DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 831
Oksekød, mørbrad, afpudset, rå
Engelsk navn
Beef, fillet, defatted, raw
Taxonomisk navn
Bos taurus
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 8 78 1015, -1, 1127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,940
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 576 kJ 1003
Energi, kcal 137 kcal 1003
Nitrogen, total 3,195 g 2,49 - 3,6 70 1070, 1840, 1127
Protein, videnskabelig 20,0 g 15,6 - 22,5 70 1127, 1070, 1840
Protein, deklaration 20,0 g 15,6 - 22,5 70 1070, 1840, 1127
Kulhydrat, difference 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 6,4 g 2,6 - 20 44 1818, 1840, -1
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,1 g 0,88 - 1,2 70 1840, 1127, 1070
Tørstof 27,5 g 22,2 - 36,4 70 1840, 1070, 1127
Vand 72,5 g 63,6 - 77,8 70 1127, 1070, 1840
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1003
D-vitamin 0,400 µg 1003
D3-vitamin 0,400 µg 1313
E-vitamin 0,195 α-TE
alfa-tokoferol 0,195 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0774 mg 0,033 - 0,128 70 1070, 1127, 1840
B2-vitamin, riboflavin 0,220 mg 0,15 - 0,353 70 1840, 1127, 1070
Niacinækvivalent 9,62 NE 1003
Niacin 6,00 mg 1003
B6-vitamin 0,330 mg 0,19 - 0,61 70 1070, 1127, 1840
Pantothensyre 0,900 mg 1003
Biotin 0 µg 1344
Folat 12,3 µg 4,4 - 18 40 1127, 1840
Frit folat 4,00 µg 1374
B12-vitamin 2,38 µg 0,79 - 4,6 40 1127, 1840
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 60,0 mg 1003
Kalium, K 340 mg 1003
Calcium, Ca 4,51 mg 3,32 - 7,94 6 1015
Magnesium, Mg 22,9 mg 16 - 27,1 69 1127, 1070, 1840
Fosfor, P 210 mg 197 - 252 6 1015
Jern, Fe 2,47 mg 1,5 - 4,5 69 1070, 1840, 1127
Kobber, Cu 0,0900 mg 1003
Zink, Zn 2,97 mg 1,8 - 4,81 69 1840, 1127, 1070
Jod, I 0,800 µg 1003
Mangan, Mn 0,0110 mg 0,006 - 0,016 32 1348
Chrom, Cr 23,2 µg 0,6 0 - 19 50 1910
Selen, Se 9,10 µg 9,2 1 - 14,8 50 1910
Molybdæn, Mo 0 µg 8 1348
Nikkel, Ni 1,40 µg 0,9 0 - 11,2 50 1910
Kviksølv, Hg 0,160 µg 0,15 0 - 1 50 1910
Arsen, As 0,530 µg 0 - 3,4 85 1532
Cadmium, Cd 0,1000 µg 0,1 0 - 0,3 50 1910
Bly, Pb 0,820 µg 0,5 0 - 7,5 50 1910
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,340 mg 1488
Tyramin 2,35 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,00300 mg 1 1455
Putrescin 0,230 mg 1 1455
Cadaverin 0,840 mg 1 1455
Spermin 2,58 mg 1 1455
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Hexose 0 g 1655
Pentose 0 g 1655
Uronic Acid 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1818
C6:0 0,000 0 1818
C8:0 0,000 0 1818
C10:0 0,000 0 1818
C12:0 0,000 0 1818
C14:0 0,171 2,85 1818
C16:0 1,545 25,7 1818
C17:0 0,073 1,22 1818
C18:0 0,947 15,7 1818
C20:0 0,011 0,182 1818
C22:0 0,007 0,112 1818
C24:0 0,003 0,0492 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,040 0,66 1818
C16:1,n-7 0,191 3,18 1818
C18:1,n-9 2,377 39,6 1818
C18:1,n-7 0,000 0 1818
C20:1,n-11 0,027 0,45 1818
C22:1,n-9 0,000 0 1818
C22:1,n-11 0,000 0 1818
C24:1,n-9 0,000 0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,428 7,14 1818
C18:3,n-3 (ALA) 0,049 0,822 1818
C18:4,n-3 0,000 0 1818
C20:2,n-6 0,000 0 1818
C20:3,n-3 0,085 1,42 1818
C20:3,n-6 0,010 0,161 1818
C20:5,n-3 (EPA) 0,007 0,119 1818
C22:5,n-3 0,024 0,407 1818
C22:6,n-3 (DHA) 0,000 0 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0 1818
Sum mættede 2,757 45,9 1003
Sum monoumættede 2,634 43,9 1003
Sum polyumættede 0,604 10 1003
Fedtsyrer, total 5,995 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,166 2,77 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,438 7,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 59 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 959 300 1059
Leucin 1530 480 1059
Lysin 1660 520 1059
Methionin 511 160 1059
Cystin 137 43 1059
Phenylalanin 799 250 1059
Tyrosin 671 210 1059
Threonin 863 270 1059
Tryptofan 217 68 1059
Valin 1050 330 1059
Arginin 1210 380 1059
Histidin 671 210 1059
Alanin 1150 360 1059
Asparaginsyre 1760 550 1059
Glutaminsyre 2840 890 1059
Glycin 1020 320 1059
Prolin 831 260 1059
Serin 799 250 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby