DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 452
Mandarin, konserves
Engelsk navn
Tangerine, canned
Taxonomisk navn
Citrus reticulata Blanco (Clementin)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 261 kJ 1003
Energi (kcal) 62 kcal 1003
Protein 0,5 g 0,4 - 0,6 37 1342, 1825
Protein fra Aminosyrer 0,3 g 1003
Protein, deklaration 0,5 g 0,4 - 0,6 37 1825, 1342
Kulhydrat difference 14,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 13,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 14,0 g 1003
Kostfibre 0,6 g 0,4 - 1,2 4 1825
Fedt 0,3 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 33 1003
Aske 0,2 g 0,2 - 0,3 4 1825
Tørstof 15,5 g 13,4 - 16,8 4 1825
Vand 84,5 g 83,2 - 86,6 4 1825
Nitrogen 0,073 g 0,064 - 0,096 37 1342, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 4,17 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 50,0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0 α-TE
alfa-Tokoferol 0 mg 1344
Thiamin (B1-vitamin) 0,0530 mg 0,053 - 0,053 33 1342
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0440 mg 0,042 - 0,046 33 1342
Niacinækvivalent 0,468 NE 1003
Niacin 0,400 mg 0,4 - 0,4 33 1342
B6-vitamin 0,0420 mg 1342
Pantothensyre 0,125 mg 1342
Biotin 0,800 µg 1001
Folat 5,00 µg 1342
Frit folat 5,00 µg 1344
B12-vitamin 0 µg 1342
C-vitamin 19,8 mg 1003
Ascorbinsyre 19,8 mg 19,3 - 20,3 33 1342
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 6,00 mg 5 - 7 33 1342
Kalium 78,0 mg 75 - 81 33 1342
Calcium 19,8 mg 15,1 - 32,1 6 1015
Magnesium 8,00 mg 8 - 8 33 1342
Jern 0,400 mg 0,3 - 0,5 32 1342
Kobber 0,0440 mg 0,04 - 0,048 33 1342
Zink 0,240 mg 0,2 - 0,28 33 1342
Mangan 0,0320 mg 1342
Krom 0 µg 9 T 560
Molybdæn 0 µg 1 T 560
Selen 0,0487 µg 0,059 0,056 - 0,154 9 T 560
Fosfor 17,3 mg 10,3 - 25,8 6 1015
Jod 0,500 µg 0,2 - 0,75 4 1055
Nikkel 2,26 µg 1,76 1,23 - 4,6 9 T 560
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 5,10 g 1370
Glukose 5,70 g 1370
Sum monosakkarider 10,8 g 1003
Laktose 0 g 1655
Sakkarose 3,20 g 1370
Sum disakkarider 3,20 g 1003
Sum sukkerarter 14,0 g 1003
Tilsat Sukker 6,2 g 1 2133
Frie sukkerarter 6,2 g 1 2133
Stivelse 0 g 1344
Crude fibre 0,130 g 0,11 - 0,15 33 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,054 22,4 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,010 4,23 1342
C18:1,n-9 0,078 32,6 1342
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,073 30,5 1342
C18:3,n-3 0,024 10,1 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,054 22,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,088 36,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,098 40,6 1003
Sum fedtsyrer 0,240 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,024 10,1 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,073 30,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1342
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 12 170 1342
Leucin 11 150 1342
Lysin 23 320 1342
Methionin 10 140 1342
Cystin 5 69 1342
Phenylalanin 15 210 1342
Tyrosin 8 110 1342
Threonin 7 97 1342
Tryptofan 4 56 1342
Valin 19 260 1342
Arginin 31 430 1342
Histidin 8 110 1342
Alanin 24 330 1342
Asparaginsyre 55 760 1342
Glutaminsyre 46 630 1342
Glycin 46 630 1342
Prolin 23 310 1342
Serin 15 210 1342
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 44 18 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby