DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1816
Bønner, røde kidney, tørret og kogt
Engelsk navn
Beans, red kidney, dried and boiled
Taxonomisk navn
Phaseolus vulgaris (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 549 kJ 1003
Energi (kcal) 131 kcal 1003
Protein 8,4 g 8,712 7,39 - 9,24 3 2184
Protein fra Aminosyrer 8,2 g 1003
Protein, deklaration 10,0 g 10,31 8,75 - 10,9 3 2184
Kulhydrat difference 28,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 16,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 14,8 g 1003
Kostfibre 11,9 g 1003
Fedt 0,9 g 0,9 0,8 - 0,9 3 2184
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,03 g 1 1003
Aske 1,0 g 1,03 0,93 - 1,06 3 2184
Tørstof 38,6 g 38,73 38,3 - 38,7 3 2184
Vand 61,4 g 61,27 61,2 - 61,6 3 2184
Nitrogen 1,600 g 1,65 1,4 - 1,75 3 2184
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten µg 1 2184
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0 α-TE
alfa-Tokoferol 0 mg - 0,08 3 2184
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 3 2184
gamma-Tokoferol 1,94 mg 1,91 1,89 - 2,02 3 2184
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 3 2184
K1-vitamin 0,730 µg 0,991 0,991 - 1,2 3 2184
Thiamin (B1-vitamin) 0,0400 mg 0,04 0,04 - 0,04 3 2184
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0282 mg 0,028 0,027 - 0,0297 3 2184
Niacinækvivalent 2,26 NE 1003
Niacin 0,175 mg 1 2184
B6-vitamin 0,0458 mg 1 2184
Pantotensyre 0,0446 mg 0,044 0,0428 - 0,0465 2 2184
Biotin 4,78 µg 1 2184
Folat 21,3 µg 1 2184
C-vitamin mg 1 2184
Cholin 30,5 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 12,0 mg 1 2184
Kalium 310 mg 320,0 280 - 330 3 2184
Calcium 74,3 mg 78,0 66 - 79 3 2184
Magnesium 53,0 mg 54,0 48 - 57 3 2184
Jern 2,40 mg 2,4 2,2 - 2,6 3 2184
Kobber 0,270 mg 1 2184
Zink 0,950 mg 0,98 0,87 - 1 3 2184
Mangan 0,560 mg 1 2184
Krom µg 1 2184
Molybdæn 13,0 µg 1 2184
Selen µg 1 2184
Fosfor 167 mg 170,0 150 - 180 3 2184
Jod µg 1 2184
Nikkel 88,0 µg 1 2184
Kviksølv µg 1 2184
Arsen µg 1 2184
Cadmium µg 1 2184
Bly 1,20 µg 1 2184
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose g 1 2184
Galaktose g 1 2184
Glukose g 1 2184
Laktose g 1 2184
Maltose g 1 2184
Sakkarose 0,500 g 1 2184
Sum disakkarider 0,500 g 1003
Sum sukkerarter 0,500 g 1003
Uopløselige kostfibre 9,2 g 1 2184
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,8 g 1 2184
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,9 g 1 2184
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 449 2184
Leucin 831 2184
Lysin 719 2184
Methionin 107 2184
Cystin 124 2184
Phenylalanin 578 2184
Tyrosin 349 2184
Threonin 420 2184
Tryptofan 125 2184
Valin 544 2184
Arginin 557 2184
Histidin 295 2184
Alanin 412 2184
Asparaginsyre 1160 2184
Glutaminsyre 1450 2184
Glycin 386 2184
Prolin 407 2184
Serin 611 2184
Hydroxyprolin 2184
Ornitin 2184
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 3 2184
Nitrogen-til-protein faktor 5,28 1 2178

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby