DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1162
Jordnøddesmør
Engelsk navn
Peanut butter
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 2636 kJ 1003
Energi (kcal) 637 kcal 1003
Protein 22,6 g 1344
Protein fra Aminosyrer 22,6 g 1003
Protein, deklaration 26,1 g 1344
Kulhydrat difference 19,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 12,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 12,2 g 1003
Kostfibre 7,6 g 1344
Fedt 53,7 g 1344
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,88 g 1003
Aske 3,0 g 2,76 - 3,23 5 1938
Tørstof 98,9 g 1344
Vand 1,1 g 1344
Nitrogen 4,177 g 1344
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 4,70 α-TE
alfa-Tokoferol 4,70 mg 1344
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,170 mg 1344
Riboflavin (B2-vitamin) 0,1000 mg 1344
Niacinækvivalent 21,3 NE 1003
Niacin 15,0 mg 1344
B6-vitamin 0,500 mg 1344
Pantothensyre 1,04 mg 0,914 - 1,16 5 1938
Folat 53,0 µg 1344
Frit folat 16,0 µg 1344
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 350 mg 1344
Kalium 700 mg 1344
Calcium 37,0 mg 1344
Magnesium 180 mg 1344
Jern 2,10 mg 1344
Kobber 0,700 mg 1344
Zink 3,00 mg 1344
Mangan 1,52 mg 1 T 150
Krom 8,00 µg 1 T 150
Selen 6,90 µg 20 T 864
Fosfor 330 mg 1344
Jod 0,500 µg 0,4 - 0,65 3 1055
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1370
Glukose 0 g 1370
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1370
Maltose 0 g 1370
Sakkarose 6,38 g 1370
Sum disakkarider 6,38 g 1003
Sum sukkerarter 6,38 g 1003
Tilsat Sukker 6,4 g 1 2133
Frie sukkerarter 6,4 g 1 2133
Stivelse 5,80 g 1344
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,000 0 1344
C12:0 0,000 0 1344
C14:0 0,000 0 1344
C16:0 5,836 11,3 1344
C18:0 2,843 5,51 1344
C20:0 0,721 1,39 1344
C22:0 1,291 2,5 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0 1344
C18:1,n-9 26,627 51,6 1344
C20:1,n-11 0,721 1,39 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 13,514 26,2 1344
C18:3,n-3 0,000 0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 10,691 20,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 27,348 53 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 13,514 26,2 1003
Sum fedtsyrer 51,552 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 13,514 26,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 961 230 1344
Leucin 1750 420 1344
Lysin 877 210 1344
Methionin 334 80 1344
Cystin 334 80 1344
Phenylalanin 1300 310 1344
Tyrosin 877 210 1344
Threonin 668 160 1344
Tryptofan 376 90 1344
Valin 1170 280 1344
Arginin 3130 750 1344
Histidin 627 150 1344
Alanin 1170 280 1344
Asparaginsyre 3180 760 1344
Glutaminsyre 5180 1240 1344
Glycin 1500 360 1344
Prolin 1210 290 1344
Serin 1500 360 1344
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 1488
Sum biogene aminer 0,01000 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,41
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,960

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby