DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 568
Hvide bønner, tørrede, rå
Engelsk navn
Beans, white, dried, raw
Taxonomisk navn
Phaseolus vulgaris L.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1356 kJ 1003
Energi (kcal) 322 kcal 1003
Protein 21,3 g 19,5 - 22,3 4 1825
Protein fra Aminosyrer 17,4 g 1003
Protein, deklaration 21,3 g 19,5 - 22,3 4 1825
Kulhydrat difference 62,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 43,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 43,9 g 1003
Kostfibre 18,4 g 16,1 - 20,3 4 1825
Fedt 2,7 g 2,6 - 2,7 2 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 7 1003
Aske 3,9 g 3,8 - 4,2 4 1825
Tørstof 90,2 g 89,1 - 91,1 4 1825
Vand 9,8 g 8,9 - 10,9 4 1825
Nitrogen 3,408 g 3,12 - 3,56 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,08 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 13,0 µg 10 - 16 2 T 19
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,340 α-TE
alfa-Tokoferol 0,340 mg 3 T 19
K1-vitamin 170 µg T 19
Thiamin (B1-vitamin) 0,437 mg 6 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,146 mg 6 1938
Niacinækvivalent 4,68 NE 1003
Niacin 0,479 mg 4 1938
B6-vitamin 0,508 mg 0,524 - 0,639 4 1072
Pantothensyre 0,980 mg 0,49 - 1,32 1343
Biotin 0,500 µg 1001
Folat 226 µg 210 - 262 10 1803, 1845
Frit folat 25,0 µg 12,8 - 45,3 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 2,04 mg 1003
Ascorbinsyre 2,04 mg 1,18 - 3 5 1836
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 6,00 mg 1,9 - 10,8 7 1058
Kalium 1530 mg 1380 - 1690 7 1058
Calcium 126 mg 64 - 205 6 1015
Magnesium 184 mg 166 - 218 7 1058
Jern 5,50 mg 3,8 - 6,8 3 1043
Kobber 0,470 mg 8 1518
Zink 2,78 mg 8 1518
Mangan 2,00 mg 1349
Krom 11,4 µg 10 3,7 - 21,2 19 1849
Selen 8,80 µg 5 0 - 38 8 1079
Fosfor 425 mg 365 - 489 6 1015
Jod 0,600 µg 0,5 - 0,7 3 1055
Nikkel 331 µg 103 - 776 29 1850, 1849
Kviksølv 0,1000 µg 0 0 - 0,4 8 1079
Arsen 0 µg 0 8 1079
Cadmium 1,66 µg 0 - 8,5 29 1849, 1850
Bly 6,08 µg 0 - 22,2 29 1849, 1850
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 3,60 g 1344
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,200 2135
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,120 2135
Sum flerumættede fedtsyrer 0,950 2135
Sum fedtsyrer 2,160 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,610 2135
Sum n-6 fedtsyrer 0,340 2135
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 954 280 1938
Leucin 1700 500 1938
Lysin 1470 430 1938
Methionin 320 94 1938
Cystin 232 68 1938
Phenylalanin 1160 340 1938
Tyrosin 613 180 1938
Threonin 886 260 1938
Tryptofan 252 74 1938
Valin 1130 330 1938
Arginin 1330 390 1938
Histidin 579 170 1938
Alanin 886 260 1938
Asparaginsyre 2590 760 1938
Glutaminsyre 3240 950 1938
Glycin 818 240 1938
Prolin 886 260 1938
Serin 1160 340 1938
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Sum biogene aminer 0,00300 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800
Massefylde 0,7 1 2026

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby