DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 413
Rugbrød, lyst
Engelsk navn
Rye bread, light
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 868 kJ 1003
Energi (kcal) 205 kcal 1003
Protein 5,4 g 4,08 - 6,3 9 1834, 1309, 1011
Protein fra Aminosyrer 4,6 g 1003
Protein, deklaration 5,8 g 4,37 - 6,75 9 1834, 1309, 1011
Kulhydrat difference 46,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 39,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 40,2 g 1003
Kostfibre 6,9 g 6,3 - 7,5 9 1011, 1309, 1834
Fedt 1,2 g 0,97 - 1,41 9 1834, 1309, 1011
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,46 g 9 1003
Aske 1,9 g 1,65 - 2,3 9 1834, 1011, 1309
Tørstof 55,2 g 51,1 - 58,6 9 1834, 1011, 1309
Vand 44,8 g 41,4 - 48,9 9 1309, 1011, 1834
Nitrogen 0,934 g 0,7 - 1,08 9 1834, 1011, 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,200 α-TE
alfa-Tokoferol 0,200 mg 0,15 - 0,28 4 1034
alfa-Tokotrienol 0,150 mg 0,13 - 0,21 4 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,180 mg 0,14 - 0,3 18 1066, 1011, 1309, 1834
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0660 mg 0,047 - 0,082 9 1834, 1011, 1309
Niacinækvivalent 1,14 NE 1003
Niacin 0,679 mg 0,42 - 0,9 13 1018, 1309
B6-vitamin 0,123 mg 0,101 - 0,142 6 1834, 1011
Pantothensyre 0,203 mg 0,18 0,14 - 0,29 3 1309
Biotin 3,35 µg 3,35 3,1 - 3,6 2 1309
Folat 26,3 µg 28 23 - 28 3 1309
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 585 mg 400 - 1110 9 1309, 1011, 1834
Kalium 226 mg 169 - 376 9 1011, 1309, 1834
Calcium 31,6 mg 19,4 - 74 9 1309, 1011, 1834
Magnesium 39,9 mg 28,4 - 70 9 1309, 1011, 1834
Rubidium 310 µg 280 - 340 7 1348
Jern 1,11 mg 1,07 1 - 1,29 5 1309, 1011
Kobber 0,131 mg 0,133 0,116 - 0,143 3 1309
Zink 1,32 mg 0,94 - 2,2 9 1309, 1011, 1834
Mangan 0,910 mg 0,91 0,83 - 0,99 3 1309
Krom 5,07 µg 6,4 2,32 - 6,5 3 1309
Molybdæn 10,00 µg 7 1348
Cobolt 4,00 µg 3 - 6 7 1348
Selen 1,17 µg 1,145 0,5 - 1,9 4 1309, 1815
Aluminium 1,50 mg 0,6 - 2,5 7 1348
Silicium 10,00 mg 7 - 16 7 1348
Bor 90,0 µg 80 - 110 7 1348
Fosfor 116 mg 120 98 - 126 5 1309, 1011
Fluor 60,0 µg 50 - 90 7 1348
Chlorid 0,791 mg 0,81 0,712 - 0,85 3 1309
Brom 200 µg 100 - 300 7 1348
Jod 23,7 µg 23,7 21,1 - 26,4 3 1309
Svovl 92,0 mg 87 - 99 7 1348
Nikkel 2,50 µg 2,38 2,34 - 2,78 3 1309
Kviksølv 0,480 µg 0,5 0 - 1,3 18 1506
Arsen 2,36 µg 0 - 15 18 1506
Cadmium 0,865 µg 0,875 0,31 - 1,4 4 1309, 1815
Bly 1,87 µg 0 - 6,4 19 1506, 1815
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,280 g 1314
Glukose 0,370 g 1314
Sum monosakkarider 0,650 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 1,64 g 1314
Sakkarose 0,530 g 1314
Sum disakkarider 2,17 g 1003
Sum sukkerarter 2,82 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 37,4 g 36,9 36,7 - 38,6 3 1309
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0 1309
C10:0 0,000 0 1309
C12:0 0,000 0 1309
C14:0 0,000 0 1309
C16:0 0,160 17 1309
C18:0 0,013 1,35 1309
C20:0 0,000 0 1309
C22:0 0,003 0,337 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 0,236 1309
C18:1,n-7 0,018 1,89 1309
C18:1,n-9 0,220 23,4 1309
C20:1,n-11 0,010 1,11 1309
C18:1,trans 0,000 0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,435 46,2 1309
C18:3,n-3 0,078 8,31 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,176 18,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,251 26,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,514 54,6 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0 1003
Sum fedtsyrer 0,940 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,078 8,31 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,435 46,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 215 230 1059
Leucin 355 380 1059
Lysin 205 220 1059
Methionin 89 95 1059
Cystin 84 90 1059
Phenylalanin 271 290 1059
Tyrosin 112 120 1059
Threonin 177 190 1059
Tryptofan 68 73 1059
Valin 308 330 1059
Arginin 262 280 1059
Histidin 121 130 1059
Alanin 234 250 1059
Asparaginsyre 402 430 1059
Glutaminsyre 1390 1490 1059
Glycin 252 270 1059
Prolin 570 610 1059
Serin 271 290 1059
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,83
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby