DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 52
Tomat, uspec., rå
Engelsk navn
Tomato, ripe, raw, origin unknown
Taxonomisk navn
Lycopersicon esculentum (L.) Karsten ex Farw.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 100 kJ 1003
Energi (kcal) 24 kcal 1003
Protein 0,8 g 0,425 - 1,46 45 1842, 1859, 2127
Protein fra Aminosyrer 0,6 g 1003
Protein, deklaration 0,8 g 0,425 - 1,46 45 2127, 1842, 1859
Kulhydrat difference 4,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,2 g 1003
Kostfibre 1,4 g 0,93 - 2,44 66 1305, 1842, 1859, 2127
Fedt 0,1 g 0,22 - 0,44 10 2127, 1068
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,6 g 0,24 - 1,65 45 2127, 1842, 1859
Tørstof 6,3 g 3,45 - 12,4 71 1859, 1842, 1305, 2127, 1879
Vand 93,7 g 87,6 - 96,5 71 1859, 1879, 2127, 1305, 1842
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Nitrogen 0,125 g 0,068 - 0,234 45 1859, 1842, 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 82,7 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 992 µg 989 906 - 1090 4 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,574 α-TE
alfa-Tokoferol 0,574 mg 0,535 0,37 - 1 14 2127
K1-vitamin 7,90 µg 15 1928
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0159 mg 0,015 - 0,028 52 2127, 1859, 1305
Niacinækvivalent 0,862 NE 1003
Niacin 0,734 mg 0,625 0,46 - 1,25 14 2127
B6-vitamin 0,0859 mg 0,04 - 0,2 66 1842, 1305, 1859, 2127
Pantothensyre 0,0420 mg 0,0415 0,021 - 0,058 14 2127
Biotin 2,26 µg 1,8 1,08 - 4,6 14 2127
Folat 29,0 µg 18 - 52 21 1305
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 17,8 mg 1003
Ascorbinsyre 17,2 mg 5,3 - 47 83 1859, 1842, 1068, 2127, 1305
Dehydroascorbinsyre 0,648 mg 0,535 0,36 - 1,1 14 2127
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2,46 mg 1,62 0,76 - 7,2 14 2127
Kalium 254 mg 101 - 423 35 1305, 2127
Calcium 7,40 mg 4,72 - 11,5 20 1015, 2127
Magnesium 9,06 mg 5 - 14,4 52 2127, 1305, 1859
Jern 0,238 mg 0,092 - 0,51 35 2127, 1305
Kobber 0,0430 mg 0,0375 0,017 - 0,084 14 2127
Zink 0,0932 mg 0 - 0,223 52 1305, 1859, 2127
Mangan 0,0864 mg 0,094 0,022 - 0,171 14 2127
Krom 0,0357 µg 0,24 - 0,5 14 2127
Selen 0,0989 µg 0,056 - 0,81 14 2127
Fosfor 26,9 mg 12,9 - 40,5 20 2127, 1015
Jod 0 µg 14 2127
Nikkel 0,568 µg 0,265 0,063 - 1,72 14 2127
Kviksølv 0 µg 14 2127
Arsen 0,0291 µg 0,065 - 0,335 14 2127
Cadmium 0,198 µg 0,0645 0,017 - 0,84 14 2127
Bly 0,158 µg 0,1115 0,062 - 0,57 14 2127
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,72 g 1,5 1,13 - 2,7 19 1879, 2127
Glukose 1,46 g 1,3 0,84 - 2,39 19 2127, 1879
Sum monosakkarider 3,18 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 0 1 1879
Sakkarose 0 g 19 2127, 1879
Sum disakkarider 0 g 1003
Raffinose 0 g 0 5 1879
Sum sukkerarter 3,18 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse 0 g 2 2127
Cellulose 0,700 g 1314
Lignin 0,300 g 1314
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 0,0300 mg 1496
Sum organiske syrer 0 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,023 19,4 1039
C18:0 0,004 3,46 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 1,29 1039
C18:1,n-9 0,017 13,8 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,068 56,2 1039
C18:3,n-3 0,007 5,62 1039
C20:4,n-6 0,000 0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,028 22,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,018 15,1 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,074 61,9 1003
Sum fedtsyrer 0,120 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,007 5,62 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,068 56,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 36 290 1059
Leucin 31 250 1059
Lysin 36 290 1059
Methionin 9 70 1059
Cystin 7 52 1059
Phenylalanin 21 170 1059
Tyrosin 29 230 1059
Threonin 21 170 1059
Tryptofan 8 61 1059
Valin 23 180 1059
Arginin 29 230 1059
Histidin 13 100 1059
Alanin 20 160 1059
Asparaginsyre 89 710 1059
Glutaminsyre 213 1700 1059
Glycin 23 180 1059
Prolin 25 200 1059
Serin 28 220 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,180 mg 0,15 - 0,2 2 1488
Serotonin 0,320 mg 6 1487
Tyramin 0,400 mg 4 1491
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 1 19 2127, 1879
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby