DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1809
Chilibønner (røde kidneybønner i chilisauce)
Engelsk navn
Chili beans (red kidney beans in chilisauce)
Taxonomisk navn
Phaseolus vulgaris (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 366 kJ 1003
Energi (kcal) 87 kcal 1003
Protein 4,5 g 4,488 4,43 - 4,54 2 2184
Protein fra Aminosyrer 4,3 g 1003
Protein, deklaration 5,3 g 5,312 5,25 - 5,37 2 2184
Kulhydrat difference 18,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 12,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 11,1 g 1003
Kostfibre 6,7 g 1003
Fedt 0,9 g 0,9 0,9 - 0,9 2 2184
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,90 g 2 1003
Aske 1,6 g 1,645 1,64 - 1,65 2 2184
Tørstof 25,6 g 25,64 25,6 - 25,6 2 2184
Vand 74,4 g 74,35 74,3 - 74,3 2 2184
Nitrogen 0,850 g 0,85 0,84 - 0,86 2 2184
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 11,7 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 70,0 µg 69,95 69,7 - 70,2 2 2184
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,488 α-TE
alfa-Tokoferol 0,488 mg 0,488 0,478 - 0,498 2 2184
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2184
gamma-Tokoferol 0,941 mg 0,941 0,902 - 0,98 2 2184
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2184
K1-vitamin 3,79 µg 3,79 3,54 - 4,04 2 2184
Thiamin (B1-vitamin) 0,0585 mg 0,058 0,057 - 0,06 2 2184
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0716 mg 0,071 0,0669 - 0,0764 2 2184
Niacinækvivalent 1,48 NE 1003
Niacin 0,487 mg 0,487 0,476 - 0,498 2 2184
B6-vitamin 0,0549 mg 0,054 0,0532 - 0,0565 2 2184
Pantotensyre 0,0548 mg 0,054 0,0524 - 0,0573 4 2184
Biotin 3,40 µg 3,4 3,4 - 3,4 2 2184
Folat 14,5 µg 14,45 14,4 - 14,5 2 2184
C-vitamin 0 mg - 0,5 2 2184
Cholin 20,2 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 360 mg 360,0 340 - 380 2 2184
Kalium 305 mg 305,0 300 - 310 2 2184
Calcium 40,5 mg 40,5 40 - 41 2 2184
Magnesium 31,5 mg 31,5 31 - 32 2 2184
Jern 1,45 mg 1,45 1,4 - 1,5 2 2184
Kobber 0,190 mg 0,19 0,19 - 0,19 2 2184
Zink 0,605 mg 0,605 0,6 - 0,61 2 2184
Mangan 0,280 mg 0,28 0,28 - 0,28 2 2184
Krom 0 µg - 5 2 2184
Molybdæn 85,0 µg 85,0 82 - 88 2 2184
Selen 0,950 µg 0,95 0,9 - 1 2 2184
Fosfor 94,0 mg 94,0 92 - 96 2 2184
Jod 0 µg - 5 2 2184
Nikkel 19,5 µg 19,5 19 - 20 2 2184
Kviksølv 0 µg - 0,1 2 2184
Arsen 0,300 µg 0,3 0,3 - 0,3 2 2184
Cadmium 0,250 µg 0,25 0,2 - 0,3 2 2184
Bly 0,650 µg 0,65 0,6 - 0,7 2 2184
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,2 2 2184
Galaktose 0 g - 0,2 2 2184
Glukose 0,500 g 0,5 0,5 - 0,5 2 2184
Sum monosakkarider 0,500 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 2 2184
Maltose 0 g - 0,2 2 2184
Sakkarose 0 g - 0,2 2 2184
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0,500 g 1003
Stivelse/Glykogen 5,20 g 5,2 5 - 5,4 2 2184
Uopløselige kostfibre 4,4 g 4,42 4,32 - 4,52 2 2184
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,5 g 1,51 1,43 - 1,59 2 2184
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,7 g 0,725 0,62 - 0,83 2 2184
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 219 2184
Leucin 400 2184
Lysin 349 2184
Methionin 49 2184
Cystin 67 2184
Phenylalanin 302 2184
Tyrosin 173 2184
Threonin 236 2184
Tryptofan 60 2184
Valin 269 2184
Arginin 300 2184
Histidin 151 2184
Alanin 222 2184
Asparaginsyre 610 2184
Glutaminsyre 861 2184
Glycin 203 2184
Prolin 203 2184
Serin 319 2184
Hydroxyprolin 0 2184
Ornitin 0 2184
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 6 2184
Nitrogen-til-protein faktor 5,28 1 2178

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby