DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1148
Rugsigtemel (udmalingsgrad ca. 70 %)
Engelsk navn
Rye-flour, bolted (extraction rate 70 %)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1447 kJ 1003
Energi (kcal) 342 kcal 1003
Protein 6,1 g 4,93 - 7,79 4 1838
Protein fra Aminosyrer 5,3 g 1003
Protein, deklaration 6,7 g 5,4 - 8,55 4 1838
Kulhydrat difference 79,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 73,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 72,4 g 1003
Kostfibre 6,3 g 4,8 - 7,7 4 1838
Fedt 1,4 g 1,3 - 1,5 4 1838
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 4 1003
Aske 0,6 g 0,57 - 0,64 4 1838
Tørstof 87,4 g 87 - 88 4 1838
Vand 12,6 g 12 - 13 4 1838
Nitrogen 1,070 g 0,865 - 1,36 4 1838
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
E-vitamin 0,290 α-TE
alfa-Tokoferol 0,290 mg 0,04 - 0,71 4 1838
Thiamin (B1-vitamin) 0,234 mg 0,194 - 0,243 4 1838
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0490 mg 0,046 - 0,051 4 1838
Niacinækvivalent 1,30 NE 1003
Pantothensyre 0,370 mg 0,3 - 0,42 4 1838
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2,10 mg 0,8 - 2,8 4 1838
Kalium 204 mg 188 - 231 4 1838
Calcium 18,0 mg 15,4 - 20 4 1838
Magnesium 26,0 mg 25 - 29 4 1838
Jern 1,08 mg 0,96 - 1,26 4 1838
Kobber 0,158 mg 0,149 - 0,166 4 1838
Zink 0,890 mg 0,77 - 1,03 4 1838
Mangan 0,700 mg 0,62 - 0,76 4 1838
Fosfor 119 mg 108 - 131 4 1838
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum fedtsyrer 0,980 100 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 246 230 T 60
Leucin 428 400 T 60
Lysin 268 250 T 60
Methionin 105 98 T 60
Cystin 97 91 T 60
Phenylalanin 300 280 T 60
Tyrosin 161 150 T 60
Threonin 235 220 T 60
Tryptofan 78 73 T 60
Valin 364 340 T 60
Arginin 353 330 T 60
Histidin 161 150 T 60
Alanin 300 280 T 60
Asparaginsyre 460 430 T 60
Glutaminsyre 1400 1310 T 60
Glycin 300 280 T 60
Prolin 556 520 T 60
Serin 300 280 T 60
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,70
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700
Massefylde 0,7 1 2026

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby