DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1003
Grisekød, kam uden svær, ca. 3 mm spæk, rå
Engelsk navn
Pork, loin, defatted (approx. 3 mm fat), raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 820 kJ 1003
Energi (kcal) 197 kcal 1003
Protein 19,2 g 19,145 16,6 - 21,8 50 2091, 1331
Protein fra Aminosyrer 15,4 g 1003
Protein, deklaration 19,2 g 19,145 16,6 - 21,8 50 2091, 1331
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 13,3 g 13,45 6,4 - 23,4 50 2091, 1331
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,0 g 0,99 0,87 - 1,1 50 2091, 1331
Tørstof 33,5 g 33,45 29,8 - 40 50 2091, 1331
Vand 66,5 g 66,55 60 - 70,2 50 1331, 2091
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Nitrogen 3,079 g 3,072 2,67 - 3,51 50 1331, 2091
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 4,60 RE 1003
Retinol 4,60 µg 4,1 3 - 7,2 4 1331
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,219 µg 1003
D3-vitamin 0,122 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,0970 µg 1300
E-vitamin 0,444 α-TE
alfa-Tokoferol 0,444 mg 0,38 0,13 - 0,87 20 1331
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,140 mg 0,138 0,113 - 0,173 20 1331
Niacinækvivalent 9,82 NE 1003
Niacin 6,38 mg 6,5 4,3 - 8 20 1331
B6-vitamin 0,319 mg 0,31 0,24 - 0,46 20 1331
Pantothensyre 0,708 mg 0,7 0,38 - 1,11 20 1331
Biotin 3,11 µg 3,05 2,2 - 4,2 20 1331
Folat 3,92 µg 4,15 2,3 - 5,8 20 1331
B12-vitamin 0,755 µg 0,75 0,4 - 1,4 20 1331
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 48,4 mg 47,5 40 - 61 20 1331
Kalium 320 mg 320,5 248 - 383 20 1331
Calcium 6,25 mg 5,9 4,2 - 9,3 20 1331
Magnesium 20,4 mg 19,95 16,1 - 23,5 20 1331
Jern 0,488 mg 0,47 0,37 - 0,7 20 1331
Kobber 0,0450 mg 0,04 0,03 - 0,07 20 1331
Zink 1,40 mg 1,37 1,13 - 2,14 20 1331
Mangan 0,01000 mg 0,01 0,01 - 0,01 20 1331
Krom 5,30 µg 3 0,4 - 7,3 126 1533
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 10,8 µg 1917
Fosfor 188 mg 188,5 163 - 201 20 1331
Jod 1,10 µg 1003
Kviksølv 0,130 µg 0 0 - 2,3 126 1533
Arsen 2,00 µg 0 - 18 266 1102
Cadmium 1,90 µg 1 0 - 24 126 1533
Bly 5,60 µg 2,8 0 - 9,2 126 1533
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum organiske syrer 0 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,011 0,0879 1331
C12:0 0,016 0,129 1331
C14:0 0,196 1,6 1331
C16:0 3,074 25 1331
C18:0 1,747 14,2 1331
C20:0 0,036 0,289 1331
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,299 2,43 1331
C18:1,n-7 0,471 3,83 1331
C18:1,n-9 4,670 38 1331
C20:1,n-11 0,100 0,817 1331
C18:1,trans 0,061 0,499 1331
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,295 10,5 1331
C18:3,n-3 0,118 0,961 1331
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,182 1,48 1331
Sum mættede fedtsyrer 5,080 41,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 5,540 45,1 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,413 11,5 1003
Sum transfedtsyrer 0,061 0,499 1003
Sum fedtsyrer 12,276 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,118 0,961 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,295 10,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 63 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 924 300 1059
Leucin 1420 460 1059
Lysin 1720 560 1059
Methionin 493 160 1059
Cystin 129 42 1059
Phenylalanin 708 230 1059
Tyrosin 647 210 1059
Threonin 801 260 1059
Tryptofan 206 67 1059
Valin 1020 330 1059
Arginin 1140 370 1059
Histidin 708 230 1059
Alanin 1140 370 1059
Asparaginsyre 1720 560 1059
Glutaminsyre 2620 850 1059
Glycin 955 310 1059
Prolin 739 240 1059
Serin 770 250 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum biogene aminer 0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby