DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1577
Småkage, pebernød, industrifremstillet
Engelsk navn
Biscuit, sweet, pepper nuts, Danish tradition, industrially produced
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1997 kJ 1003
Energi (kcal) 476 kcal 1003
Protein 5,3 g 5,358 4,95 - 5,58 7 1962
Protein, deklaration 5,8 g 5,875 5,43 - 6,12 7 1962
Kulhydrat difference 71,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 69,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 67,2 g 1003
Kostfibre 2,3 g 2,2 1,8 - 3 7 1962
Fedt 19,2 g 19,4 17,8 - 20,5 7 1962
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,54 g 7 1003
Aske 0,9 g 0,99 0,58 - 1,2 7 1962
Tørstof 97,0 g 96,9 96,4 - 98 7 1962
Vand 3,0 g 3,1 2 - 3,6 7 1962
Nitrogen 0,931 g 0,94 0,87 - 0,98 7 1962
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 174 RE 1 1004
D-vitamin 0 µg 1 1004
E-vitamin 3,00 α-TE 1 1004
Thiamin (B1-vitamin) 0,1000 mg 1 1004
Riboflavin (B2-vitamin) 0,1000 mg 1 1004
Niacinækvivalent 2,15 NE 1003
B6-vitamin 0 mg 1 1004
Folat 9,90 µg 1 1004
B12-vitamin 0 µg 1 1004
C-vitamin 0,1000 mg 1 1004
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 218 mg 232 112 - 339 7 1962
Kalium 249 mg 1 1004
Calcium 174 mg 1 1004
Magnesium 35,0 mg 1 1004
Jern 1,80 mg 1 1004
Zink 0,600 mg 1 1004
Selen 2,40 µg 1 1004
Fosfor 149 mg 1 1004
Chlorid 284 mg 276 168 - 407 7 1962
Jod 1,000 µg 1 1004
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,528 g 0,207 0 - 1,68 7 1962
Glukose 0,802 g 0,388 0,205 - 2,22 7 1962
Sum monosakkarider 1,33 g 1003
Laktose 0,0826 g 0,041 0 - 0,39 7 1962
Maltose 0,133 g 0,069 0 - 0,58 7 1962
Sakkarose 25,2 g 25,5 22,8 - 27,3 7 1962
Sum disakkarider 25,4 g 1003
Sum sukkerarter 26,7 g 1003
Stivelse 40,5 g 40,7 38,2 - 42,6 7 1962
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,048 0,276 1962
C6:0 0,036 0,21 1962
C8:0 0,130 0,758 1962
C10:0 0,110 0,637 1962
C12:0 0,792 4,6 1962
C14:0 0,510 2,96 1962
C15:0 0,000 0 1962
C16:0 5,457 31,7 1962
C17:0 0,000 0 1962
C18:0 1,129 6,56 1962
C20:0 0,000 0 1962
C22:0 0,000 0 1962
C24:0 0,000 0 1962
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0 1962
C16:1,n-7 0,014 0,0838 1962
C17:1,n-7 0,000 0 1962
C18:1,n-7 0,226 1,31 1962
C18:1,n-9 5,871 34,1 1962
C20:1,n-11 0,000 0 1962
C22:1,n-9 0,000 0 1962
C22:1,n-11 0,000 0 1962
C24:1,n-9 0,000 0 1962
C16:1,n-7,trans 0,000 0 1962
C18:1,trans 0,087 0,505 1962
C20:1,trans 0,000 0 1962
C22:1,trans 0,000 0 1962
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,504 14,5 1962
C18:2,konjugeret 0,000 0 1962
C18:3,n-3 0,221 1,28 1962
C18:3,n-6 0,000 0 1962
C18:4,n-3 0,000 0 1962
C20:2,n-6 0,000 0 1962
C20:4,n-3 0,000 0 1962
C20:4,n-6 0,000 0 1962
C20:5,n-3 0,000 0 1962
C22:5,n-3 0,000 0 1962
C22:6,n-3 0,000 0 1962
C18:2,trans 0,063 0,363 1962
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0 1962
Sum mættede fedtsyrer 8,212 47,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 6,112 35,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,725 15,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,149 0,868 1003
Sum fedtsyrer 17,198 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,221 1,28 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,504 14,5 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 368 T 1301
Leucin 753 T 1301
Lysin 248 T 1301
Methionin 169 T 1301
Cystin 238 T 1301
Phenylalanin 538 T 1301
Tyrosin 310 T 1301
Threonin 296 T 1301
Tryptofan 129 T 1301
Valin 448 T 1301
Arginin 418 T 1301
Histidin 234 T 1301
Alanin 330 T 1301
Asparaginsyre 464 T 1301
Glutaminsyre 3720 T 1301
Glycin 401 T 1301
Prolin 1270 T 1301
Serin 532 T 1301
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 2007
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,896 1003

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby