DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1673
Rugbrød, kun groft rugmel, detailbageri
Engelsk navn
Rye bread, dark, retail bakery
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 987 kJ 1003
Energi (kcal) 233 kcal 1003
Protein 6,0 g 6,0049 4,48 - 7,4 7 1309, 1257
Protein fra Aminosyrer 5,0 g 1003
Protein, deklaration 6,5 g 6,4375 4,81 - 7,93 7 1309, 1257
Kulhydrat difference 49,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 49,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 35,9 g 1003
Kostfibre 3,8 g 3,75 2,4 - 5,5 28 1309, 1011, 1257
Fedt 1,3 g 1,3 0,9 - 1,5 7 1309, 1257
Alkohol 0,0 g 1
Aske 2,1 g 2,13 1,85 - 2,49 7 1257, 1309
Tørstof 58,7 g 59,6 55 - 61,7 7 1257, 1309
Vand 41,3 g 40,4 38,3 - 45 7 1257, 1309
Nitrogen 1,037 g 1,03 0,77 - 1,27 7 1257, 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
D-vitamin 0 µg 1003
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0831 mg 0,085 0,072 - 0,1 7 1257, 1309
Niacinækvivalent 1,21 NE 1003
Niacin 1,01 mg 0,99 0,77 - 1,37 5 1309
B6-vitamin 0,145 mg 0,145 0,14 - 0,15 2 1257
Pantothensyre 0,280 mg 0,26 0,23 - 0,36 5 1309
Biotin 4,46 µg 4,2 3,7 - 5,9 5 1309
Folat 38,6 µg 38 32 - 49 7 1257, 1309
C-vitamin 0 mg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 627 mg 599,5 458 - 936 8 2097
Kalium 250 mg 250 198 - 300 7 1257, 1309
Calcium 37,1 mg 28,1 22 - 90,5 7 1257, 1309
Magnesium 47,3 mg 45 39 - 60 7 1309, 1257
Jern 1,73 mg 1,61 1,34 - 2,26 7 1257, 1309
Kobber 0,179 mg 0,172 0,158 - 0,229 7 1257, 1309
Zink 1,43 mg 1,31 1,19 - 2,07 7 1257, 1309
Mangan 1,31 mg 1,17 0,99 - 2,05 5 1309
Krom 4,93 µg 0,98 0,185 - 21,9 5 1309
Selen 1,30 µg 1,2 0,68 - 2,1 5 1309
Fosfor 161 mg 157 139 - 193 7 1257, 1309
Chlorid 484 mg 740 0,712 - 1050 11 1257, 2006, 1309
Jod 24,3 µg 22,4 19,5 - 35,1 9 1309, 2006
Nikkel 22,9 µg 10,5 4,7 - 83 5 1309
Cadmium 2,75 µg 1,4 0,84 - 8,5 5 1309
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum monosakkarider 0 g 1003
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse 35,9 g 36,4 32 - 39,9 7 1257, 1309
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum organiske syrer 0 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0 1309
C10:0 0,000 0 1309
C12:0 0,001 0,121 1309
C14:0 0,000 0 1309
C16:0 0,214 19,4 1309
C18:0 0,017 1,51 1309
C20:0 0,000 0 1309
C22:0 0,000 0 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,008 0,726 1309
C18:1,n-7 0,015 1,39 1309
C18:1,n-9 0,220 19,9 1309
C20:1,n-11 0,010 0,928 1309
C18:1,trans 0,000 0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,546 49,6 1309
C18:3,n-3 0,068 6,21 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,232 21 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,253 23 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,615 55,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0 1003
Sum fedtsyrer 1,100 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,068 6,21 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,546 49,6 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 249 240 T 7
Leucin 425 410 T 7
Lysin 218 210 T 7
Methionin 99 95 T 7
Cystin 93 90 T 7
Phenylalanin 290 280 T 7
Tyrosin 124 120 T 7
Threonin 218 210 T 7
Tryptofan 73 70 T 7
Valin 353 340 T 7
Arginin 280 270 T 7
Histidin 145 140 T 7
Alanin 311 300 T 7
Asparaginsyre 425 410 T 7
Glutaminsyre 1400 1350 T 7
Glycin 301 290 T 7
Prolin 570 550 T 7
Serin 290 280 T 7
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum biogene aminer 0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,875 1

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby