DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym, gruppe eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 822
Grønne bønner, dybfrost
Engelsk navn
Beans, green, frozen
Taxonomisk navn
Phaseolus vulgaris L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 168 kJ 1003
Energi, kcal 40 kcal 1003
total-N 0,320 g 0,304 - 0,32 4 1825
Protein, total 2,0 g 1,9 - 2 4 1825
Protein, deklaration 2,0 g 1,9 - 2 4 1825
Kulhydrat, difference 8,9 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 5,7 g 1003
kulhydrat, deklaration 5,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 3,2 g 3 - 3,3 4 1825
Fedt, total 0,3 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,6 g 0,6 - 0,7 4 1825
Tørstof 11,8 g 9,6 - 17,2 11 1825, 1808, 1879
Vand 88,2 g 82,8 - 90,4 11 1825, 1808, 1879
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 25,2 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 302 µg 295 - 308 2 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,0500 α-TE
alfa-tokoferol 0,0500 mg 0,02 - 0,12 6 1056
alfa-tokotrienol 0 mg 6 1056
K1-vitamin 32,0 µg 1360
B1-vitamin 0,0990 mg 99 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,0920 mg 99 1938
Niacin 0,867 NE 1003
niacin 0,499 mg 96 1938
B6-vitamin 0,0910 mg 0,056 - 0,111 4 1072
Pantothensyre 0,0500 mg 1001
Biotin 0,700 µg 1001
Folat 64,0 µg 6
Frit folat 7,50 µg 1,4 - 10,7 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 23,7 mg 1003
L-ascorbinsyre 23,7 mg 12,2 - 31,8 5 1836
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 3,00 mg 34 1938
Kalium, K 186 mg 27 1938
Calcium, Ca 52,6 mg 39,8 - 73,8 6 1015
Magnesium, Mg 22,0 mg 16 - 27 4 1348
Fosfor, P 49,5 mg 36,8 - 55,7 6 1015
Jern, Fe 1,000 mg 0,53 - 1,42 5 1043
Kobber, Cu 0,0760 mg 0,048 - 0,11 4 1348
Zink, Zn 0,350 mg 0,26 - 0,44 4 1348
Jod, I 0,800 µg 1001
Mangan, Mn 0,210 mg 0,17 - 0,25 4 1348
Chrom, Cr 1,000 µg 1 - 3 4 1348
Selen, Se 0,300 µg 0 0 - 1 12
Molybdæn, Mo 20,0 µg 10 - 30 2 1348
Nikkel, Ni 17,7 µg 14,1 5,9 - 50,2 8 1509
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,44 g 1,4 1,1 - 1,9 5 1879
Glukose 0,440 g 0,4 0,3 - 0,6 5 1879
Monosaccharider, total 1,88 g 1003
Maltose 0 g 1001
Sakkarose 0,520 g 0,5 0,2 - 0,9 5 1879
Disaccharider, total 0,520 g 1003
Raffinose 0 g 0 5 1879
Andre sukkerarter 0 g 0 5 1879
Sukkerarter, ialt 2,40 g 1003
Stivelse 2,70 g 1001
Hexoses 1,20 g 1001
Pentoses 0,400 g 1001
Uronic Acids 0,500 g 1001
Cellulose 1,30 g 1001
Lignin 0 g 1001
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,051 32,1
C18:0 0,007 4,59
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,006 3,67
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,044 27,5
C18:3,n-3 (ALA) 0,051 32,1
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,088 36,4 1003
Sum monoumættede 0,009 3,77 1003
Sum polyumættede 0,143 59,7 1003
Fedtsyrer, total 0,240 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,077 32 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,066 27,6 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 77 240
Leucin 112 350
Lysin 122 380
Methionin 29 91
Cystin 8 25
Phenylalanin 54 170
Tyrosin 42 130
Threonin 83 260
Tryptofan 22 69
Valin 94 310
Arginin 74 230
Histidin 38 120
Alanin 99 310
Asparaginsyre 272 850
Glutaminsyre 200 650
Glycin 64 210
Prolin 58 190
Serin 130 440

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby