DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 949
Grisekød, nakkefilet, helt afpudset (Nakkekotelet), rå
Engelsk navn
Pork, collar, defatted, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 1 15 1127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,920
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 756 kJ 1003
Energi, kcal 182 kcal 1003
Nitrogen, total 2,889 g 2,49 - 3,21 100 1840, 1832, 1127, 1070, 2091
Protein, videnskabelig 17,4 g 0 14,9 - 19,4 100 1840, 1832, 1127, 1070, 2091
Protein, deklaration 17,4 g 0 14,9 - 19,4 100 1840, 1832, 1127, 1070, 2091
Kulhydrat, difference 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 12,4 g 6,1 - 19 74 1127, 1840, 1818, 1832, 2091
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,0 g 0,85 - 1,08 82 1840, 1127, 2091, 1070
Tørstof 30,9 g 25,9 - 35 70 1840, 1832, 1127, 2091
Vand 69,2 g 65 - 74,1 70 1127, 1840, 1832, 2091
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 6,23 RE 1003
Retinol 6,23 µg 7,5 2,1 - 7,8 4 2091
D-vitamin 0,635 µg 1003
D3-vitamin 0,120 µg 0,045 - 0,22 8 1271, 2091
25-hydroxy D3-vitamin 0,103 µg 0,069 - 0,17 8 1271, 2091
E-vitamin 0,550 α-TE
alfa-tokoferol 0,550 mg 0,585 0,3 - 0,73 4 2091
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,747 mg 0,36 - 1,42 74 1840, 1127, 1070, 2091
B2-vitamin, riboflavin 0,208 mg 0,145 - 0,41 74 1127, 1070, 2091, 1840
Niacinækvivalent 8,40 NE 1003
Niacin 5,18 mg 5,25 4,4 - 5,8 4 2091
B6-vitamin 0,260 mg 0,17 - 0,45 74 2091, 1070, 1127, 1840
Pantothensyre 0,923 mg 0,855 0,58 - 1,4 4 2091
Biotin 3,15 µg 3 2,8 - 3,8 4 2091
Folat 4,40 µg 2,8 - 8,2 20 1127
B12-vitamin 0,823 µg 0,5 - 1,7 44 2091, 1127, 1840
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 45,5 mg 45,65 41,7 - 48,8 4 2091
Kalium, K 327 mg 326 314 - 342 4 2091
Calcium, Ca 6,08 mg 5,19 4,54 - 9,4 4 2091
Magnesium, Mg 20,3 mg 12,9 - 26,7 73 2091, 1127, 1840, 1070
Fosfor, P 172 mg 171,5 169 - 177 4 2091
Jern, Fe 0,986 mg 0,55 - 1,71 72 2091, 1070, 1127, 1840
Kobber, Cu 0,0999 mg 0 - 0,22 270 2091, 1102
Zink, Zn 2,65 mg 1,5 - 3,71 73 1840, 1127, 1070, 2091
Jod, I 1,000 µg 1003
Mangan, Mn 0,01000 mg 0,0095 0,009 - 0,012 4 2091
Chrom, Cr 0,175 µg 0,175 0,05 - 0,3 4 2091
Selen, Se 9,20 µg 8,7 8 - 11,4 4 2091
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 0,389 µg 0,33 0,155 - 0,74 4 2091
Kviksølv, Hg 0,130 µg 0 0 - 2,3 126 1533
Arsen, As 2,00 µg 0 - 18 266 1102
Cadmium, Cd 1,90 µg 1 0 - 24 126 1533
Bly, Pb 5,60 µg 2,8 0 - 9,2 126 1533
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, total 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Hexose 0 g 1655
Pentose 0 g 1655
Uronic Acid 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,153 1,34 2091
C16:0 3,020 26,4 2091
C17:0 0,037 0,321 2091
C18:0 1,887 16,5 2091
C20:0 0,025 0,214 2091
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,271 2,37 2091
C17:1,n-7 0,033 0,288 2091
C18:1,n-9 4,672 40,8 2091
C18:1,n-7 0,368 3,21 2091
C20:1,n-9 0,106 0,928 2091
C18:1,trans 0,028 0,247 2091
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,663 5,79 2091
C18:3,n-3 (ALA) 0,048 0,418 2091
C20:2,n-6 0,038 0,327 2091
C20:4,n-6 0,057 0,499 2091
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 5,122 44,7 1003
Sum monoumættede 5,483 47,9 1003
Sum polyumættede 0,805 7,04 1003
Transfedtsyrer, total 0,028 0,247 1003
Fedtsyrer, total 11,439 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,048 0,418 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,758 6,62 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 58 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 867 300 1059
Leucin 1330 460 1059
Lysin 1620 560 1059
Methionin 462 160 1059
Cystin 121 42 1059
Phenylalanin 664 230 1059
Tyrosin 607 210 1059
Threonin 751 260 1059
Tryptofan 194 67 1059
Valin 953 330 1059
Arginin 1070 370 1059
Histidin 664 230 1059
Alanin 1070 370 1059
Asparaginsyre 1620 560 1059
Glutaminsyre 2460 850 1059
Glycin 895 310 1059
Prolin 693 240 1059
Serin 722 250 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby