DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1310
Grønne ærter, dybfrost
Engelsk navn
Peas, green, frozen
Taxonomisk navn
Pisum sativum L.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 352 kJ 1003
Energi (kcal) 83 kcal 1003
Protein 6,1 g 4,7 - 7 4 1825
Protein fra Aminosyrer 4,2 g 1003
Protein, deklaration 6,1 g 4,7 - 7 4 1825
Kulhydrat difference 13,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 13,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 13,1 g 1003
Kostfibre 4,7 g 4,04 - 5,2 8 1305
Fedt 0,7 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,7 g 0,6 - 0,8 4 1825
Tørstof 20,6 g 18,7 - 29 13 1305, 1879
Vand 79,4 g 71 - 81,3 13 1879, 1305
Tilsat sukker 0,0 g T 55
Nitrogen 0,976 g 0,752 - 1,12 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 29,8 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 357 µg 350 - 364 2 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,0300 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0300 mg 0,01 - 0,14 6 1056
K1-vitamin 70,0 µg 1001
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0980 mg 0,094 - 0,104 8 1305
Niacinækvivalent 2,86 NE 1003
Niacin 2,00 mg 1346
B6-vitamin 0,0770 mg 0,067 - 0,09 8 1305
Pantothensyre 0,315 mg 1352
Biotin 3,00 µg 1,9 - 3,9 4 T 55
Folat 121 µg 109 - 133 8 1305
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 19,3 mg 1003
Ascorbinsyre 19,3 mg 16 - 23,7 8 1305
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2,00 mg 1001
Kalium 163 mg 158 - 172 8 1305
Calcium 35,0 mg 25 - 45,5 10 1015, 1030
Magnesium 25,8 mg 23,8 - 28,4 8 1305
Jern 1,35 mg 1,21 - 1,6 8 1305
Kobber 0,170 mg 0,16 - 0,19 4 1348
Zink 0,890 mg 0,8 - 1,08 8 1305
Mangan 0,370 mg 0,22 - 0,48 4 1348
Krom 1,40 µg 1 0 - 9 21 1531
Molybdæn 20,0 µg 1 1348
Selen 0,600 µg 0,2 0 - 4,6 21 1531
Fosfor 91,8 mg 85,3 - 101 6 1015
Jod 0,150 µg 0 - 0,55 5 T 55
Nikkel 22,0 µg 23 5 - 43 21 1531
Kviksølv 0,200 µg 0,04 0 - 1,1 21 1531
Arsen 0,1000 µg 0 0 - 0,5 21 1531
Cadmium 0,600 µg 0,7 0 - 1,3 21 1531
Bly 0,500 µg 0 0 - 3 21 1531
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,120 g 0,2 0 - 0,2 5 1879
Glukose 0,0400 g 0 0 - 0,1 5 1879
Sum monosakkarider 0,160 g 1003
Maltose 0 g 1 1879
Sakkarose 3,88 g 4 2,1 - 5,3 5 1879
Sum disakkarider 3,88 g 1003
Raffinose 0,0800 g 0 0 - 0,4 5 1879
Sum sukkerarter 4,04 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0,0300 mg 1496
Sum organiske syrer 0 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,120 21,4 1001
C18:0 0,008 1,45 1001
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,048 8,52 1001
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,320 57,1 1001
C18:3,n-3 0,064 11,4 1001
C20:4,n-6 0,000 0 1001
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,128 22,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,048 8,52 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,384 68,6 1003
Sum fedtsyrer 0,560 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,064 11,4 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,320 57,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 224 230 1059
Leucin 332 340 1059
Lysin 361 370 1059
Methionin 49 50 1059
Cystin 18 18 1059
Phenylalanin 205 210 1059
Tyrosin 127 130 1059
Threonin 244 250 1059
Tryptofan 52 53 1059
Valin 264 270 1059
Arginin 722 740 1059
Histidin 90 92 1059
Alanin 381 390 1059
Asparaginsyre 439 450 1059
Glutaminsyre 732 750 1059
Glycin 176 180 1059
Prolin 185 190 1059
Serin 224 230 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Sum biogene aminer 0,00300 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby