DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 29
Kirsebær, rå
Engelsk navn
Cherry, raw
Taxonomisk navn
Prunus avium (L.) L.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 234 kJ 1003
Energi (kcal) 55 kcal 1003
Protein 1,4 g 0,7 - 1,7 8 1825, 1073
Protein fra Aminosyrer 1,0 g 1003
Protein, deklaration 1,4 g 0,7 - 1,7 8 1073, 1825
Kulhydrat difference 12,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 11,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 11,7 g 1003
Kostfibre 1,3 g 1,1 - 1,5 2 1825
Fedt 0,3 g 0,2 - 0,4 3 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 3 1003
Aske 0,6 g 0,3 - 1,8 8 1073, 1825
Tørstof 14,7 g 10,4 - 18,8 8 1073, 1825
Vand 85,3 g 81,2 - 89,6 8 1073, 1825
Nitrogen 0,220 g 0,112 - 0,272 8 1073, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 5,75 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 69,0 µg 63 - 74 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,200 α-TE
alfa-Tokoferol 0,200 mg 1 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,0250 mg 0,017 - 0,03 2 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0300 mg 0,022 - 0,035 5 1022
Niacinækvivalent 0,325 NE 1003
Niacin 0,200 mg 0,15 - 0,24 10 1018
B6-vitamin 0,0450 mg 0,031 - 0,056 5 1025
Pantothensyre 0,260 mg 1352
Biotin 0,400 µg 1344
Folat 8,00 µg 6,1 - 9,6 4 1374
Frit folat 6,00 µg 3,7 - 9,4 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 10,00 mg 1003
Ascorbinsyre 10,00 mg 3 - 20 6 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2,00 mg 1,8 - 2,6 3 1058
Kalium 176 mg 157 - 214 3 1058
Calcium 20,8 mg 9,61 - 37,8 11 1015, 1030
Magnesium 8,00 mg 5,7 - 10,2 3 1058
Jern 0,300 mg 0,12 - 0,5 8 1043
Kobber 0,0700 mg 1344
Zink 0,1000 mg 1344
Mangan 0,0800 mg 1349
Krom 0,300 µg 0,2 0 - 1,3 15 1506
Selen 0,1000 µg 17 1817
Fosfor 27,9 mg 17,5 - 37,8 6 1015
Jod 0,200 µg 0,1 - 0,4 3 1055
Nikkel 1,50 µg 0,2 - 4 39 1817, 1539
Kviksølv 0,01000 µg 0 - 0,1 15 1506
Arsen 0,1000 µg 0,08 0,02 - 0,3 15 1506
Cadmium 0,0456 µg 0,01 - 0,15 39 1817, 1539
Bly 0,487 µg 0 - 1,4 39 1539, 1817
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 5,40 g 1370
Glukose 6,10 g 1370
Sum monosakkarider 11,5 g 1003
Sakkarose 0,200 g 1370
Sum disakkarider 0,200 g 1003
Sum sukkerarter 11,7 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 1344
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0,800 mg 1496
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1938
C6:0 0,000 0 1938
C8:0 0,000 0 1938
C10:0 0,000 0 1938
C12:0 0,000 0 1938
C14:0 0,002 0,735 1342
C16:0 0,053 19,8 1342
C18:0 0,019 6,98 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,001 0,367 1342
C18:1,n-9 0,090 33,8 1342
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,052 19,4 1342
C18:3,n-3 0,050 18,7 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,074 27,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,091 34,1 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,102 38,2 1003
Sum fedtsyrer 0,267 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,050 18,7 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,052 19,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 24 110 1059
Leucin 35 160 1059
Lysin 46 210 1059
Methionin 5 24 1059
Cystin 4 20 1059
Phenylalanin 24 110 1059
Tyrosin 15 68 1059
Threonin 26 120 1059
Tryptofan 7 34 1059
Valin 33 150 1059
Arginin 20 93 1059
Histidin 16 73 1059
Alanin 37 170 1059
Asparaginsyre 735 3340 1059
Glutaminsyre 46 210 1059
Glycin 29 130 1059
Prolin 40 180 1059
Serin 40 180 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 1488
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Tyramin 0,0300 mg 4 1485
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 25 2 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby