DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1252
Ris, polerede, rå
Engelsk navn
Rice, polished, raw
Taxonomisk navn
Oryza sativa L.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1510 kJ 1003
Energi (kcal) 356 kcal 1003
Protein 8,4 g 8,3 - 8,5 2 1825
Protein fra Aminosyrer 6,7 g 1003
Protein, deklaration 8,8 g 8,71 - 8,93 2 1825
Kulhydrat difference 77,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 77,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 78,1 g 1003
Kostfibre 0,7 g 0,6 - 0,8 2 1825
Fedt 1,2 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,6 g 0,5 - 0,7 2 1825
Tørstof 88,0 g 87,3 - 89,6 6 1825, 1072
Vand 12,0 g 10,4 - 12,7 6 1072, 1825
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Nitrogen 1,412 g 1,39 - 1,42 2 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,0500 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0500 mg 0,02 - 0,08 4 1034
alfa-Tokotrienol 0,0500 mg 0,02 - 0,06 4 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0350 mg 0,022 - 0,055 9 1022
Niacinækvivalent 1,98 NE 1003
Niacin 1,40 mg 1,29 - 1,43 2 1018
B6-vitamin 0,109 mg 0,066 - 0,145 4 1072
Pantothensyre 0,550 mg 1352
Biotin 3,00 µg 1344
Folat 31,0 µg 6 1803
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1,80 mg 1,2 - 2,4 3 1058
Kalium 150 mg 118 - 172 3 1058
Calcium 52,7 mg 6,09 - 158 6 1015
Magnesium 35,0 mg 31,2 - 40,6 3 1058
Jern 1,20 mg 0,35 - 2,5 13 1043
Kobber 0,200 mg 0,1 - 0,29 9 1104
Zink 1,70 mg 1,1 - 2,1 9 1104
Mangan 0,900 mg 0,53 - 1,5 3 1348
Krom 4,20 µg 0,85 0 - 32,1 32 1506
Molybdæn 20,0 µg 10 - 30 3 1348
Selen 6,00 µg 0 3,1 - 14,9 10 1889
Fosfor 130 mg 117 - 141 6 1015
Jod 2,20 µg 0,1 - 5,1 6 1055
Nikkel 35,6 µg 31,1 6,1 - 92,5 32 1506
Kviksølv 0,660 µg 0,5 0 - 3 32 1506
Arsen 21,3 µg 21,2 8,6 - 41,4 32 1506
Cadmium 3,40 µg 2,4 0,46 - 10,2 10 1889
Bly 0,400 µg 0,5 0 - 0,9 10 1889
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1314
Glukose 0 g 1314
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1314
Sakkarose 0 g 1314
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse 78,1 g 1314
Cellulose 0,630 g 1314
Lignin 0,400 g 1314
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum organiske syrer 0 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,000 0 1344
C12:0 0,000 0 1344
C14:0 0,009 0,916 1344
C16:0 0,236 24 1344
C18:0 0,025 2,54 1344
C20:0 0,004 0,407 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,001 0,101 1344
C18:1,n-9 0,292 29,6 1344
C20:1,n-11 0,000 0 1344
C22:1,n-9 0,000 0 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,406 41,2 1344
C18:3,n-3 0,011 1,12 1344
C20:3,n-3 0,000 0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,275 27,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,293 29,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,417 42,3 1003
Sum fedtsyrer 0,984 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,011 1,12 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,406 41,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 367 260 1059
Leucin 650 460 1059
Lysin 311 220 1059
Methionin 198 140 1059
Cystin 99 70 1059
Phenylalanin 452 320 1059
Tyrosin 240 170 1059
Threonin 282 200 1059
Tryptofan 119 84 1059
Valin 551 390 1059
Arginin 635 450 1059
Histidin 184 130 1059
Alanin 494 350 1059
Asparaginsyre 748 530 1059
Glutaminsyre 1270 900 1059
Glycin 381 270 1059
Prolin 381 270 1059
Serin 424 300 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Sum biogene aminer 0,00300 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,95
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,820
Massefylde 0,8 1 2026

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby