DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 4
Kartoffel, uspec., rå
Engelsk navn
Potato, raw
Taxonomisk navn
Solanum tuberosum L.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 326 kJ 1003
Energi (kcal) 77 kcal 1003
Protein 2,0 g 1 - 2,9 86 1073, 1825, 1842, 1859
Protein fra Aminosyrer 1,5 g 1003
Protein, deklaration 2,0 g 1 - 2,9 86 1842, 1073, 1825, 1859
Kulhydrat difference 17,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 15,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 17,9 g 1003
Kostfibre 1,4 g 1,07 - 2,05 49 1859, 1305, 1842
Fedt 0,3 g 0,1 - 0,5 11 1825, 1073
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,02 g 6 1003
Aske 0,9 g 0,67 - 1,12 37 1859, 1842, 1825
Tørstof 20,5 g 14,6 - 30,2 107 1859, 1842, 1825, 1879, 1073, 1305
Vand 79,5 g 69,8 - 85,4 107 1859, 1842, 1825, 1879, 1073, 1305
Nitrogen 0,324 g 0,16 - 0,464 86 1073, 1825, 1842, 1859
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0,833 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 10,00 µg 2 - 19 5 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,1000 α-TE
alfa-Tokoferol 0,1000 mg 0,05 - 0,19 6 1034
K1-vitamin 16,0 µg 1360
Thiamin (B1-vitamin) 0,0553 mg 0,033 - 0,077 49 1305, 1859, 1842
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0625 mg 0,023 - 0,122 32 1305, 1859
Niacinækvivalent 2,11 NE 1003
Niacin 1,60 mg 1,16 - 2,36 32 1018
B6-vitamin 0,200 mg 0,14 - 0,275 49 1305, 1842, 1859
Pantothensyre 0,380 mg 1352
Biotin 0,470 µg 0,35 - 0,6 4 1071
Folat 36,0 µg 19 - 57 16 1305
Frit folat 10,00 µg 7,9 - 11,5 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 26,4 mg 1003
Ascorbinsyre 23,4 mg 10,3 - 40 49 1859, 1305, 1842
Dehydroascorbinsyre 3,00 mg 1837
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 7,00 mg 3,9 - 10,9 6 1058
Kalium 414 mg 325 - 481 32 1305, 1859
Calcium 6,76 mg 4,95 - 10,4 16 1015, 1030
Magnesium 20,4 mg 11,2 - 28,1 32 1305, 1859
Jern 1,03 mg 0,34 - 4,86 32 1859, 1305
Kobber 0,0520 mg 0,033 - 0,194 41 1961
Zink 0,300 mg 0,18 - 0,49 32 1305, 1859
Mangan 0,230 mg 0,13 - 0,44 23 1348
Krom 0,600 µg 0,4 0 - 5 209 1506
Molybdæn 0 µg 5 1348
Selen 0,268 µg 0 - 2,6 143 1853, 1854, 1856
Fosfor 55,3 mg 40,8 - 89,1 10 1015
Jod 1,20 µg 0,1 - 3 16 1055
Nikkel 5,75 µg 0 - 62 143 1853, 1854, 1856
Kviksølv 0,280 µg 0 - 1,89 209 1506
Arsen 1,39 µg 1,1 0 - 7,6 209 1506
Cadmium 2,07 µg 0,1 - 10,1 143 1856, 1853, 1854
Bly 0,813 µg 0 - 3,9 143 1856, 1854, 1853
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,240 g 0 0 - 1 5 1879
Glukose 0,340 g 0,2 0 - 1,1 5 1879
Sum monosakkarider 0,580 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1 1879
Sakkarose 0,660 g 0,3 0 - 2,3 5 1879
Sum disakkarider 0,660 g 1003
Raffinose 0,0600 g 0 0 - 0,3 5 1879
Sum sukkerarter 1,24 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 16,7 g 1314
Cellulose 0,890 g 1314
Lignin 0 g 1314
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0,0300 mg 1496
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,046 19,9 1039
C18:0 0,010 4,14 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,005 2,07 1039
C18:1,n-9 0,010 4,14 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,070 29,8 1039
C18:3,n-3 0,093 39,8 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,056 24 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,014 6,22 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,162 69,7 1003
Sum fedtsyrer 0,233 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,093 39,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,070 29,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 75 230 1059
Leucin 110 340 1059
Lysin 117 360 1059
Methionin 28 85 1059
Cystin 17 51 1059
Phenylalanin 81 250 1059
Tyrosin 39 120 1059
Threonin 68 210 1059
Tryptofan 31 95 1059
Valin 120 370 1059
Arginin 84 260 1059
Histidin 36 110 1059
Alanin 71 220 1059
Asparaginsyre 428 1320 1059
Glutaminsyre 269 830 1059
Glycin 58 180 1059
Prolin 71 220 1059
Serin 71 220 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Tyramin 0,1000 mg 1464
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 25 5 1879
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby