DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 316
Creme fraiche 9 %
Engelsk navn
Cream, cultured, 9 % fat
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 455 kJ 1003
Energi (kcal) 110 kcal 1003
Protein 3,4 g
Protein fra Aminosyrer 3,0 g 1003
Protein, deklaration 3,4 g
Kulhydrat difference 3,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,5 g 1003
Kostfibre 0,0 g
Fedt 9,0 g
Alkohol 0,0 g
Salt deklaration 0,11 g 1003
Aske 0,7 g
Tørstof 17,1 g
Vand 82,9 g
Nitrogen 0,538 g
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 79,0 RE 1003
Retinol 75,6 µg
beta-Caroten 39,9 µg
D-vitamin 0,144 µg 1003
D3-vitamin 0,144 µg
E-vitamin 0,231 α-TE
alfa-Tokoferol 0,231 mg
K1-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0390 mg
Riboflavin (B2-vitamin) 0,176 mg
Niacinækvivalent 0,820 NE 1003
Niacin 0,0850 mg
B6-vitamin 0,0360 mg
Pantothensyre 0,306 mg
Biotin 2,74 µg
Folat 17,0 µg
Frit folat 80,2 µg
B12-vitamin 0,232 µg
C-vitamin 0,163 mg 1003
Ascorbinsyre 0,163 mg
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 45,0 mg
Kalium 136 mg
Calcium 122 mg
Magnesium 11,1 mg
Jern 0,0570 mg
Kobber 0,00900 mg
Zink 0,422 mg
Mangan 0,00900 mg
Krom 0,0520 µg
Molybdæn 1,82 µg
Selen 1,63 µg
Fosfor 90,6 mg
Chlorid 58,2 mg
Jod 19,3 µg
Nikkel 0,636 µg
Cadmium 0,00200 µg
Bly 0,0890 µg
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g
Galaktose 0,812 g
Glukose 0,102 g
Sum monosakkarider 0,914 g 1003
Laktose 2,61 g
Maltose 0 g
Sakkarose 0 g
Sum disakkarider 2,61 g 1003
Sum sukkerarter 3,53 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,637 g
D-mælkesyre 0,286 g
Mælkesyre 0,917 g
Citronsyre 0,127 g
Benzosyre 1,43 mg
Sum organiske syrer 1,05 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,308 3,6
C6:0 0,197 2,3
C8:0 0,128 1,49
C10:0 0,282 3,3
C12:0 0,350 4,09
C14:0 1,000 11,7
C16:0 2,674 31,2
C18:0 0,914 10,6
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,128 1,49
C16:1,n-7 0,197 2,3
C18:1,n-9 2,008 23,4
C20:1,n-11 0,103 1,2
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,188 2,2
C18:3,n-3 0,068 0,795
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 5,853 68,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 2,436 28,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,256 2,99 1003
Sum fedtsyrer 8,545 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,068 0,795 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,188 2,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 31 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 183 340
Leucin 323 600
Lysin 301 560
Methionin 81 150
Cystin 24 44
Phenylalanin 156 290
Tyrosin 151 280
Threonin 135 250
Tryptofan 44 82
Valin 231 430
Arginin 118 220
Histidin 91 170
Alanin 113 210
Asparaginsyre 285 530
Glutaminsyre 646 1200
Glycin 75 140
Prolin 307 570
Serin 188 350
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,0170 mg
Serotonin 0,00200 mg
Tyramin 0,0800 mg
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945
Massefylde 1,0 1 2026

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby