DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 19
Brune bønner, tørrede, rå
Engelsk navn
Beans, brown, dried, raw
Taxonomisk navn
Phaseolus vulgaris L.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1473 kJ 1003
Energi (kcal) 347 kcal 1003
Protein 18,9 g 18 - 19,8 4 1825
Protein fra Aminosyrer 13,4 g 1003
Protein, deklaration 18,9 g 18 - 19,8 4 1825
Kulhydrat difference 63,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 63,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 63,4 g 1003
Kostfibre 17,8 g 15,1 - 21,4 4 1825
Fedt 2,0 g 1,9 - 2,2 2 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 3,4 g 3,3 - 3,6 4 1825
Tørstof 87,7 g 83,4 - 91,7 4 1825
Vand 12,3 g 8,3 - 16,6 4 1825
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Nitrogen 3,024 g 2,88 - 3,16 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,08 RE 1003
Retinol 0 µg 1001
beta-Caroten 13,0 µg 10 - 16 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,340 α-TE
alfa-Tokoferol 0,340 mg 3 1379
K1-vitamin 170 µg 1360
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,140 mg 0,102 - 0,174 3 1022
Niacinækvivalent 5,93 NE 1003
Niacin 2,00 mg 2 - 2,2 2 1018
B6-vitamin 0,415 mg 0,342 - 0,522 3 1072
Pantothensyre 0,500 mg 1337
Biotin 0,500 µg 1001
Folat 140 µg 6 1803
Frit folat 24,0 µg 14 - 38,7 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 0 - 1 4 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 8,00 mg 4,1 - 10,5 6 1058
Kalium 1330 mg 1270 - 1360 6 1058
Calcium 77,3 mg 60,6 - 98 6 1015
Magnesium 131 mg 126 - 139 6 1058
Jern 5,00 mg 3,9 - 6,7 5 1043
Kobber 0,500 mg 1001
Zink 2,00 mg 1001
Mangan 2,00 mg 1351
Krom 11,4 µg 10 3,7 - 21,2 19 1849
Selen 8,80 µg 5 0 - 38 8 1079
Fosfor 477 mg 369 - 558 6 1015
Jod 1,90 µg 1 - 3,6 4 1055
Nikkel 273 µg 90,4 - 776 29 1849, 1850
Kviksølv 0,1000 µg 0 0 - 0,4 8 1079
Arsen 0 µg 8 1079
Cadmium 1,59 µg 0,4 - 8,5 29 1849, 1850
Bly 6,98 µg 1,4 - 22,2 29 1850, 1849
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum monosakkarider 0 g 1003
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum organiske syrer 0 g 1003
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,200 2136
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,100 2136
Sum flerumættede fedtsyrer 0,900 2136
Sum fedtsyrer 1,600 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,520 2136
Sum n-6 fedtsyrer 0,330 2136
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 877 290 1059
Leucin 1330 440 1059
Lysin 1360 450 1059
Methionin 172 57 1059
Cystin 124 41 1059
Phenylalanin 937 310 1059
Tyrosin 423 140 1059
Threonin 786 260 1059
Tryptofan 236 78 1059
Valin 1910 630 1059
Arginin 907 300 1059
Histidin 484 160 1059
Alanin 726 240 1059
Asparaginsyre 227 75 1059
Glutaminsyre 2480 820 1059
Glycin 696 230 1059
Prolin 696 230 1059
Serin 1180 390 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum biogene aminer 0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800
Massefylde 0,8 1 2026

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby