DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 46
Selleri, knold, rå
Engelsk navn
Celeriac, celery root, raw
Taxonomisk navn
Apium graveolens L.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 179 kJ 1003
Energi (kcal) 42 kcal 1003
Protein 1,8 g 1,4 - 2,3 20 1073, 1825
Protein fra Aminosyrer 1,2 g 1003
Protein, deklaration 1,8 g 1,4 - 2,3 20 1073, 1825
Kulhydrat difference 8,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 8,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,0 g 1003
Kostfibre 3,9 g 3,3 - 4,3 4 1825
Fedt 0,3 g 0,3 - 0,4 5 1825, 1073
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,0 g 0,8 - 1,3 20 1073, 1825
Tørstof 11,1 g 9,1 - 13,7 25 1879, 1825, 1073
Vand 88,9 g 86,3 - 90,9 25 1073, 1825, 1879
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Nitrogen 0,282 g 0,224 - 0,368 20 1825, 1073
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,50 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 30,0 µg 12 - 57 3 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,800 α-TE
alfa-Tokoferol 0,800 mg 0,75 - 0,92 4 1034
K1-vitamin 100,0 µg 1343
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,140 mg 0,067 - 0,201 8 1022
Niacinækvivalent 1,25 NE 1003
Niacin 1,000 mg 0,62 - 1,46 10 1018
B6-vitamin 0,200 mg 0,197 - 0,214 3 1025
Pantothensyre 0,429 mg 1352
Biotin 0,1000 µg 134 1002
Folat 12,0 µg 3,6 - 18,3 4 1374
Frit folat 6,00 µg 3,4 - 8,9 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 11,0 mg 1003
Ascorbinsyre 11,0 mg 8 - 15 16 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 20,0 mg 10,1 - 31 6 1058
Kalium 442 mg 386 - 559 6 1058
Calcium 41,5 mg 29,1 - 56,2 10 1030, 1015
Magnesium 14,0 mg 10,2 - 17,6 6 1058
Jern 0,800 mg 0,5 - 1,4 7 1043
Kobber 0,0800 mg 0,081 0,036 - 0,12 29 1082
Zink 0,370 mg 0,31 0,23 - 0,73 29 1082
Mangan 0,150 mg 0,074 - 0,26 5 1348
Krom 2,40 µg 2,6 0 - 6,3 22 1506
Molybdæn 0 µg 2 1348
Selen 0,200 µg 0,2 0 - 0,6 14 1914
Fosfor 74,0 mg 61,6 - 95,6 6 1015
Jod 1,000 µg 0,4 - 2,6 6 1055
Nikkel 5,20 µg 3,6 2,6 - 9,6 10 1843
Kviksølv 0,500 µg 0,2 0 - 1,8 22 1506
Arsen 0,500 µg 0,5 0,065 - 3,2 22 1506
Cadmium 7,76 µg 1,01 - 26,7 24 1843, 1914
Bly 1,23 µg 0,5 - 3,4 24 1843, 1914
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 0 5 1879
Glukose 0 g 0 5 1879
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 0 1 1879
Sakkarose 1,68 g 1,8 1,4 - 1,9 5 1879
Sum disakkarider 1,68 g 1003
Raffinose 0 g 0 5 1879
Sum sukkerarter 1,68 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse 0,370 g 1314
Cellulose 1,39 g 1314
Lignin 0,0600 g 1314
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum organiske syrer 0 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,064 24,8 1039
C18:0 0,003 1,31 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,012 4,8 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,159 62 1039
C18:3,n-3 0,018 6,98 1039
C20:4,n-6 0,000 0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,067 26,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,012 4,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,177 68,9 1003
Sum fedtsyrer 0,256 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,018 6,98 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,159 62 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 54 190 1059
Leucin 76 270 1059
Lysin 73 260 1059
Methionin 18 63 1059
Cystin 4 14 1059
Phenylalanin 45 160 1059
Tyrosin 27 95 1059
Threonin 48 170 1059
Tryptofan 15 53 1059
Valin 87 310 1059
Arginin 45 160 1059
Histidin 27 95 1059
Alanin 73 260 1059
Asparaginsyre 217 770 1059
Glutaminsyre 439 1560 1059
Glycin 45 160 1059
Prolin 45 160 1059
Serin 54 190 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 1488
Sum biogene aminer 0,01000 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 30 11 1015, 1879
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby