DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 56
Squash, rå
Engelsk navn
Squash, raw
Taxonomisk navn
Curcubita pepo L.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 62 kJ 1003
Energi (kcal) 15 kcal 1003
Protein 1,3 g 1,3125 0,937 - 1,56 8 2127
Protein fra Aminosyrer 0,7 g 1003
Protein, deklaration 1,3 g 1,3125 0,937 - 1,56 8 2127
Kulhydrat difference 2,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,6 g 1003
Kostfibre 1,2 g 1003
Fedt 0,1 g 0,3 - 0,5 8 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 8 1003
Aske 0,6 g 0,57 0,41 - 0,78 8 2127
Tørstof 4,7 g 4,58 3,78 - 6,28 8 2127
Vand 95,3 g 95,42 93,7 - 96,2 8 2127
Nitrogen 0,202 g 0,21 0,15 - 0,25 8 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 17,8 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 213 µg 213 143 - 292 8 2127
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,489 α-TE
alfa-Tokoferol 0,489 mg 0,449 0,223 - 1,05 8 2127
K1-vitamin 5,05 µg 3,52 2,16 - 9,89 8 2127
Thiamin (B1-vitamin) 0,0182 mg 0,01865 0,015 - 0,0353 8 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0389 mg 0,0383 0,0327 - 0,049 8 2127
Niacinækvivalent 0,522 NE 1003
Niacin 0,287 mg 0,2355 0,202 - 0,457 8 2127
B6-vitamin 0,0556 mg 0,0541 0,0454 - 0,0694 8 2127
Pantothensyre 0,118 mg 0,11 0,0727 - 0,175 8 2127
Biotin 3,62 µg 3,665 1,88 - 5,75 8 2127
Folat 16,9 µg 14,65 10,5 - 29,1 8 2127
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 8,36 mg 7,495 3,12 - 13,6 8 2127
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0,375 mg 1 - 1,6 8 2127
Kalium 248 mg 245 200 - 300 8 2127
Calcium 20,2 mg 20,5 9,8 - 30 8 2127
Magnesium 19,0 mg 20 14 - 23 8 2127
Jern 0,333 mg 0,38 0,16 - 0,44 8 2127
Kobber 0,0613 mg 0,06 0,05 - 0,09 8 2127
Zink 0,276 mg 0,26 0,21 - 0,36 8 2127
Mangan 0,105 mg 0,115 0,07 - 0,14 8 2127
Krom 0 µg 8 2127
Molybdæn 7,31 µg 6,75 5,7 - 9,5 8 2127
Selen 0 µg 8 2127
Fosfor 37,9 mg 38,5 27 - 48 8 2127
Jod 0 µg 8 2127
Nikkel 4,40 µg 5,7 1,4 - 6,7 7 1506
Kviksølv 0,0500 µg 0 - 0,14 7 1506
Arsen 0,1000 µg 0,07 0 - 0,19 7 1506
Cadmium 3,60 µg 0,8 0 - 22,4 7 1506
Bly 1,10 µg 1,4 0 - 3,2 7 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,25 g 1,2 1 - 1,7 8 2127
Galaktose 0 g 8 2127
Glukose 0,950 g 1 0,7 - 1,4 8 2127
Sum monosakkarider 2,20 g 1003
Laktose 0 g 8 2127
Maltose 0 g 8 2127
Sakkarose 0 g 8 2127
Sum disakkarider 0 g 1003
Raffinose 0 g 0 5 1879
Sum sukkerarter 2,20 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Uopløselige kostfibre 1,1 g 1,15 0,8 - 1,3 8 2127
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,1 g 0,2 - 0,3 8 2127
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g 8 2127
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1938
C6:0 0,000 0 1938
C8:0 0,000 0 1938
C10:0 0,000 0 1938
C12:0 0,001 1,01 1346
C14:0 0,000 0 1346
C16:0 0,018 25,2 1346
C18:0 0,002 3,03 1346
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,001 1,01 1346
C18:1,n-9 0,007 10,1 1346
C20:1,n-11 0,000 0 1938
C22:1,n-9 0,000 0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,016 22,2 1346
C18:3,n-3 0,027 37,3 1346
C18:4,n-3 0,000 0 1938
C20:4,n-6 0,000 0 1938
C20:5,n-3 0,000 0 1938
C22:5,n-3 0,000 0 1938
C22:6,n-3 0,000 0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,021 29,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,008 11,1 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,043 59,5 1003
Sum fedtsyrer 0,071 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,027 37,3 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,016 22,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 20 2127
Leucin 58 2127
Lysin 61 2127
Methionin 0 2127
Cystin 14 2127
Phenylalanin 36 2127
Tyrosin 32 2127
Threonin 31 2127
Tryptofan 14 2127
Valin 47 2127
Arginin 68 2127
Histidin 20 2127
Alanin 47 2127
Asparaginsyre 131 2127
Glutaminsyre 178 2127
Glycin 38 2127
Prolin 16 2127
Serin 55 2127
Hydroxyprolin 0 2127
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 1488
Sum biogene aminer 0,01000 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 7 5 1879
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,714

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby