DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 291
Havarti, 60+
Engelsk navn
Cheese, semihard, Havarti, 60 % fidm.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1766 kJ 1003
Energi (kcal) 427 kcal 1003
Protein 19,5 g 19,1 - 20,1 6 1067
Protein fra Aminosyrer 17,2 g 1003
Protein, deklaration 19,1 g 18,8 - 19,7 6 1067
Kulhydrat difference 1,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,1 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 38,1 g 37,1 - 39,2 6 1067
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,69 g 6 1003
Aske 3,5 g 3,1 - 4,1 6 1067
Tørstof 62,8 g 61,5 - 64 6 1067
Vand 37,2 g 36 - 38,5 6 1067
Nitrogen 3,056 g 3 - 3,16 6 1067
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 338 RE 1003
Retinol 324 µg 1003
beta-Caroten 168 µg 1003
D-vitamin 0,360 µg 1003
D3-vitamin 0,360 µg 1003
E-vitamin 0,970 α-TE
alfa-Tokoferol 0,970 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0500 mg 0,026 - 0,065 6 T 148
Riboflavin (B2-vitamin) 0,330 mg 0,24 - 0,546 6 T 148
Niacinækvivalent 4,58 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,08 - 0,16 5 T 148
B6-vitamin 0,0900 mg 0,06 - 0,126 6 T 148
Pantothensyre 0,340 mg T 148
Biotin 1,50 µg 0,7 - 5,1 T 148
Folat 60,0 µg 51 - 74 4 T 1211
Frit folat 1,000 µg T 148
B12-vitamin 1,38 µg 1,02 - 1,6 3 T 148
C-vitamin 0,500 mg 1003
Ascorbinsyre 0,500 mg 1 T 148
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 676 mg 525 - 893 6 1067
Kalium 54,5 mg 49,2 - 61,9 6 1067
Calcium 498 mg 473 - 542 6 1067
Magnesium 21,6 mg 19,7 - 23,2 6 1067
Jern 0,180 mg 0,15 - 0,21 6 1067
Kobber 0,0860 mg 0,07 - 0,099 5 T 94
Zink 3,30 mg 3 - 3,5 6 1067
Mangan 0,0590 mg 0,046 - 0,081 5 T 94
Krom 0,250 µg 1538
Molybdæn 6,00 µg 2 T 94
Selen 6,50 µg 1917
Fosfor 400 mg 350 - 510 25 1221
Jod 10,4 µg 11 6,8 - 14 5 T 148
Nikkel 1,36 µg 1,16 0 - 2,9 5 T 148
Kviksølv 0,0600 µg 5 T 94
Arsen 1,000 µg 5 T 94
Cadmium 0,01000 µg 1538
Bly 0,450 µg 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose 0,0500 g 1217
Sum disakkarider 0,0500 g 1003
Sum sukkerarter 0,0500 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,660 g 1217
D-mælkesyre 0,330 g 1217
Sum organiske syrer 0,990 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 1,299 3,6 1227
C6:0 0,829 2,3 1227
C8:0 0,539 1,49 1227
C10:0 1,189 3,3 1227
C12:0 1,479 4,1 1227
C14:0 4,206 11,6 1227
C16:0 11,289 31,3 1227
C18:0 3,846 10,6 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,539 1,49 1227
C16:1,n-7 0,829 2,3 1227
C18:1,n-9 8,452 23,4 1227
C20:1,n-11 0,430 1,19 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,789 2,19 1227
C18:3,n-3 0,290 0,804 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 24,676 68,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 10,250 28,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,079 2,99 1003
Sum fedtsyrer 36,005 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,290 0,804 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,789 2,19 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 125 mg 6 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1070 350 1059
Leucin 1800 590 1059
Lysin 1560 510 1059
Methionin 550 180 1059
Cystin 70 23 1059
Phenylalanin 1010 330 1059
Tyrosin 1070 350 1059
Threonin 672 220 1059
Tryptofan 269 88 1059
Valin 1310 430 1059
Arginin 611 200 1059
Histidin 550 180 1059
Alanin 611 200 1059
Asparaginsyre 1380 450 1059
Glutaminsyre 3820 1250 1059
Glycin 397 130 1059
Prolin 2050 670 1059
Serin 1100 360 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,001 - 24 70 1480
Serotonin 0 mg 1474
Sum biogene aminer 3,50 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945

© 2023 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby