DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 480
Havregryn, ikke beriget
Engelsk navn
Oats, rolled, not enriched
Taxonomisk navn
Avena sativa L.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1634 kJ 1003
Energi (kcal) 386 kcal 1003
Protein 13,3 g 12,4 - 13,9 11 1834, 1825
Protein fra Aminosyrer 12,0 g 1003
Protein, deklaration 14,2 g 13,4 - 15 11 1825, 1834
Kulhydrat difference 68,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 68,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 67,3 g 1003
Kostfibre 10,3 g 6,9 - 14,9 11 1825, 1834
Fedt 6,7 g 6,02 - 7,7 10 1825, 1834
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,3 g 1,8 - 3,3 11 1825, 1834
Tørstof 90,5 g 88,5 - 92,1 11 1825, 1834
Vand 9,5 g 7,9 - 11,5 11 1834, 1825
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Nitrogen 2,276 g 2,14 - 2,4 11 1825, 1834
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,750 α-TE
alfa-Tokoferol 0,750 mg 0,61 - 0,96 4 1034
alfa-Tokotrienol 2,40 mg 1,8 - 3,07 4 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,128 mg 0,114 - 0,14 7 1834
Niacinækvivalent 3,07 NE 1003
Niacin 0,800 mg 0,67 - 0,87 10 1018
B6-vitamin 0,132 mg 0,102 - 0,181 7 1834
Pantothensyre 1,50 mg 1352
Biotin 19,0 µg 18 - 21 4 1071
Folat 47,2 µg 41 - 66 13 1834, 1803
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 4,00 mg 3 - 5 7 1834
Kalium 400 mg 370 - 412 7 1834
Calcium 53,0 mg 46 - 57 5 1834
Magnesium 117 mg 110 - 123 7 1834
Jern 3,76 mg 3,33 - 3,99 7 1834
Zink 3,00 mg 2,8 - 3,1 7 1834
Mangan 5,80 mg 4,3 - 7,1 8 1348
Krom 2,50 µg 1,95 0 - 28,2 70 1506
Molybdæn 10,00 µg 10 - 30 8 1348
Selen 1,10 µg 0,05 0 - 11,7 70 1506
Fosfor 411 mg 399 - 423 5 1834
Jod 0,500 µg 0,03 - 0,8 13 1055
Nikkel 121 µg 38 - 248 18 T 59
Kviksølv 0,200 µg 0 0 - 1,8 70 1506
Arsen 4,50 µg 2,55 0 - 22,4 70 1506
Cadmium 4,10 µg 3,7 0,8 - 18 70 1506
Bly 3,90 µg 1,95 0 - 25,4 70 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 4 1064
Glukose 0 g 4 1064
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 4 1064
Maltose 0 g 4 1064
Sakkarose 1,03 g 0,9 - 1,1 4 1064
Sum disakkarider 1,03 g 1003
Sum sukkerarter 1,03 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum organiske syrer 0 g 1003
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum fedtsyrer 6,290 100 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 569 250 T 59
Leucin 1020 450 T 59
Lysin 592 260 T 59
Methionin 228 100 T 59
Cystin 387 170 T 59
Phenylalanin 751 330 T 59
Tyrosin 433 190 T 59
Threonin 478 210 T 59
Tryptofan 184 81 T 59
Valin 842 370 T 59
Arginin 911 400 T 59
Histidin 319 140 T 59
Alanin 706 310 T 59
Asparaginsyre 1180 520 T 59
Glutaminsyre 3010 1320 T 59
Glycin 774 340 T 59
Prolin 751 330 T 59
Serin 774 340 T 59
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum biogene aminer 0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,83
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,940
Massefylde 0,3 1 2026

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby