DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 26
Hvidkål, rå
Engelsk navn
Cabbage, white, raw
Taxonomisk navn
Brassica oleracea L. convar. capitata (L.) Alef. var alba DC
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 153 kJ 1003
Energi (kcal) 36 kcal 1003
Protein 1,2 g 0,7 - 2,2 28 1842, 1825, 1859
Protein fra Aminosyrer 0,8 g 1003
Protein, deklaration 1,2 g 0,7 - 2,2 28 1842, 1825, 1859
Kulhydrat difference 7,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 7,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,5 g 1003
Kostfibre 2,3 g 1,49 - 2,81 36 1842, 1859, 1305
Fedt 0,2 g 0,2 0,2 - 0,2 2 1068, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,6 g 0,4 - 1 28 1842, 1825, 1859
Tørstof 9,4 g 6,18 - 10,7 41 1859, 1305, 1842, 1879
Vand 90,6 g 89,3 - 93,8 41 1859, 1305, 1879, 1842
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Nitrogen 0,196 g 0,112 - 0,352 28 1859, 1825, 1842
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,92 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 35,0 µg 16 - 66 5 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,0200 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0200 mg 1 1034
K1-vitamin 76,0 µg 11 1928
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0355 mg 0,025 - 0,059 24 1305, 1859
Niacinækvivalent 0,550 NE 1003
Niacin 0,400 mg 0,2 - 0,56 10 1018
B6-vitamin 0,156 mg 0,101 - 0,212 36 1305, 1842, 1859
Pantothensyre 0,210 mg 1352
Biotin 1,20 µg 0,81 - 1,4 4 1071
Folat 77,0 µg 42 - 125 12 1305
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 45,8 mg 1003
Ascorbinsyre 45,8 mg 25,5 - 62 48 1859, 1305, 1842, 1068
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 6,00 mg 4,4 - 9 6 1058
Kalium 240 mg 175 - 320 30 1058, 1305, 1859
Calcium 50,9 mg 42,5 - 57 10 1030, 1015
Magnesium 10,9 mg 8,1 - 15 29 1058, 1305, 1859
Jern 0,305 mg 0,19 - 0,6 24 1305, 1859
Kobber 0,0190 mg 0,02 0,009 - 0,035 42 1082
Zink 0,145 mg 0,1 - 0,23 24 1305, 1859
Mangan 0,240 mg 0,11 - 0,36 5 1348
Krom 1,70 µg 0,6 0 - 14,2 26 1506
Molybdæn 0 µg 3 1348
Selen 0,767 µg 0 - 3,8 24 1914, 1843
Fosfor 30,1 mg 23,3 - 40,7 6 1015
Jod 0,700 µg 0,1 - 3,1 8 1055
Nikkel 2,70 µg 1,4 0,4 - 9,5 10 1843
Kviksølv 0,0900 µg 0,04 0 - 0,5 26 1506
Arsen 0,120 µg 0,05 0 - 0,64 26 1506
Cadmium 0,283 µg 0,13 - 0,54 24 1843, 1914
Bly 0,500 µg 0,1 - 0,9 24 1914, 1843
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,88 g 1,8 1,6 - 2,2 5 1879
Glukose 2,48 g 2,5 2,3 - 2,6 5 1879
Sum monosakkarider 4,36 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 0 1 1879
Sakkarose 0,140 g 0,2 0 - 0,3 5 1879
Sum disakkarider 0,140 g 1003
Raffinose 0 g 0 5 1879
Sum sukkerarter 4,50 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse 0,0300 g 1314
Cellulose 0,710 g 1314
Lignin 0,0600 g 1314
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0,0300 mg 1496
Sum organiske syrer 0 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,037 23,2 1039
C18:0 0,004 2,58 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,004 2,58 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,031 19,3 1039
C18:3,n-3 0,084 52,2 1039
C20:4,n-6 0,000 0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,041 25,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,004 2,58 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,115 71,6 1003
Sum fedtsyrer 0,160 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,084 52,2 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,031 19,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 27 140 1059
Leucin 35 180 1059
Lysin 35 180 1059
Methionin 9 46 1059
Cystin 5 26 1059
Phenylalanin 22 110 1059
Tyrosin 12 62 1059
Threonin 24 120 1059
Tryptofan 9 46 1059
Valin 45 230 1059
Arginin 67 340 1059
Histidin 22 110 1059
Alanin 61 310 1059
Asparaginsyre 110 560 1059
Glutaminsyre 292 1490 1059
Glycin 27 140 1059
Prolin 57 290 1059
Serin 51 260 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 1488
Sum biogene aminer 0,01000 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 8 7 1015, 1879
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby