DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1172
Sprængt nakke, grisekød
Engelsk navn
Pork, neck, smoked, boiled
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1095 kJ 1003
Energi (kcal) 264 kcal 1003
Protein 19,5 g 1 1061
Protein fra Aminosyrer 15,4 g 1003
Protein, deklaration 19,5 g 1 1061
Kulhydrat difference 0,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,1 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 20,6 g 1 1061
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 2,11 g 1 1003
Aske 2,5 g 1003
Tørstof 42,7 g 1 1061
Vand 57,3 g 1 1061
Nitrogen 3,120 g 1 1061
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,277 µg 1003
D3-vitamin 0,169 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,108 µg 1300
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,628 mg 0,605 0,34 - 1,04 24 T 1117
Riboflavin (B2-vitamin) 0,121 mg 0,122 0,077 - 0,161 24 T 1117
Niacinækvivalent 9,03 NE 1003
Niacin 5,49 mg 5,4 3,4 - 7,5 24 T 1117
B6-vitamin 0,291 mg 0,26 0,16 - 0,54 24 T 1117
Folat 4,60 µg 4,45 3,2 - 6,7 20 T 1117
B12-vitamin 0,854 µg 0,9 0,5 - 1,2 24 T 1117
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 844 mg 1 1061
Kalium 261 mg 1 1061
Calcium 6,11 mg 5,8 3,43 - 11,2 24 T 1117
Magnesium 18,2 mg 18,3 14,7 - 21,5 24 T 1117
Jern 0,780 mg 1 1061
Kobber 0,0840 mg 1 1061
Zink 4,90 mg 1 1061
Selen 7,15 µg 7,15 6,3 - 8 4 T 1117
Fosfor 160 mg 158 137 - 188 24 T 1117
Jod 0,900 µg T 1117
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum fedtsyrer 18,849 100 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 72 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 936 300 T 1112
Leucin 1400 450 T 1112
Lysin 1720 550 T 1112
Methionin 468 150 T 1112
Cystin 128 41 T 1112
Phenylalanin 718 230 T 1112
Tyrosin 655 210 T 1112
Threonin 811 260 T 1112
Tryptofan 212 68 T 1112
Valin 1030 330 T 1112
Arginin 1150 370 T 1112
Histidin 718 230 T 1112
Alanin 1150 370 T 1112
Asparaginsyre 1720 550 T 1112
Glutaminsyre 2530 810 T 1112
Glycin 998 320 T 1112
Prolin 780 250 T 1112
Serin 749 240 T 1112
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,915

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby