DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1105
Makrel, filet, naturel, konserves
Engelsk navn
Mackerel, filet, in natural juices, canned
Taxonomisk navn
Scomber scombrus
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 931 kJ 1003
Energi (kcal) 224 kcal 1003
Protein 19,0 g 0 17,2 - 20,6 21 1069, 1841, 1126
Protein fra Aminosyrer 15,8 g 1003
Protein, deklaration 19,0 g 0 17,2 - 20,6 21 1069, 1126, 1841
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 16,4 g 13,2 - 21,4 21 1126, 1069, 1841
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,6 g 1,11 - 2,3 21 1841, 1069, 1126
Tørstof 37,0 g 34,8 - 41,1 21 1126, 1069, 1841
Vand 63,0 g 58,9 - 65,2 21 1126, 1069, 1841
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Nitrogen 3,162 g 2,88 - 3,42 21 1126, 1841, 1069
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 22,2 RE 1003
Retinol 22,2 µg 5 - 33 12 1841, 1126
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 2,70 µg 1003
D3-vitamin 2,70 µg 1,6 - 4,7 21 1126, 1069, 1841
E-vitamin 0,900 α-TE
alfa-Tokoferol 0,900 mg 0,7 - 1,03 2 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,160 mg 0,158 - 0,168 3 1022
Niacinækvivalent 10,1 NE 1003
Niacin 6,60 mg 1027
B6-vitamin 0,250 mg 0,23 - 0,311 2 1025
Pantothensyre 0,430 mg 0,43 0,36 - 0,5 2 T 34
Biotin 5,40 µg 5,4 5,4 - 5,4 2 T 34
Folat 10,00 µg 6 1803
Frit folat 3,00 µg T 48
B12-vitamin 7,69 µg 5,34 - 9,6 15 1126, 1044, 1841
C-vitamin 0,178 mg 1003
Ascorbinsyre 0,178 mg 0 0 - 0,71 4 T 34
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 590 mg 1003
Kalium 315 mg 314,5 273 - 356 2 T 34
Calcium 15,0 mg 14 - 21 3 1030
Magnesium 24,4 mg 24,4 22,7 - 26,1 2 T 34
Rubidium 80,0 µg T 34
Jern 1,10 mg 0,92 - 1,15 4 1043
Kobber 0,110 mg 0,079 - 0,12 7 1099
Zink 1,60 mg 1,1 - 2,3 7 1099
Krom 5,23 µg 5,23 3,06 - 7,4 2 T 34
Molybdæn 5,00 µg T 34
Cobolt 1,000 µg T 34
Selen 36,0 µg 36 35 - 37 2 T 34
Aluminium 0,900 mg T 34
Silicium 0,500 mg T 34
Bor 70,0 µg T 34
Fosfor 220 mg 1364
Fluor 90,0 µg T 34
Brom 1900 µg T 34
Jod 58,2 µg 20 - 100 12 1126, 1841
Nikkel 0,785 µg 0,785 0,69 - 0,88 2 T 34
Kviksølv 3,91 µg 1,2 - 12,5 53 T 34
Arsen 143 µg 27 - 261 53 T 34
Cadmium 0,454 µg 0,12 - 1,4 53 T 34
Bly 0,218 µg 0 - 1,4 53 T 34
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum organiske syrer 0 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 1,180 7,76 1126
C16:0 1,981 13 1126
C18:0 0,353 2,32 1126
C20:0 0,046 0,305 1126
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,556 3,66 1126
C18:1,n-7 0,277 1,82 1126
C18:1,n-9 1,441 9,48 1126
C20:1,n-11 1,590 10,4 1126
C22:1,n-9 0,170 1,11 1126
C22:1,n-11 2,680 17,6 1126
C24:1,n-9 0,181 1,18 1126
C18:1,trans 0,011 0,0736 1126
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,259 1,7 1126
C18:3,n-3 0,355 2,33 1126
C18:4,n-3 0,644 4,24 1126
C20:5,n-3 0,852 5,6 1126
C22:5,n-3 0,185 1,22 1126
C22:6,n-3 1,482 9,75 1126
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,951 6,26 1126
Sum mættede fedtsyrer 3,561 23,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 6,894 45,3 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 3,779 24,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,011 0,0736 1003
Sum fedtsyrer 15,196 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 3,520 23,1 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,259 1,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 80 mg 1361
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 949 300 1059
Leucin 1450 460 1059
Lysin 1740 550 1059
Methionin 538 170 1059
Cystin 123 39 1059
Phenylalanin 790 250 1059
Tyrosin 759 240 1059
Threonin 885 280 1059
Tryptofan 209 66 1059
Valin 1230 390 1059
Arginin 980 310 1059
Histidin 980 310 1059
Alanin 1140 360 1059
Asparaginsyre 1770 560 1059
Glutaminsyre 2180 690 1059
Glycin 1080 340 1059
Prolin 727 230 1059
Serin 854 270 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 1,000 mg 0 - 2 2 1473
Tyramin 0,397 mg - 1,63 6 1455
Phenylethylamin 0,0430 mg - 0,21 6 1455
Putrescin 0,0500 mg 0 - 0,2 2 1473
Cadaverin 0,997 mg 0,005 - 5,2 6 1455
Spermin 0 mg 2 1473
Spermidin 0 mg 2 1473
Sum biogene aminer 2,49 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,925

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby