DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1049
Skummetmælk
Engelsk navn
Milk, skimmed
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 150 kJ 1003
Energi (kcal) 35 kcal 1003
Protein 3,5 g 3,2 - 3,8 101 1236
Protein fra Aminosyrer 3,2 g 1003
Protein, deklaration 3,4 g 3,13 - 3,72 101 1236
Kulhydrat difference 4,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,8 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 0,3 g 1341
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,11 g 39 1003
Aske 0,7 g 1348
Tørstof 9,2 g 8,7 - 9,7 286 1236
Vand 90,8 g 90,3 - 91,3 286 1236
Nitrogen 0,549 g 0,502 - 0,596 101 1236
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,08 RE 1003
Retinol 3,00 µg 1003
beta-Caroten 1,000 µg 1003
D-vitamin 0,00700 µg 1003
D3-vitamin 0,00700 µg 1003
E-vitamin 0,01000 α-TE
alfa-Tokoferol 0,01000 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0400 mg 0,04 - 0,041 3 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,170 mg 0,163 - 0,17 2 1022
Niacinækvivalent 0,877 NE 1003
Niacin 0,0900 mg 0,08 - 0,1 10 1018
B6-vitamin 0,0500 mg 0,036 - 0,054 9 1025
Pantothensyre 0,360 mg 1344
Biotin 2,00 µg 1344
Folat 4,80 µg 6 1803
Frit folat 4,00 µg 1344
B12-vitamin 0,480 µg 0,44 - 0,51 3 1044
C-vitamin 1,30 mg 1003
Ascorbinsyre 1,30 mg 1 - 1,6 34 1235
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 44,3 mg 38,4 - 50,2 39 1232
Kalium 158 mg 150 - 166 39 1232
Calcium 124 mg 114 - 134 38 1232
Magnesium 12,2 mg 10,8 - 13,6 39 1232
Jern 0,0300 mg 0,025 - 0,035 5 1043
Kobber 0,01000 mg 0,007 - 0,01 5 1348
Zink 0,410 mg 0,35 - 0,47 18 1234
Mangan 0,00800 mg 0,007 - 0,009 5 1348
Krom 0,0520 µg 0 - 0,221 18 1538
Molybdæn 5,00 µg 3 - 5 2 1348
Selen 1,66 µg 1,64 1,39 - 1,93 10 1887
Fosfor 97,0 mg 81 - 113 38 1232
Chlorid 95,0 mg 82 - 108 18 1232
Jod 10,7 µg 11 9 - 13 7 T 6
Nikkel 0,803 µg 0,799 0,737 - 0,875 10 1887
Kviksølv 0,0300 µg 5 1348
Arsen 0,300 µg 2 1348
Cadmium 0,00200 µg 0 - 0,006 18 1538
Bly 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 4,76 g 4,48 - 5,04 37 1224
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 4,76 g 1003
Sum sukkerarter 4,76 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 0,184 g 0,143 - 0,225 37 1224
Benzosyre 0,0300 mg 1495
Sum organiske syrer 0,184 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,010 3,53 1227
C6:0 0,007 2,47 1227
C8:0 0,004 1,41 1227
C10:0 0,009 3,18 1227
C12:0 0,012 4,24 1227
C14:0 0,033 11,6 1227
C16:0 0,089 31,4 1227
C18:0 0,030 10,6 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,004 1,41 1227
C16:1,n-7 0,007 2,47 1227
C18:1,n-9 0,067 23,6 1227
C20:1,n-11 0,003 1,06 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,006 2,12 1227
C18:3,n-3 0,002 0,706 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,194 68,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,081 28,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,008 2,82 1003
Sum fedtsyrer 0,283 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,002 0,706 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,006 2,12 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 3 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 203 370 1059
Leucin 335 610 1059
Lysin 313 570 1059
Methionin 88 160 1059
Cystin 27 49 1059
Phenylalanin 176 320 1059
Tyrosin 148 270 1059
Threonin 148 270 1059
Tryptofan 47 86 1059
Valin 242 440 1059
Arginin 121 220 1059
Histidin 99 180 1059
Alanin 115 210 1059
Asparaginsyre 285 520 1059
Glutaminsyre 697 1270 1059
Glycin 71 130 1059
Prolin 340 620 1059
Serin 198 360 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 1488
Serotonin 0,0300 mg 2 1487
Tyramin 0 mg 1001
Sum biogene aminer 0,0400 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945
Massefylde 1,0 1 2026

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby