DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 462
Bondebrød, industrifremstillet
Engelsk navn
Rye bread, fine with wheat flour, industrially produced
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 950 kJ 1003
Energi (kcal) 225 kcal 1003
Protein 6,5 g 6,4713 6,41 - 6,52 4 1309
Protein, deklaration 6,9 g 6,9375 6,87 - 7 4 1309
Kulhydrat difference 49,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 44,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 41,6 g 1003
Kostfibre 4,9 g 4,9 4,3 - 5,4 4 1309
Fedt 1,3 g 1,25 1,2 - 1,3 4 1309
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,29 g 5 1003
Aske 1,8 g 1,795 1,78 - 1,86 4 1309
Tørstof 58,8 g 58,75 58,4 - 59,4 4 1309
Vand 41,2 g 41,25 40,6 - 41,6 4 1309
Nitrogen 1,110 g 1,11 1,1 - 1,12 4 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg T 413
E-vitamin 0,200 α-TE
alfa-Tokoferol 0,200 mg 0,15 - 0,28 4 T 413
Thiamin (B1-vitamin) 0,161 mg 0,16 0,157 - 0,166 3 1309
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0608 mg 0,061 0,06 - 0,061 4 1309
Niacinækvivalent 1,27 NE 1003
Niacin 0,920 mg 0,93 0,87 - 0,95 4 1309
B6-vitamin 0,123 mg 0,101 - 0,142 6 T 413
Pantothensyre 0,222 mg 0,225 0,2 - 0,24 4 1309
Biotin 2,85 µg 2,85 2,5 - 3,2 2 1309
Folat 24,5 µg 24,5 24 - 25 4 1309
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 516 mg 520 500 - 530 5 2006, 1309
Kalium 165 mg 164,5 163 - 168 4 1309
Calcium 18,6 mg 18,4 18 - 19,5 4 1309
Magnesium 26,0 mg 25,75 25,5 - 27,1 4 1309
Jern 1,01 mg 1,01 0,98 - 1,05 4 1309
Kobber 0,121 mg 0,1195 0,118 - 0,125 4 1309
Zink 0,933 mg 0,93 0,9 - 0,97 4 1309
Mangan 0,728 mg 0,72 0,71 - 0,76 4 1309
Krom 4,49 µg 4,37 2,3 - 6,9 4 1309
Selen 1,98 µg 2 1,8 - 2,1 4 1309
Fosfor 100,0 mg 99,5 98 - 103 4 1309
Chlorid 177 mg 0,89 0,86 - 880 5 2006, 1309
Jod 22,0 µg 21,9 20,9 - 22,8 5 1309, 2006
Nikkel 3,10 µg 3,225 2,25 - 3,7 4 1309
Cadmium 1,16 µg 1,18 1,02 - 1,27 4 1309
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 2,00 g 1 1001
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 39,6 g 39,45 39 - 40,4 4 1309
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0 1309
C10:0 0,000 0 1309
C12:0 0,000 0 1309
C14:0 0,000 0 1309
C16:0 0,190 16,9 1309
C18:0 0,020 1,73 1309
C20:0 0,000 0 1309
C22:0 0,002 0,178 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,006 0,557 1309
C18:1,n-7 0,021 1,87 1309
C18:1,n-9 0,285 25,4 1309
C20:1,n-11 0,012 1,02 1309
C18:1,trans 0,000 0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,498 44,3 1309
C18:3,n-3 0,089 7,93 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,211 18,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,324 28,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,587 52,2 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0 1003
Sum fedtsyrer 1,122 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,089 7,93 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,498 44,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Tryptofan 76 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,83
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,897 1003

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby