DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 570
Brosme, rå
Engelsk navn
Torsk, tusk, raw
Taxonomisk navn
Brosme brosme
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 334 kJ 1003
Energi (kcal) 79 kcal 1003
Protein 19,0 g 1355
Protein, deklaration 19,0 g 1355
Kulhydrat difference -0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1355
Fedt 0,3 g 1355
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,3 g 1001
Tørstof 20,6 g 1003
Vand 79,4 g 1003
Nitrogen 3,040 g 1355
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,00 RE 1003
Retinol 3,00 µg 1003
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1355
E-vitamin 0,300 α-TE 1 2136
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0500 mg 1355
Riboflavin (B2-vitamin) 0,150 mg 1355
Niacinækvivalent 3,00 NE 1003
Niacin 3,00 mg 1355
B6-vitamin 0,300 mg 1 2136
Folat 2,00 µg 1 2136
B12-vitamin 1,000 µg 1 2136
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1355
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kalium 294 mg 1 2136
Calcium 20,0 mg 1355
Magnesium 23,0 mg 1 2136
Jern 0,700 mg 1355
Zink 0,400 mg 1 2136
Krom 0,700 µg 1 1851
Selen 38,0 µg 1 1851
Fosfor 170 mg 1 2136
Jod 67,0 µg 1 2136
Nikkel 0 µg 1 1851
Kviksølv 21,4 µg 1 1851
Arsen 124 µg 1 1851
Cadmium 0 µg 1 1851
Bly 0 µg 1 1851
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1655
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,003 2,47 1357
C16:0 0,024 17,3 1357
C18:0 0,007 4,95 1357
C20:0 0,000 0 1357
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,005 3,3 1357
C18:1,n-9 0,026 19 1357
C20:1,n-11 0,008 5,78 1357
C22:1,n-9 0,003 2,47 1357
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,001 0,826 1357
C18:3,n-3 0,001 0,826 1357
C18:4,n-3 0,001 0,826 1357
C20:2,n-6 0,000 0 1357
C20:3,n-3 0,001 0,826 1357
C20:4,n-6 0,002 1,65 1357
C20:5,n-3 0,014 9,91 1357
C22:5,n-3 0,002 1,65 1357
C22:6,n-3 0,037 27,2 1357
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,034 24,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,043 31,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,060 43,8 1003
Sum fedtsyrer 0,137 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,057 41,3 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,003 2,47 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 35 T 30
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,456

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby