DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 552
Grapefrugt, rå
Engelsk navn
Grapefruit, raw
Taxonomisk navn
Citrus x paradisi Macfad.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 197 kJ 1003
Energi (kcal) 47 kcal 1003
Protein 0,9 g 0,8 - 0,9 4 1825
Protein fra Aminosyrer 0,6 g 1003
Protein, deklaration 0,9 g 0,8 - 0,9 4 1825
Kulhydrat difference 10,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 10,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 7,0 g 1003
Kostfibre 1,4 g 0,9 - 1,8 4 1825
Fedt 0,3 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,3 g 0,3 - 0,4 4 1825
Tørstof 11,6 g 9,2 - 14 12 1878, 1825
Vand 88,4 g 86 - 90,8 12 1825, 1878
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Nitrogen 0,144 g 0,128 - 0,144 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,42 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 17,0 µg 13 - 21 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,300 α-TE
alfa-Tokoferol 0,300 mg 0,16 - 0,34 3 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0350 mg 0,025 - 0,048 6 1022
Niacinækvivalent 0,403 NE 1003
Niacin 0,300 mg 0,26 - 0,42 10 1018
B6-vitamin 0,0450 mg 0,025 - 0,056 5 1025
Pantothensyre 0,280 mg 1352
Biotin 1,000 µg 1344
Folat 39,0 µg 6 1803
Frit folat 7,00 µg 3,2 - 11,9 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 47,3 mg 1003
Ascorbinsyre 45,0 mg 30 - 71 12 1017
Dehydroascorbinsyre 2,30 mg 1837
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2,00 mg 1,5 - 3,1 4 1058
Kalium 145 mg 137 - 154 4 1058
Calcium 28,3 mg 14,2 - 47 11 1030, 1015
Magnesium 10,00 mg 8,1 - 11 4 1058
Jern 0,130 mg 0,08 - 0,19 5 1043
Kobber 0,0420 mg 0,03 - 0,051 4 1348
Zink 0,0700 mg 0,045 - 0,1 4 1348
Mangan 0,0360 mg 0,021 - 0,055 4 1348
Krom 0,1000 µg 0,1 0 - 0,3 5 1506
Molybdæn 0 µg 2 1348
Selen 0,220 µg 0 - 0,7 10 1817, 1506
Fosfor 19,5 mg 16,4 - 26,4 6 1015
Jod 0,1000 µg 0,05 - 0,1 3 1055
Nikkel 3,05 µg 0,5 - 11,1 11 1539, 1817
Kviksølv 0,0400 µg 0 0 - 0,18 5 1506
Arsen 0,120 µg 0,1 0 - 0,2 5 1506
Cadmium 0,0300 µg 0,02 0 - 0,08 6 1539
Bly 0 µg 0 0 - 0,1 6 1539
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,91 g 1,95 1,6 - 2,2 8 1878
Glukose 1,81 g 1,8 1,5 - 2,2 8 1878
Sum monosakkarider 3,73 g 1003
Sakkarose 3,23 g 2,6 2,2 - 5,6 8 1878
Sum disakkarider 3,23 g 1003
Sum sukkerarter 6,95 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sorbitol 0 g 0 8 1878
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse 0 g 1344
Cellulose 0,0500 g 1376
Lignin 0,0800 g 1376
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 2,75 mg 2,5 - 3 1496
Sum organiske syrer 0 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,067 27,8 1039
C18:0 0,009 3,79 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,006 2,53 1039
C18:1,n-9 0,048 19,8 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,086 35,8 1039
C18:3,n-3 0,024 10,1 1039
C20:4,n-6 0,000 0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,076 31,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,054 22,3 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,110 45,9 1003
Sum fedtsyrer 0,240 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,024 10,1 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,086 35,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 16 110 1059
Leucin 24 170 1059
Lysin 32 220 1059
Methionin 5 35 1059
Cystin 2 17 1059
Phenylalanin 16 110 1059
Tyrosin 11 78 1059
Threonin 17 120 1059
Tryptofan 6 43 1059
Valin 24 170 1059
Arginin 66 460 1059
Histidin 10 70 1059
Alanin 33 230 1059
Asparaginsyre 176 1220 1059
Glutaminsyre 71 490 1059
Glycin 16 110 1059
Prolin 78 540 1059
Serin 43 300 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 1488
Serotonin 0,0900 mg 1487
Sum biogene aminer 0,1000 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 31 4 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby