DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1705
Hvedebrød, pitabrød, groft
Engelsk navn
Wheat bread, pita, with coarse meal
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1059 kJ 1003
Energi (kcal) 250 kcal 1003
Protein 8,5 g 8,322 8,03 - 9,12 3 1257
Protein fra Aminosyrer 7,5 g 1003
Protein, deklaration 9,3 g 9,125 8,81 - 10 3 1257
Kulhydrat difference 52,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 47,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 47,0 g 1003
Kostfibre 4,2 g 3,3 3,1 - 6,2 3 1257
Fedt 1,8 g 2,1 1,3 - 2,1 3 1257
Alkohol 0,0 g 1 1655
Salt deklaration 1,13 g 3 1003
Aske 1,8 g 1,79 1,5 - 2,01 3 1257
Tørstof 64,1 g 64,5 62,4 - 65,5 3 1257
Vand 35,9 g 35,5 34,5 - 37,6 3 1257
Nitrogen 1,490 g 1,46 1,41 - 1,6 3 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Thiamin (B1-vitamin) 0,228 mg 0,212 0,206 - 0,267 3 1257
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0577 mg 0,05 0,046 - 0,077 3 1257
Niacinækvivalent 1,79 NE 1003
B6-vitamin 0,136 mg 0,103 0,095 - 0,21 3 1257
Folat 40,3 µg 28 20 - 73 3 1257
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 452 mg 455 398 - 504 3 1257
Kalium 188 mg 161 154 - 250 3 1257
Calcium 18,8 mg 17,1 16,7 - 22,6 3 1257
Magnesium 35,8 mg 24,1 23,4 - 59,9 3 1257
Jern 1,34 mg 1,12 1,04 - 1,86 3 1257
Kobber 0,160 mg 0,12 0,11 - 0,25 3 1257
Zink 1,07 mg 0,82 0,72 - 1,66 3 1257
Fosfor 142 mg 106 104 - 216 3 1257
Chlorid 780 mg 780 680 - 880 3 1257
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse 45,3 g 45,4 41,3 - 49,2 3 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 T 672
C6:0 0,000 0 T 672
C8:0 0,000 0 T 672
C10:0 0,000 0 T 672
C12:0 0,000 0 T 672
C14:0 0,024 1,68 T 672
C16:0 0,267 18,6 T 672
C17:0 0,000 0 T 672
C18:0 0,067 4,71 T 672
C20:0 0,007 0,465 T 672
C22:0 0,000 0 T 672
C24:0 0,002 0,132 T 672
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0 T 672
C16:1,n-7 0,023 1,63 T 672
C18:1,n-7 0,000 0 T 672
C18:1,n-9 0,324 22,6 T 672
C20:1,n-11 0,011 0,775 T 672
C22:1,n-9 0,000 0 T 672
C22:1,n-11 0,000 0 T 672
C24:1,n-9 0,000 0 T 672
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,621 43,4 T 672
C18:3,n-3 0,067 4,65 T 672
C18:4,n-3 0,000 0 T 672
C20:2,n-6 0,000 0 T 672
C20:3,n-3 0,006 0,398 T 672
C20:3,n-6 0,005 0,354 T 672
C20:5,n-3 0,000 0 T 672
C22:5,n-3 0,000 0 T 672
C22:6,n-3 0,000 0 T 672
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,007 0,465 T 672
Sum mættede fedtsyrer 0,367 25,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,358 25 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,698 48,8 1003
Sum fedtsyrer 1,430 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,072 5,05 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,626 43,7 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 358 240 T 672
Leucin 626 420 T 672
Lysin 268 180 T 672
Methionin 136 91 T 672
Cystin 136 91 T 672
Phenylalanin 417 280 T 672
Tyrosin 179 120 T 672
Threonin 238 160 T 672
Tryptofan 107 72 T 672
Valin 447 300 T 672
Arginin 417 280 T 672
Histidin 194 130 T 672
Alanin 328 220 T 672
Asparaginsyre 522 350 T 672
Glutaminsyre 2650 1780 T 672
Glycin 373 250 T 672
Prolin 879 590 T 672
Serin 447 300 T 672
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,780 T 672

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby