DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1248
Ål, rå
Engelsk navn
Eel, raw
Taxonomisk navn
Anguilla anguilla
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1281 kJ 1003
Energi (kcal) 310 kcal 1003
Protein 15,1 g 0 1040
Protein fra Aminosyrer 15,5 g 1003
Protein, deklaration 14,9 g 0 1040
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Fedt 27,7 g 1364
Salt deklaration 0,12 g 3 1003
Aske 1,0 g 1364
Tørstof 43,8 g 1364
Vand 56,2 g 1364
Nitrogen 3,056 g 1040
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1800 RE 1003
Retinol 1800 µg 23 - 4200 12 1024
D-vitamin 30,0 µg 1003
D3-vitamin 30,0 µg 2 - 35 3 1057
E-vitamin 8,00 α-TE
alfa-Tokoferol 8,00 mg 6,4 - 10,1 2 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,150 mg 0,128 - 0,197 4 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,310 mg 0,233 - 0,289 6 1022
Niacinækvivalent 6,63 NE 1003
Niacin 3,80 mg 3,28 - 4,1 4 1018
B6-vitamin 0,244 mg 0,21 - 0,293 3 1072
Pantothensyre 0,141 mg 0,125 - 0,15 4 1369
Folat 12,0 µg 8 - 19 30 T 33
B12-vitamin 4,40 µg 3,85 - 4,66 3 1044
C-vitamin 1,28 mg 1003
Ascorbinsyre 1,28 mg 0,2 - 1,7 36 1369
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 46,0 mg 19 - 79 3 1058
Kalium 256 mg 179 - 301 3 1058
Calcium 35,0 mg 14 - 85 5 1030
Magnesium 15,0 mg 11,6 - 17,3 3 1058
Rubidium 470 µg 1356
Jern 0,350 mg 0,16 - 0,65 8 1043
Kobber 0,0300 mg 0,04 0,016 - 0,05 22 1081
Zink 2,00 mg 1,9 1,3 - 2,6 21 1081
Mangan 0,0300 mg 0,03 - 0,03 2 1368
Krom 1,30 µg 0 - 3,7 17 T 33
Molybdæn 5,00 µg 1 - 7 19 T 33
Cobolt 1,000 µg 1356
Selen 26,3 µg 6,9 - 67,7 31 1916, 1890, 1915, 1946
Aluminium 0,200 mg 1356
Silicium 0 mg 1356
Bor 30,0 µg 1356
Fosfor 200 mg 1364
Fluor 0 µg 1356
Brom 0 µg 1356
Jod 13,4 µg 4,9 - 81 33 1860, 1041
Nikkel 1,18 µg 0 - 6,5 23 1915, 1890
Kviksølv 6,99 µg 0,02 - 48,8 69 T 33
Arsen 51,5 µg 0,3 - 190 33 1851, 1916
Cadmium 0,225 µg 0 - 0,83 30 1890, 1946, 1945, 1916, 1851, 1915
Bly 0,321 µg 0 - 1,2 43 T 33
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 0,197 g 0,16 - 0,234 34 T 33
Benzosyre 0,150 mg 0,1 - 0,2 T 33
Sum organiske syrer 0,197 g 1003
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 7,910 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 13,600 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 7,270 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 860 1059
Leucin 1310 1059
Lysin 1800 1059
Methionin 520 1059
Cystin 140 1059
Phenylalanin 730 1059
Tyrosin 640 1059
Threonin 830 1059
Tryptofan 170 1059
Valin 1010 1059
Arginin 1100 1059
Histidin 640 1059
Alanin 1160 1059
Asparaginsyre 1680 1059
Glutaminsyre 2510 1059
Glycin 1160 1059
Prolin 760 1059
Serin 1070 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 T 33
Serotonin 0,0300 mg 2 T 33
Tyramin 0 mg T 33
Sum biogene aminer 0,0400 mg 1003

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby