DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1762
Pastinak, importeret, rå
Engelsk navn
Parsnips, imported, raw
Taxonomisk navn
Pastinaca sativa L.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 278 kJ 1003
Energi (kcal) 66 kcal 1003
Protein 1,4 g 1 2127
Protein, deklaration 1,4 g 1 2127
Kulhydrat difference 17,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 10,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 10,7 g 1003
Kostfibre 6,3 g 1003
Fedt 0,6 g 1 2127
Salt deklaration 0,02 g 1 1003
Aske 1,1 g 1 2127
Tørstof 20,1 g 1 2127
Vand 79,9 g 1 2127
Nitrogen 0,220 g 1 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
beta-Caroten µg 1 2127
E-vitamin 0,440 α-TE
alfa-Tokoferol 0,440 mg 1 2127
K1-vitamin µg 1 2127
Thiamin (B1-vitamin) 0,0450 mg 1 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0666 mg 1 2127
Niacinækvivalent 1,42 NE 1003
Niacin 1,14 mg 1 2127
B6-vitamin 0,0826 mg 1 2127
Pantothensyre 0,374 mg 1 2127
Biotin 6,61 µg 1 2127
Folat 45,8 µg 1 2127
C-vitamin 7,39 mg 1 2127
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 6,50 mg 1 2127
Kalium 430 mg 1 2127
Calcium 56,0 mg 1 2127
Magnesium 35,0 mg 1 2127
Jern 0,350 mg 1 2127
Kobber 0,200 mg 1 2127
Zink 0,550 mg 1 2127
Mangan 0,1000 mg 1 2127
Krom µg 1 2127
Molybdæn 3,30 µg 1 2127
Selen µg 1 2127
Fosfor 68,0 mg 1 2127
Jod µg 1 2127
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,400 g 1 2127
Galaktose g 1 2127
Glukose 0,400 g 1 2127
Sum monosakkarider 0,800 g 1003
Laktose g 1 2127
Maltose g 1 2127
Sakkarose 4,90 g 1 2127
Sum disakkarider 4,90 g 1003
Sum sukkerarter 5,70 g 1003
Uopløselige kostfibre 5,0 g 1 2127
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,9 g 1 2127
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,4 g 1 2127
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 49 2127
Leucin 80 2127
Lysin 81 2127
Methionin 2127
Cystin 22 2127
Phenylalanin 54 2127
Tyrosin 37 2127
Threonin 55 2127
Tryptofan 17 2127
Valin 66 2127
Arginin 125 2127
Histidin 28 2127
Alanin 82 2127
Asparaginsyre 143 2127
Glutaminsyre 129 2127
Glycin 51 2127
Prolin 44 2127
Serin 58 2127
Hydroxyprolin 2127

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby