DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 485
Ananas, rå
Engelsk navn
Pineapple, raw
Taxonomisk navn
Ananas comosus (L.) Merr.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 247 kJ 1003
Energi (kcal) 58 kcal 1003
Protein 0,5 g 0,5 - 0,6 4 1825
Protein, deklaration 0,5 g 0,5 - 0,6 4 1825
Kulhydrat difference 13,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 13,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 10,8 g 1003
Kostfibre 1,4 g 1,3 - 1,5 4 1825
Fedt 0,4 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,4 g 0,3 - 0,4 4 1825
Tørstof 14,5 g 11,9 - 15,7 11 1825, 1878
Vand 85,5 g 84,3 - 88,1 11 1825, 1878
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Nitrogen 0,080 g 0,08 - 0,096 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 5,00 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 60,0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,1000 α-TE
alfa-Tokoferol 0,1000 mg 5 1379
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0200 mg 1344
Niacinækvivalent 0,307 NE 1003
Niacin 0,200 mg 1344
B6-vitamin 0,0900 mg 1344
Pantothensyre 0,160 mg 1344
Biotin 0 µg 1344
Folat 12,1 µg 6 1803
Frit folat 9,00 µg 1344
B12-vitamin 0 µg 1344
C-vitamin 25,0 mg 1003
Ascorbinsyre 25,0 mg 20 - 40 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 4,00 mg 2,9 - 5 5 1058
Kalium 174 mg 138 - 241 5 1058
Calcium 18,9 mg 14,8 - 25,3 6 1015
Magnesium 14,0 mg 10,9 - 16,9 5 1058
Jern 0,200 mg 0,18 - 0,26 2 1043
Kobber 0,0900 mg 0,086 - 0,096 3 1348
Zink 0,0820 mg 0,065 - 0,11 3 1348
Mangan 1,50 mg 0,74 - 2,2 3 1348
Krom 11,0 µg 10 - 12 3 1348
Molybdæn 3,00 µg 3 1348
Selen 0,600 µg 3 1348
Fosfor 13,9 mg 9,8 - 18,6 6 1015
Jod 1,40 µg 0,6 - 3 4 1055
Nikkel 50,0 µg 20 - 80 3 1348
Kviksølv 0,0500 µg 0,05 - 0,1 3 1348
Arsen 2,00 µg 3 1348
Cadmium 0,300 µg 0,1 - 0,5 3 1348
Bly 22,0 µg 7 - 48 3 1348
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 2,34 g 2,3 1,7 - 3,1 7 1878
Glukose 1,94 g 1,8 1,2 - 2,9 7 1878
Sum monosakkarider 4,29 g 1003
Sakkarose 6,49 g 6,4 4,7 - 8,6 7 1878
Sum disakkarider 6,49 g 1003
Sum sukkerarter 10,8 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sorbitol 0 g 0 7 1878
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse 0 g 1344
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum organiske syrer 0 g 1003
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,010 2135
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,010 2135
Sum flerumættede fedtsyrer 0,020 2135
Sum fedtsyrer 0,320 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,020 2136
Sum n-6 fedtsyrer 0,020 2136
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Lysin 11 140 1345
Methionin 2 20 1345
Phenylalanin 13 160 1345
Tyrosin 13 160 1345
Tryptofan 6 80 1345
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 1488
Serotonin 1,70 mg 6 1487
Sum biogene aminer 1,71 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 51 26 1878, -1, 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby