DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1166
Æble, tørret
Engelsk navn
Apple, dried
Taxonomisk navn
Malus domestica Borkh.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1148 kJ 1003
Energi (kcal) 270 kcal 1003
Protein 0,9 g 38 1938
Protein fra Aminosyrer 0,7 g 1003
Protein, deklaration 0,9 g 38 1938
Kulhydrat difference 65,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 65,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 65,9 g 1003
Kostfibre 8,7 g 1938
Fedt 0,3 g 8 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,1 g 38 1938
Tørstof 68,2 g 22 1938
Vand 31,8 g 22 1938
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Nitrogen 0,149 g 38 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,1000 mg 0,07 - 0,145 4 1022
Niacinækvivalent 0,732 NE 1003
Niacin 0,600 mg 0,58 - 0,63 3 1018
B6-vitamin 0,142 mg 0,125 - 0,166 3 1938, 1025
Pantothensyre 0,300 mg 336 1002
Biotin 0,900 µg 336 1002
Folat 0 µg 1938
Frit folat 3,00 µg 1001
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 3,90 mg 1003
Ascorbinsyre 3,90 mg 11 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 87,0 mg 29 1938
Kalium 450 mg 29 1938
Calcium 30,0 mg 1 1030
Magnesium 5,00 mg 336 1002
Jern 1,40 mg 37 1938
Kobber 0,0400 mg 336 1002
Zink 0,200 mg 21 1938
Mangan 0,200 mg 1349
Selen 0,500 µg 1349
Fosfor 38,0 mg 37 1938
Jod 0,800 µg 0,65 - 1,7 3 1055
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum monosakkarider 0 g 1003
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum organiske syrer 0 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,053 20,7 1039
C18:0 0,010 3,76 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,010 3,76 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,145 56,6 1039
C18:3,n-3 0,039 15 1039
C20:4,n-6 0,000 0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,063 24,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,010 3,76 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,184 71,6 1003
Sum fedtsyrer 0,256 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,039 15 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,145 56,6 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 30 200 1001
Leucin 48 320 1001
Lysin 45 300 1001
Methionin 8 56 1001
Cystin 2 11 1001
Phenylalanin 27 180 1001
Tyrosin 13 89 1001
Threonin 24 160 1001
Tryptofan 8 53 1001
Valin 36 240 1001
Arginin 24 160 1001
Histidin 15 100 1001
Alanin 42 280 1001
Asparaginsyre 295 1980 1001
Glutaminsyre 73 490 1001
Glycin 27 180 1001
Prolin 30 200 1001
Serin 37 250 1001
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum biogene aminer 0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800
Massefylde 0,2 1 2026

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby