DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1674
Rugbrød, kun groft rugmel, med hele kerner, detailbageri
Engelsk navn
Rye bread, dark, whole grains, retail bakery
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 887 kJ 1003
Energi (kcal) 210 kcal 1003
Protein 5,1 g 5,10125 4,19 - 6,58 10 1309
Protein fra Aminosyrer 4,3 g 1003
Protein, deklaration 5,5 g 5,46875 4,5 - 7,06 10 1309
Kulhydrat difference 48,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 41,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 40,7 g 1003
Kostfibre 7,2 g 7,1 6,1 - 8,8 10 1309
Fedt 1,2 g 1,1 0,8 - 2 10 1309
Alkohol 0,0 g 1
Salt deklaration 1,33 g 11 1003
Aske 2,1 g 1,99 1,89 - 2,78 10 1309
Tørstof 56,7 g 56,65 50,4 - 63,1 10 1309
Vand 43,3 g 43,35 36,9 - 49,6 10 1309
Nitrogen 0,877 g 0,875 0,72 - 1,13 10 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Thiamin (B1-vitamin) 0,169 mg 0,1585 0,14 - 0,3 14 1309, 1011
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0682 mg 0,0675 0,062 - 0,084 10 1309
Niacinækvivalent 1,02 NE 1003
Niacin 0,800 mg 0,645 0,57 - 1,26 10 1309
B6-vitamin 0,180 mg 0,14 0,12 - 0,32 4 1011
Pantothensyre 0,232 mg 0,24 0,2 - 0,27 5 1309
Biotin 4,58 µg 4,4 3,4 - 5,9 5 1309
Folat 28,6 µg 27,5 24 - 36 10 1309
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 530 mg 524 383 - 642 11 2097
Kalium 224 mg 216 194 - 280 10 1309
Calcium 31,3 mg 26,3 19,5 - 69 10 1309
Magnesium 42,4 mg 40,5 35 - 59 10 1309
Jern 1,41 mg 1,38 1,19 - 1,66 10 1309
Kobber 0,163 mg 0,1555 0,138 - 0,219 10 1309
Zink 1,23 mg 1,115 0,98 - 1,75 10 1309
Mangan 1,14 mg 1 0,87 - 1,73 10 1309
Krom 3,76 µg 3 0,87 - 11,2 10 1309
Selen 1,47 µg 1,45 0,96 - 2,2 10 1309
Fosfor 148 mg 143 121 - 187 10 1309
Chlorid 417 mg 1,26 0,78 - 1210 19 2006, 1309
Jod 22,9 µg 22,6 1,48 - 35 19 2006, 1309
Nikkel 6,38 µg 6,5 3,1 - 10,6 10 1309
Cadmium 0,910 µg 0,925 0,46 - 1,3 10 1309
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse 36,4 g 37,25 30,5 - 39,6 10 1309
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0 1309
C10:0 0,000 0 1309
C12:0 0,000 0 1309
C14:0 0,000 0 1309
C16:0 0,197 18,8 1309
C18:0 0,017 1,61 1309
C20:0 0,000 0 1309
C22:0 0,000 0 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,004 0,428 1309
C18:1,n-7 0,016 1,55 1309
C18:1,n-9 0,215 20,6 1309
C20:1,n-11 0,010 0,979 1309
C18:1,trans 0,000 0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,515 49,4 1309
C18:3,n-3 0,067 6,41 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,213 20,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,246 23,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,582 55,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0 1003
Sum fedtsyrer 1,041 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,067 6,41 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,515 49,4 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 210 240 T 7
Leucin 360 410 T 7
Lysin 184 210 T 7
Methionin 83 95 T 7
Cystin 79 90 T 7
Phenylalanin 246 280 T 7
Tyrosin 105 120 T 7
Threonin 184 210 T 7
Tryptofan 61 70 T 7
Valin 298 340 T 7
Arginin 237 270 T 7
Histidin 123 140 T 7
Alanin 263 300 T 7
Asparaginsyre 360 410 T 7
Glutaminsyre 1180 1350 T 7
Glycin 254 290 T 7
Prolin 482 550 T 7
Serin 246 280 T 7
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1
Nitrogen-til-protein faktor 5,83 1
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,875 1

© 2023 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby