leucin 1790 590 1059
Lysin 1550 510 1059
Methionin 547 180 1059
Cystin 70 23 1059
Phenylalanin 1000 330 1059
Tyrosin 1060 350 1059
Threonin 669 220 1059
Tryptofan 268 88 1059
Valin 1310 430 1059
Arginin 608 200 1059
Histidin 547 180 1059
Alanin 608 200 1059
Asparaginsyre 1370 450 1059
Glutaminsyre 3800 1250 1059
Glycin 395 130 1059
Prolin 2040 670 1059
Serin 1100 360 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby