DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1800
Linser, grønne, tørrede, rå
Engelsk navn
Lentils, green, dried, raw
Taxonomisk navn
Lens culinaris (Medikus, 1787)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1303 kJ 1003
Energi (kcal) 310 kcal 1003
Protein 20,5 g 20,30 19,3 - 21,9 6 2184
Protein fra Aminosyrer 18,3 g 1003
Protein, deklaration 23,7 g 23,5 22,3 - 25,4 6 2184
Kulhydrat difference 64,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 41,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 38,1 g 1003
Kostfibre 22,9 g 1003
Fedt 1,9 g 1,85 1,8 - 2 6 2184
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 6 1003
Aske 2,4 g 2,45 2,27 - 2,56 6 2184
Tørstof 89,0 g 89,37 86,9 - 89,6 6 2184
Vand 11,0 g 10,62 10,3 - 13 6 2184
Nitrogen 3,790 g 3,76 3,58 - 4,07 6 2184
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,92 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 23,5 µg 17,75 12,8 - 54,6 6 2184
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,594 α-TE
alfa-Tokoferol 0,594 mg 0,58 0,537 - 0,673 6 2184
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 6 2184
gamma-Tokoferol 4,26 mg 4,35 3,8 - 4,75 6 2184
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 6 2184
K1-vitamin 3,92 µg 3,91 3,18 - 4,42 6 2184
Thiamin (B1-vitamin) 0,297 mg 0,294 0,279 - 0,329 6 2184
Riboflavin (B2-vitamin) 0,162 mg 0,158 0,154 - 0,171 6 2184
Niacinækvivalent 5,25 NE 1003
Niacin 2,17 mg 2,2 2,02 - 2,28 6 2184
B6-vitamin 0,409 mg 0,404 0,395 - 0,439 6 2184
Pantotensyre 1,18 mg 1,18 1,05 - 1,38 12 2184
Biotin 27,2 µg 26,85 24,1 - 31,5 6 2184
Folat 118 µg 119,5 101 - 128 6 2184
C-vitamin 1,02 mg 0,966 0,572 - 1,88 6 2184
Cholin 96,4 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1,25 mg 1,0 0,7 - 2,1 6 2184
Kalium 900 mg 895,0 740 - 990 6 2184
Calcium 58,2 mg 54,5 46 - 71 6 2184
Magnesium 95,7 mg 96,0 80 - 110 6 2184
Jern 7,43 mg 7,8 5,5 - 8,4 6 2184
Kobber 0,830 mg 0,83 0,78 - 0,88 6 2184
Zink 3,73 mg 3,75 3,2 - 4 6 2184
Mangan 1,10 mg 0,935 0,83 - 1,5 6 2184
Krom 12,8 µg 14,0 6 - 18 6 2184
Molybdæn 245 µg 240,0 130 - 470 6 2184
Selen 32,0 µg 4,1 1,8 - 97 6 2184
Fosfor 327 mg 325,0 290 - 370 6 2184
Jod 0 µg - 5 6 2184
Nikkel 218 µg 220,0 210 - 230 6 2184
Kviksølv 0 µg - 0,1 6 2184
Arsen 2,20 µg 2,4 0,8 - 2,8 6 2184
Cadmium 0,0833 µg 0,2 - 0,3 6 2184
Bly 2,50 µg 2,35 0,2 - 5,6 6 2184
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,0500 g 0,3 - 0,3 6 2184
Galaktose 0 g - 0,2 6 2184
Glukose 0,633 g 0,75 0,7 - 0,8 6 2184
Sum monosakkarider 0,683 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 6 2184
Maltose 0,0500 g 0,3 - 0,3 6 2184
Sakkarose 1,17 g 1,05 1 - 1,5 6 2184
Sum disakkarider 1,22 g 1003
Sum sukkerarter 1,90 g 1003
Stivelse/Glykogen 27,3 g 27,5 20,4 - 31,5 6 2184
Uopløselige kostfibre 15,4 g 15,35 13,4 - 17,8 6 2184
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,5 g 1,45 1,2 - 1,96 6 2184
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 5,9 g 5,9 5,67 - 6,35 6 2184
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 925 2184
Leucin 1670 2184
Lysin 1560 2184
Methionin 186 2184
Cystin 243 2184
Phenylalanin 1120 2184
Tyrosin 672 2184
Threonin 862 2184
Tryptofan 185 2184
Valin 1080 2184
Arginin 1850 2184
Histidin 622 2184
Alanin 973 2184
Asparaginsyre 2630 2184
Glutaminsyre 3660 2184
Glycin 935 2184
Prolin 891 2184
Serin 1190 2184
Hydroxyprolin 0 2184
Ornitin 108 2184
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 10 2184
Nitrogen-til-protein faktor 5,40 1 2178

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby