DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 483
Fløde 13 %
Engelsk navn
Cream, 13 % fat
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 624 kJ 1003
Energi (kcal) 151 kcal 1003
Protein 2,9 g 2,39 - 3,4 36 1236
Protein fra Aminosyrer 2,6 g 1003
Protein, deklaration 2,8 g 2,35 - 3,33 36 1236
Kulhydrat difference 4,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 13,5 g 11,1 - 15,8 147 1236, 1818
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,10 g 25 1003
Aske 0,6 g 1001
Tørstof 21,5 g 19,6 - 23,4 105 1236
Vand 78,5 g 76,6 - 80,4 105 1236
Nitrogen 0,455 g 0,376 - 0,533 36 1236
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 120 RE 1003
Retinol 115 µg 1003
beta-Caroten 59,0 µg 1003
D-vitamin 0,0711 µg 1003
D3-vitamin 0,0445 µg 0,0435 0,0263 - 0,0637 3 1957
25-hydroxy D3-vitamin 0,0266 µg 0,0282 0,0202 - 0,0313 3 1957
E-vitamin 0,340 α-TE
alfa-Tokoferol 0,340 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0360 mg 0,035 - 0,038 5 1046
Riboflavin (B2-vitamin) 0,187 mg 0,157 - 0,214 4 1046
Niacinækvivalent 0,732 NE 1003
Niacin 0,0800 mg 0,075 - 0,086 2 1046
B6-vitamin 0,0470 mg 0,04 - 0,054 2 1046
Pantothensyre 0,300 mg 1001
Biotin 1,40 µg 1001
Folat 12,0 µg 9 - 14 10 1845, 1803
Frit folat 3,00 µg 1001
B12-vitamin 0,370 µg 1 1046
C-vitamin 1,000 mg 1003
Ascorbinsyre 1,000 mg 0,5 - 1,5 25 1235
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 39,0 mg 33 - 45 25 1232
Kalium 136 mg 119 - 153 25 1232
Calcium 104 mg 90 - 118 25 1232
Magnesium 10,7 mg 9 - 12,4 25 1232
Jern 0,0400 mg 0,035 - 0,044 4 1043
Kobber 0,00700 mg 1001
Zink 0,370 mg 0,26 - 0,48 11 1234
Mangan 0,00700 mg 1001
Krom 0,0520 µg 0 - 0,221 18 1538
Molybdæn 5,00 µg 1348
Fosfor 79,0 mg 65 - 93 27 1232
Chlorid 80,0 mg 69 - 91 11 1232
Jod 10,1 µg 1 - 21,7 30 T 1174
Nikkel 0,179 µg 0 - 1,29 17 T 1174
Kviksølv 0,1000 µg 4 1348
Arsen 1,000 µg 1 1348
Cadmium 0,00200 µg 0 - 0,006 18 1538
Bly 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 3,95 g 3,54 - 4,36 23 1224
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 3,95 g 1003
Sum sukkerarter 3,95 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 0,175 g 0,133 - 0,217 20 1224
Sum organiske syrer 0,175 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,443 3,47 1818
C6:0 0,488 3,83 1818
C8:0 0,227 1,78 1818
C10:0 0,404 3,17 1818
C12:0 0,451 3,54 1818
C14:0 1,318 10,3 1818
C16:0 3,767 29,5 1818
C17:0 0,000 0 1818
C18:0 1,508 11,8 1818
C20:0 0,036 0,281 1818
C22:0 0,000 0 1818
C24:0 0,000 0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,174 1,36 1818
C16:1,n-7 0,223 1,75 1818
C18:1,n-7 0,000 0 1818
C18:1,n-9 3,270 25,6 1818
C20:1,n-11 0,105 0,824 1818
C22:1,n-9 0,000 0 1818
C22:1,n-11 0,000 0 1818
C24:1,n-9 0,000 0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,259 2,03 1818
C18:3,n-3 0,060 0,47 1818
C18:4,n-3 0,000 0 1818
C20:2,n-6 0,000 0 1818
C20:3,n-3 0,000 0 1818
C20:3,n-6 0,000 0 1818
C20:5,n-3 0,000 0 1818
C22:5,n-3 0,000 0 1818
C22:6,n-3 0,000 0 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0 1818
Sum mættede fedtsyrer 8,641 67,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 3,772 29,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,319 2,5 1003
Sum fedtsyrer 12,732 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,060 0,47 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,259 2,03 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 46 mg 147 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 168 370 1059
Leucin 278 610 1059
Lysin 259 570 1059
Methionin 73 160 1059
Cystin 22 49 1059
Phenylalanin 146 320 1059
Tyrosin 123 270 1059
Threonin 123 270 1059
Tryptofan 39 86 1059
Valin 200 440 1059
Arginin 100 220 1059
Histidin 82 180 1059
Alanin 96 210 1059
Asparaginsyre 237 520 1059
Glutaminsyre 578 1270 1059
Glycin 59 130 1059
Prolin 282 620 1059
Serin 164 360 1059
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945
Massefylde 1,0 1 2026

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby