DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1723
Speltmel, fuldkorn
Engelsk navn
Spelt wheat flour, whole
Taxonomisk navn
Triticum spelta
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1402 kJ 1003
Energi (kcal) 332 kcal 1003
Protein 14,4 g 1 2128
Protein fra Aminosyrer 12,1 g 1003
Protein, deklaration 14,4 g 1 2128
Kulhydrat difference 71,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 56,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 47,7 g 1003
Kostfibre 5,1 g 1003
Fedt 2,3 g 1 2128
Aske 1,6 g 1 2128
Tørstof 89,5 g 1 2128
Vand 10,5 g 1 2128
Nitrogen 2,300 g 1 2128
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1 1655
D2-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D2-vitamin 0 µg 1 1655
E-vitamin 0,626 α-TE
alfa-Tokoferol 0,626 mg 1 2128
gamma-Tokoferol mg 1 2128
delta-Tokoferol mg 1 2128
K1-vitamin 3,01 µg 1 2128
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0862 mg 1 2128
Niacinækvivalent 3,13 NE 1 1003
Niacin 0,820 mg 1 2128
B6-vitamin 0,241 mg 1 2128
Pantothensyre 0,588 mg 1 2128
Biotin 6,60 µg 1 2128
Folat 67,4 µg 1 2128
B12-vitamin 0 µg 1 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1,30 mg 1 2128
Kalium 395 mg 1 2128
Calcium 27,5 mg 1 2128
Magnesium 120 mg 1 2128
Jern 3,75 mg 1 2128
Kobber 0,475 mg 1 2128
Zink 3,10 mg 1 2128
Mangan 2,30 mg 1 2128
Krom µg 1 2128
Molybdæn 81,5 µg 1 2128
Selen 6,75 µg 1 2128
Fosfor 395 mg 1 2128
Jod µg 1 2128
Nikkel 15,0 µg 1 2128
Kviksølv µg 1 2128
Arsen µg 1 2128
Cadmium 4,50 µg 1 2128
Bly µg 1 2128
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,300 g 1 2128
Galaktose g 1 2128
Glukose 0,200 g 1 2128
Sum monosakkarider 0,500 g 1003
Laktose g 1 2128
Maltose 0,250 g 1 2128
Sakkarose 0,650 g 1 2128
Sum disakkarider 0,900 g 1003
Sum sukkerarter 1,40 g 1003
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse 46,3 g 1 2128
Uopløselige kostfibre 10,3 g 1 2128
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 2,0 g 1 2128
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 3,0 g 1 2128
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum organiske syrer 0 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 2128
C6:0 0,000 0 2128
C8:0 0,000 0 2128
C10:0 0,000 0 2128
C12:0 0,000 0 2128
C13:0 0,000 0 2128
C14:0 2128
C15:0 2128
C16:0 0,318 22,7 2128
C17:0 2128
C18:0 2128
C20:0 2128
C21:0 0,000 0 2128
C22:0 2128
C23:0 2128
C24:0 2128
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0 2128
C14:1,n-5 0,000 0 2128
C15:1,n-5 0,000 0 2128
C16:1,n-7 2128
C17:1,n-7 2128
C18:1,n-7 2128
C18:1,n-9 0,249 17,8 2128
C20:1,n-9 2128
C20:1,n-11 0,000 0 2128
C22:1,n-9 2128
C22:1,n-11 0,000 0 2128
C24:1,n-9 2128
C14:1,n-5,trans 0,000 0 2128
C16:1,n-7,trans 0,000 0 2128
C18:1,trans 0,000 0 2128
C20:1,trans 0,000 0 2128
C22:1,trans 2128
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,828 59,3 2128
C18:3,n-3 2128
C18:3,n-6 0,000 0 2128
C18:4,n-3 0,000 0 2128
C20:2,n-6 2128
C20:3,n-3 0,000 0 2128
C20:3,n-6 0,000 0 2128
C20:4,n-6 0,000 0 2128
C20:5,n-3 0,000 0 2128
C22:2,n-6 2128
C22:4,n-6 0,000 0 2128
C22:5,n-3 0,000 0 2128
C22:5,n-6 0,000 0 2128
C22:6,n-3 0,000 0 2128
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 2128
Sum mættede fedtsyrer 0,318 22,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,249 17,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,828 59,3 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0 1003
Sum fedtsyrer 1,396 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,828 59,3 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 489 2128
Leucin 978 2128
Lysin 405 2128
Methionin 236 2128
Cystin 316 2128
Phenylalanin 680 2128
Tyrosin 392 2128
Threonin 428 2128
Tryptofan 188 2128
Valin 623 2128
Arginin 655 2128
Histidin 342 2128
Alanin 506 2128
Asparaginsyre 720 2128
Glutaminsyre 4340 2128
Glycin 572 2128
Prolin 1490 2128
Serin 688 2128
Hydroxyprolin 0 1655
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum biogene aminer 0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,620 1003
Massefylde 0,7 1 2026

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby