DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1655
Laks, atlantisk, opdræt, gravad
Engelsk navn
Salmon, atlantic, aquaculture, gravad
Taxonomisk navn
Salmo salar
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 710 kJ 1003
Energi (kcal) 170 kcal 1003
Protein 20,4 g 20,46875 18,6 - 21,8 14 2068, 2131
Protein fra Aminosyrer 17,3 g 1003
Protein, deklaration 20,4 g 20,46875 18,6 - 21,8 14 2068, 2131
Kulhydrat difference 2,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,7 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 8,6 g 1 2131
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 3,38 g 3 1003
Aske 4,6 g 4,5 3,22 - 5,47 14 2068, 2131
Tørstof 36,2 g 35,9 34 - 39,5 14 2068, 2131
Vand 63,8 g 64,1 60,5 - 66 14 2068, 2131
Nitrogen 3,257 g 3,275 2,98 - 3,49 14 2068, 2131
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 0 2 2068
D-vitamin 4,10 µg 1003
D3-vitamin 3,80 µg 3,5 3,16 - 4,73 3 2068, 2131
D2-vitamin µg 1 2131
25-hydroxy D3-vitamin 0,308 µg 0,2951 0,289 - 0,34 3 2068, 2131
25-hydroxy D2-vitamin µg 1 2131
E-vitamin 2,60 α-TE
alfa-Tokoferol 2,60 mg 2,595 2,59 - 2,6 2 2068
Thiamin (B1-vitamin) 0,260 mg 0,26 0,25 - 0,27 2 2068
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0920 mg 0,092 0,088 - 0,096 2 2068
Niacinækvivalent 10,9 NE 1003
Niacin 7,35 mg 7,35 7 - 7,7 2 2068
B6-vitamin 0,695 mg 0,695 0,68 - 0,71 2 2068
Pantothensyre 0,940 mg 0,94 0,85 - 1,03 2 2068
Biotin 3,05 µg 3,05 2,9 - 3,2 2 2068
Folat 5,90 µg 1 2135
B12-vitamin 4,55 µg 4,55 4,4 - 4,7 2 2068
C-vitamin 0 mg 1 2135
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1350 mg 1280 1270 - 1500 3 2068, 2131
Kalium 397 mg 410 364 - 417 3 2068, 2131
Calcium 13,3 mg 13 12,4 - 14,5 3 2131, 2068
Magnesium 27,9 mg 28 26,6 - 29 3 2068, 2131
Jern 0,347 mg 0,36 0,29 - 0,39 3 2068, 2131
Kobber 0,0387 mg 0,034 0,03 - 0,052 3 2131, 2068
Zink 0,353 mg 0,35 0,33 - 0,38 3 2131, 2068
Mangan 0,0503 mg 0,05 0,048 - 0,053 3 2131, 2068
Krom 2,55 µg 1,05 1,05 - 6,6 3 2068, 2131
Molybdæn µg 1 2131
Selen 18,7 µg 19 16 - 21 3 2131, 2068
Fosfor 236 mg 240 226 - 243 3 2068, 2131
Chlorid 2120 mg 2120 2090 - 2150 2 2068
Jod 5,77 µg 6,9 5 - 10,4 3 2068, 2131
Nikkel 1,40 µg 1,4 1,3 - 1,5 2 2068
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum monosakkarider 0 g 1 2135
Sum disakkarider 1,30 g 1 2135
Sum sukkerarter 1,30 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 2131
C6:0 2131
C8:0 2131
C10:0 2131
C12:0 2131
C13:0 2131
C14:0 0,160 2,4 2131
C15:0 2131
C16:0 0,690 10,3 2131
C17:0 2131
C18:0 0,190 2,85 2131
C20:0 2131
C21:0 2131
C22:0 2131
C23:0 2131
C24:0 2131
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 2131
C14:1,n-5 2131
C15:1,n-5 2131
C16:1,n-7 0,170 2,55 2131
C17:1,n-7 2131
C18:1,n-7 0,200 3 2131
C18:1,n-9 2,720 40,8 2131
C20:1,n-9 0,250 3,75 2131
C20:1,n-11 2131
C22:1,n-9 2131
C22:1,n-11 0,150 2,25 2131
C24:1,n-9 2131
C14:1,n-5,trans 2131
C16:1,n-7,trans 2131
C18:1,trans 2131
C20:1,trans 2131
C22:1,trans 2131
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,930 13,9 2131
C18:3,n-3 0,450 6,75 2131
C18:3,n-6 2131
C18:4,n-3 2131
C20:2,n-6 2131
C20:3,n-3 2131
C20:3,n-6 2131
C20:4,n-6 2131
C20:5,n-3 0,190 2,85 2131
C22:2,n-6 2131
C22:4,n-6 2131
C22:5,n-3 2131
C22:5,n-6 2131
C22:6,n-3 0,350 5,25 2131
C18:2,trans 2131
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,210 3,15 2131
Sum mættede fedtsyrer 1,040 15,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 3,490 52,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,920 28,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0 1003
Sum fedtsyrer 6,660 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,990 14,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,930 13,9 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1010 310 T 30
Leucin 1600 490 T 30
Lysin 1820 560 T 30
Methionin 619 190 T 30
Cystin 130 40 T 30
Phenylalanin 814 250 T 30
Tyrosin 684 210 T 30
Threonin 912 280 T 30
Tryptofan 215 66 T 30
Valin 1170 360 T 30
Arginin 2280 700 T 30
Histidin 456 140 T 30
Alanin 1240 380 T 30
Asparaginsyre 1920 590 T 30
Glutaminsyre 2670 820 T 30
Glycin 977 300 T 30
Prolin 717 220 T 30
Serin 782 240 T 30
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,774 1003

© 2023 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby