DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1724
Quinoa, hvid, rå
Engelsk navn
Quinoa, white, raw
Taxonomisk navn
Chenopodium quinoa (Willdenow, 1798)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1525 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1525 kJ 1003
Energi (kcal) 362 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 362 kcal 1003
Protein 11,7 g 1 2128
Protein fra Aminosyrer 9,8 g 1003
Protein, deklaration 13,3 g 1 2128
Kulhydrat difference 68,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 59,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 58,2 g 1003
Kostfibre 8,3 g 1003
Fedt 6,5 g 1 2128
Alkohol 0,0 g 1 1655
Salt deklaration 0,00 g 1 1003
Aske 2,2 g 1 2128
Tørstof 88,6 g 1 2128
Vand 11,4 g 1 2128
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1 1655
D2-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D2-vitamin 0 µg 1 1655
E-vitamin 2,25 α-TE
alfa-Tokoferol 2,25 mg 1 2128
beta-Tokoferol mg 1 2128
gamma-Tokoferol 3,66 mg 1 2128
delta-Tokoferol mg 1 2128
K1-vitamin µg 1 2128
Thiamin (B1-vitamin) 0,353 mg 1 2128
Riboflavin (B2-vitamin) 0,372 mg 1 2128
Niacinækvivalent 3,00 NE 1 1003
Niacin 0,909 mg 1 2128
B6-vitamin 0,209 mg 1 2128
Pantotensyre 1,12 mg 1 2128
Biotin 33,5 µg 1 2128
Folat 239 µg 1 2128
B12-vitamin 0 µg 1 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1,20 mg 1 2128
Kalium 680 mg 1 2128
Calcium 41,0 mg 1 2128
Magnesium 180 mg 1 2128
Jern 3,60 mg 1 2128
Kobber 0,470 mg 1 2128
Zink 2,85 mg 1 2128
Mangan 3,35 mg 1 2128
Krom 6,00 µg 1 2128
Molybdæn 14,9 µg 1 2128
Selen 1,10 µg 1 2128
Fosfor 420 mg 1 2128
Jod µg 1 2128
Nikkel 68,6 µg 1 2128
Kviksølv µg 1 2128
Arsen µg 1 2128
Cadmium 4,00 µg 1 2128
Bly µg 1 2128
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,250 g 1 2128
Galaktose g 1 2128
Glukose 0,900 g 1 2128
Sum monosakkarider 1,15 g 1003
Laktose g 1 2128
Maltose g 1 2128
Sakkarose 1,90 g 1 2128
Sum disakkarider 1,90 g 1003
Sum sukkerarter 3,05 g 1003
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 41,8 g 1 2128
Uopløselige kostfibre 6,5 g 1 2128
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,1 g 1 2128
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,7 g 1 2128
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 2128
C6:0 0,000 0,0 2128
C8:0 0,000 0,0 2128
C10:0 0,000 0,0 2128
C12:0 0,000 0,0 2128
C13:0 0,000 0,0 2128
C14:0 2128
C15:0 2128
C16:0 0,458 11,2 2128
C17:0 2128
C18:0 2128
C20:0 2128
C21:0 0,000 0,0 2128
C22:0 2128
C23:0 2128
C24:0 2128
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0,0 2128
C14:1,n-5 0,000 0,0 2128
C15:1,n-5 2128
C16:1,n-7 2128
C17:1,n-7 2128
C18:1,n-7 2128
C18:1,n-9 1,117 27,4 2128
C20:1,n-9 2128
C20:1,n-11 0,000 0,0 2128
C22:1,n-9 2128
C22:1,n-11 2128
C24:1,n-9 2128
C14:1,n-5,trans 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7,trans 2128
C18:1,trans 0,000 0,0 2128
C20:1,trans 0,000 0,0 2128
C22:1,trans 0,000 0,0 2128
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,229 54,8 2128
C18:3,n-3 0,262 6,44 2128
C18:3,n-6 2128
C18:4,n-3 0,000 0,0 2128
C20:2,n-6 2128
C20:3,n-3 0,000 0,0 2128
C20:3,n-6 2128
C20:4,n-6 0,000 0,0 2128
C20:5,n-3 2128
C22:2,n-6 2128
C22:4,n-6 0,000 0,0 2128
C22:5,n-3 0,000 0,0 2128
C22:5,n-6 0,000 0,0 2128
C22:6,n-3 0,000 0,0 2128
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 2128
Sum mættede fedtsyrer 0,458 11,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,117 27,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,491 61,2 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 4,066 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,262 6,44 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,229 54,8 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,130 2128
Isoleucin 468 2128
Leucin 803 2128
Lysin 767 2128
Methionin 273 2128
Cystin 232 2128
Phenylalanin 524 2128
Tyrosin 407 2128
Threonin 476 2128
Tryptofan 180 2128
Valin 592 2128
Arginin 1140 2128
Histidin 377 2128
Alanin 556 2128
Asparaginsyre 1090 2128
Glutaminsyre 1760 2128
Glycin 702 2128
Prolin 489 2128
Serin 568 2128
Hydroxyprolin 0 1655
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 70,2 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 8 2128
Nitrogen-til-protein faktor 5,50 1 2178
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,621 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby