DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 822
Grønne bønner, dybfrost
Engelsk navn
Beans, green, frozen
Taxonomisk navn
Phaseolus vulgaris L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800 T 764
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 168 kJ 1003
Energi, kcal 40 kcal 1003
Nitrogen, total 0,320 g 0,304 - 0,32 4 1825
Protein, videnskabelig 2,0 g 1,9 - 2 4 1825
Protein, deklaration 2,0 g 1,9 - 2 4 1825
Kulhydrat, difference 8,9 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 5,7 g 1003
Kulhydrat, deklaration 5,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 3,2 g 3 - 3,3 4 1825
Fedt, total 0,3 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,6 g 0,6 - 0,7 4 1825
Tørstof 11,8 g 9,6 - 17,2 11 1825, 1808, 1879
Vand 88,2 g 82,8 - 90,4 11 1825, 1808, 1879
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 25,2 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,0500 α-TE
alfa-tokoferol 0,0500 mg 0,02 - 0,12 6 1056
alfa-tokotrienol 0 mg 6 1056
K1-vitamin 32,0 µg 1360
B1-vitamin 0,0990 mg 99 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,0920 mg 99 1938
Niacinækvivalent 0,867 NE 1003
Niacin 0,499 mg 96 1938
B6-vitamin 0,0910 mg 0,056 - 0,111 4 1072
Pantothensyre 0,0500 mg 1001
Biotin 0,700 µg 1001
Folat 64,0 µg 6 T 764
Frit folat 7,50 µg 1,4 - 10,7 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 23,7 mg 1003
L-ascorbinsyre 23,7 mg 12,2 - 31,8 5 1836
beta-caroten 302 µg 295 - 308 2 1808
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 3,00 mg 34 1938
Kalium, K 186 mg 27 1938
Calcium, Ca 52,6 mg 39,8 - 73,8 6 1015
Magnesium, Mg 22,0 mg 16 - 27 4 1348
Fosfor, P 49,5 mg 36,8 - 55,7 6 1015
Jern, Fe 1,000 mg 0,53 - 1,42 5 1043
Kobber, Cu 0,0760 mg 0,048 - 0,11 4 1348
Zink, Zn 0,350 mg 0,26 - 0,44 4 1348
Jod, I 0,800 µg 1001
Mangan, Mn 0,210 mg 0,17 - 0,25 4 1348
Chrom, Cr 1,000 µg 1 - 3 4 1348
Selen, Se 0,300 µg 0 0 - 1 12 T 764
Molybdæn, Mo 20,0 µg 10 - 30 2 1348
Nikkel, Ni 17,7 µg 14,1 5,9 - 50,2 8 1509
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,44 g 1,4 1,1 - 1,9 5 1879
Glukose 0,440 g 0,4 0,3 - 0,6 5 1879
Monosaccharider, total 1,88 g 1003
Maltose 0 g 1001
Sakkarose 0,520 g 0,5 0,2 - 0,9 5 1879
Disaccharider, total 0,520 g 1003
Raffinose 0 g 0 5 1879
Andre sukkerarter 0 g 0 5 1879
Sukkerarter, ialt 2,40 g 1003
Stivelse 2,70 g 1001
Hexose 1,20 g 1001
Pentose 0,400 g 1001
Uronic Acid 0,500 g 1001
Cellulose 1,30 g 1001
Lignin 0 g 1001
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,077 32 T 764
C18:0 0,011 4,4 T 764
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,009 3,77 T 764
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,066 27,6 T 764
C18:3,n-3 (ALA) 0,077 32 T 764
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,088 36,4 1003
Sum monoumættede 0,009 3,77 1003
Sum polyumættede 0,143 59,7 1003
Fedtsyrer, total 0,240 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,077 32 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,066 27,6 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 77 240 T 764
Leucin 112 350 T 764
Lysin 122 380 T 764
Methionin 29 91 T 764
Cystin 8 25 T 764
Phenylalanin 54 170 T 764
Tyrosin 42 130 T 764
Threonin 83 260 T 764
Tryptofan 22 69 T 764
Valin 99 310 T 764
Arginin 74 230 T 764
Histidin 38 120 T 764
Alanin 99 310 T 764
Asparaginsyre 272 850 T 764
Glutaminsyre 208 650 T 764
Glycin 67 210 T 764
Prolin 61 190 T 764
Serin 141 440 T 764

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby